Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ξεκινά η καλοκαιρινή εκστρατεία 2018 της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Ανακοίνωση Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς
«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Την Παρασκευή 15/6/2018, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018

Την Παρασκευή 15/6/2018, λήγει οριστικά η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2018. Με δεδομένο ότι ήδη έχει δοθεί παράταση ενός μήνα, σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία αυτή είναι τελική, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό και το σύστημα θα κλείσει οριστικά για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις στις 12μ.μ. αυτής της μέρας.

Τι δηλώνει ο Α. Τζιτζικώστας για τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. 

Αποτελέσματα κλήρωσης Λαχειοφόρου Αγοράς του ΓΑΣ Κιλκίς

Αποτελέσματα κλήρωσης Λαχειοφόρου Αγοράς της 9.6.2018
1ος Λαχνός : Νο 4659 – Κερδίζει 1 ποδήλατο από το Κατάστημα “Bike bros” - 21ης Ιουνίου 31.

2° Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Γιαννιτσών (2018)

Το 2° Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Γιαννιτσών είναι ένα 4ήμερο ομιλιών από την Τετάρτη 20 έως το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και διοργανώνεται από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών (η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία σχολικά έτη γύρω από τα μαθηματικά και την εκπαίδευση και έχει και νομική υπόσταση ως επιστημονικός - μορφωτικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) με την υποστήριξη του Δήμου Πέλλας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας.

Τελετή λήξης 36ων Πολυκαστρινών

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Μια ευχάριστη έκπληξη και μια ευκαιρία για κάτι διαφορετικό μέσα στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας αποτέλεσαν τα 36α Πολυκαστρινά.

"Και το όνομα αυτής, Βόρεια Μακεδονία"

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη συμφωνία με την πΓΔΜ 
Ελληνίδες, Έλληνες,
Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύμηνες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να καταλήξουμε σε Συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, για την επίλυση της χρόνιας διαφοράς μας σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος.

Αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο από το Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς, ενημερώνει...

Ανακοίνωση 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Σας ανακοινώνουμε, ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα των μαθητών, να παραλαμβάνετε τον έλεγχο και να ανανεώσετε την εγγραφή σας από 13 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και ώρες από 8:00 έως 13:30. Επίσης το πρόγραμμα της υποστηρικτικής διδασκαλίας και το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων έχει αναρτηθεί στην είσοδο και στο blog του σχολείου.

Γεωργαντάς: «Εγκληματούν σε βάρος του ΤΕΙ Κιλκίς»

Υπογράφει ο Γεώργιος Γεωργαντάς
Βουλευτής Κιλκίς
Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαπράξει ένα έγκλημα σε βάρος του Κιλκίς. Ο ανεκδιήγητος Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρο'οηλώσεις του άφηνε βάσιμες ελπίδες για τη δημιουργία δεύτερου τμήματος, φαίνεται ότι έκρυβε άλλα σχέδια.

Δείτε Video από το 4ο Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Κιλκίς


Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο η «πόλις» διοργάνωσε το 4ο Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο Κιλκίς, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2018, στο Πάρκο Κήπου Κιλκίς.

Πολιτική συγκέντρωση – σύσκεψη του ΚΚΕ, στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς

Δελτίο τύπου
ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ 
Πολιτική εκδήλωση – σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αγιονέρι, με τη συμμετοχή εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται ως συνέχεια σειράς συσκέψεων και ομιλιών, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, σε χωριά, σε εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές του Κιλκίς, ενώ η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ο Βασίλης Μωυσίδης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (12/6/2018)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Η προγραμματισμένη Τελετή Λήξης της Ακαδημίας Αλέξανδρος Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου. 

Κυκλοφόρησε το λεξικό της αρωμανικής (βλάχικης) γλώσσας

Σε συνέχεια του πρώτου έργου «Λεξικό της Αρωμανικής (Βλάχικης) Γλώσσας» 2014, η Κούλα Λέντζιου-Τρίκου μας προσφέρει ένα άλλο μεγαλύτερο έργο, αυξημένο κατά πολύ ως προς τις σελίδες του: το «ΕΛΛΗΝΟ-ΑΡΜΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ» της αρωμανικής (βλάχικης) γλώσσας των αρμανόφωνων (βλαχόφωνων) Ελλήνων της Πίνδου», από την κοινή ελληνική προς την αρμανική (βλαχική) γλώσσα. 

Σκέψεις για μερικές καινοτομίες στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης*
Καθώς προχωρά η διαβούλευση για προτάσεις για ορισμένες αλλαγές που ενδέχεται να βοηθούν στη σχετική συζήτηση.
➽Θέσπιση ορίου δύο θητειών κατ’ ανώτατο όριο για κάθε αιρετό αυτοδιοικητικό αξίωμα. Η μονοπώληση της αντιπροσώπευσης των πολιτών από μια στενή κάστα επαγγελματιών πολιτικών είναι πηγή κακοδαιμονίας, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων. Η εναλλαγή προσώπων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Δείτε Video από την εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μενέλαο Λουντέμη στο Κιλκίς


Η εκδήλωση τιμής και μνήμης στο δάσκαλο και λογοτέχνη Μενέλαο Λουντέμη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 στο Εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς.

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς σε Μεθώνη, Σιδηρόκαστρο και νυχτερινό τρέξιμο στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Saturday Night Fever είχαμε για τον Σ.Δ.Υ.Κ. το Σάββατο. Σαράντα περίπου μέλη και φίλοι του συλλόγου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτρεξαν τις δύο διαδρομές των 3,5 και 10 χιλιομέτρων λίγο πριν πέσει το σκοτάδι.