Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δραστηριότητες Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Παράσταση Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς 
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια…» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Κιλκίς σπείρα παραχαρακτών


Video: Θεόφιλος Κυριακίδης

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην παραχάραξη και κυκλοφορία μεγάλου αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων. 

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Στίβου Λυκείων Ελλάδας - Κύπρου 2012 - 2013


Στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες λυκείων Ελλάδας και Κύπρου που διεξήχθησαν στις 24/4/13 στο ΟΑΚΑ, διέπρεψαν και κατέκτησαν τον τίτλο του πανελληνιονίκη, μαθητές του νομού Κιλκίς. Συγκεκριμένα, στέφτηκαν πανελληνιονίκες τρεις μαθητές του ΓΕΛ Καμπάνης:

Nαόμι Κλάιν: “Το μεταλλείο χρυσού των Σκουριών είναι μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και για οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα”

Από την αγγλόφωνη “Ελευθεροτυπία”.
Σύμφωνα με τη διάσημη συγγραφέα Ναόμι Κλάιν, η συστημική χρήση του σοκ και του φόβου από τις οικονομικές ελίτ για να υπονομεύσουν ευάλωτες κοινότητες είναι εμφανής στην “μετά τη διάσωση” Ελλάδα.

Μέτρα Τροχαίας για την περίοδο Πρωτομαγιάς και Πάσχα

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών της Πρωτομαγιάς και του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω: 

«Πρώτα οι ανάγκες της Κάρπης σε νερό»

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
"Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας με θέμα την υδροδότηση των πεδινών περιοχών, από τις πηγές της Κάρπης φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι λάθος χειρισμοί και οι σοβαρές παραλείψεις του Δημάρχου δημιούργησαν το πρόβλημα, όπως εγκαίρως επισημάναμε.

Συνελήφθη υπάλληλος του ΣΔΟΕ για εκβίαση επιχειρηματία

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της 26-04-2013, στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός ηλικίας 42 και 47 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Δωροδοκία για νόμιμες πράξεις», «Αντιποίηση» και «Αντίσταση».

Το Curriculum Vitae μιας βιβλιοθήκης

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης* 
Θυμάμαι εκείνη την ημέρα που πρωτομπήκα στο σπίτι. Έφερα μαζί μου τη μυρωδιά από το βερνίκι πάνω στο ξύλο της κερασιάς. Έφερα και μυριάδες υποσχέσεις για το φως που θα κόμιζα στη ζωή των συγκατοίκων μου. 
Δεν άργησαν να έρθούν και οι πρώτοι μου σύντροφοι: παιδικά παραμύθια και μικρές ιστορίες με μεγάλα γράμματα και πολλές εικόνες. Τι χρώματα κι εκείνα! Μπόλιαζαν με ολόκληρο το ουράνιο τόξο τις παιδικές ψυχές. 

Ο Δημήτρης Νατσιός μιλά για την Μεγάλη Εβδομάδα (Video)


Επιμέλεια παρουσίασης: Θεόφιλος Κυριακίδης

Ολοκληρώθηκε το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Περισσότεροι από 4.000 μαθητές και μαθήτριες εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα και την ποιότητα των 353 έργων που παρουσίασαν στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν στις 24 και 25 Απριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Κυκλοφόρησε το «ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – Μεταπλάσεις» του Ηλία Ανδριόπουλου

Το «ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – Μεταπλάσεις», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αργοναύτες (argonauts.amke@gmail.com) και το οποίο διακινείται από τα βιβλιοπωλεία του Ιανού, είναι το τρίτο βιβλίο του Ηλία Ανδριόπουλου. 
Έχουν προηγηθεί η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΩΝ, Κέδρος 2006 και οι ΑΝΤΙ-ΗΧΗΣΕΙΣ, Μαΐστρος 2008. 

"Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη"

Υπογράφει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
"Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.