Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι γερμανικές εκτελέσεις

Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.

Η Έλενα Παπαρίζου στο Λόφο Κιλκίς τα παλιά χρόνια (29 Αυγούστου 2008)

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Ακαδημαϊκοί- Ερευνητές της Γενοκτονίας και οργανώσεις καλούν τη Βουλή του Ισραήλ να αναγνωρίσει μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων. Σε ένα σημαντικό σημείο για τις προσπάθειες προς την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων, διεθνώς διάσημοι μελετητές του ολοκαυτώματος και γενοκτονίας, και Ελληνικές και Ασσυριακές κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές ομάδες, υπέγραψαν επιστολή προς την Βουλή του Ισραήλ (Knesset), απαιτώντας το συνυπολογισμό της περίπτωσης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στην προσεχή νομοθεσία για την ενθύμηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Γιάννης Μιχελάκης: «Η γονατογραφία του Βενιζέλου για το θέμα των ληξιπρόθεσμων»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις πρόσφατα, η Βουλή ψήφισε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο θα γινόταν σε 60 δόσεις, για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες. Σήμερα, με νέα τροπολογία, ο κ. Βενιζέλος -συνεχίζοντας την προσφιλή του πρακτική της “γονατογραφίας”- απαιτεί το δραστικό “κούρεμα” των δόσεων, αγνοώντας προκλητικά την απόφαση της Βουλής. Αποδεικνύει ότι, υπό το κράτος πανικού, άγεται και φέρεται. Στην περίπτωση, όμως, αυτή οι παλινωδίες του δεν εξανεμίζουν μόνο την αξιοπιστία του. Πλήττουν το κύρος του Κοινοβουλίου και έχουν σοβαρό κόστος στην Οικονομία».

Δήλωση Κ.Κ.Ε για την απόφαση της Χάγης

Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο λαός πρέπει να αξιολογήσει πόσο σοβαρές είναι οι θέσεις των διάφορων ευρωλάγνων, θεσμολάγνων και ευρωαριστερών που συνεχώς μιλούν για αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Το δίκιο του ο λαός μπορεί να το κατακτήσει μόνο σε εναντίωση με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με την πάλη για την ανατροπή τους.

Δήλωση Αϊβαλιώτη για την απόφαση της Χάγης




Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:
«Δεν μας εξέπληξε η απόφαση.
Άλλωστε την άποψη μας για τα Δικαστήρια τύπου “Χάγης” την έχει εκφράσει κατ΄ επανάληψη ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης».

Δήλωση Μιχελάκη για την απόφαση της Χάγης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης -η οποία να σημειωθεί δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων- δεν συμβαδίζει ούτε με τις Ευρωπαϊκές Αξίες και, βέβαια, ούτε με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου. Επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει».

Δήλωση Μπεγλίτη για την απόφαση της Χάγης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η Ελληνική Πολιτεία, υπερασπιζόμενη τα θύματα της ναζιστικής θυριωδίας και τα απαράγραπτα δικαιώματά τους, παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Χάγης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Διμερείς συνεργασίες Ελλάδας – Κίνας & Ελλάδας – Ισραήλ, σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, προς όφελος των επιχειρήσεων. Η εκκίνηση δίνεται στη Θεσσαλονίκη!

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα νέα Προγράμματα Διακρατικής Συνεργασίας σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης μεταξύ Ελλάδας-Κίνας και Ελλάδας-Ισραήλ διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, στις 10.30, στο αμφιθέατρο Βεργίνα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Η ντροπή της Χάγης! Σοκ από την απόφαση για το Δίστομο!


Αφιερωμένο στους δικαστές

Μόνο με εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα

Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, αναφέρεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους δεν καταβάλλουν το τέλος και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Παραδέχτηκε το χάος με το Digi Mobile η “Κοινωνία της Πληροφορίας” – Αναβολή για τις αιτήσεις Αττικής

Μετατέθηκε για την 14η Φεβρουαρίου 2012, για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής, η έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στη δράση digi-mobile, μετά τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα υποβολής των αιτήσεων κατά τις τρεις πρώτες ημέρες (δείτε εδώ) λειτουργίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.» που ελέγχεται από την Ειδικής Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Ανάπτυξης.

Χάκερ χτύπησαν την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης


Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» η ομάδα Χάκερ των «ANONYMOUS». Μπαίνοντας στο site του Υπουργείου έρχεται κανείς αντιμέτωπος με το ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης, η οποία εν ολίγοις κατηγορεί την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη καθώς ακόμη και για... κατάλυση της δημοκρατίας.

Κατασχέθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίς και Κτηνιατρική, ακατάλληλο φορτίο με αραχίδες

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι κατασχέθηκε και απερρίφθη φορτίο 20.000 kg με αραχίδες προέλευσης Κίνας, διότι ύστερα από διοικητικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2012 από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι ορισμένα συνοδευτικά έγγραφά του δεν ήταν σε ισχύ. Με βάση τα παραπάνω το προϊόν χαρακτηρίσθηκε ως μη σύμφωνο με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, κρίθηκε μη ασφαλές και δεν επιτράπηκε η εισαγωγή του.

Ημερίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Διαδρομές ανάπτυξης στην γεωργοκτηνοτροφία» την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή του. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της 24ης ΑGROTICA, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 11:30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (αίθουσα 6), με θέμα «Διαδρομές ανάπτυξης στη Γεωργοκτηνοτροφία».

Σύσκεψη για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 11.00 το πρωί, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλειος Γκίκας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί συμβούλοι Γρηγόρης Αλεξιάδης και Βασίλης Κανάκας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κ. Γούναρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η ΠΟΕ κέρδισε την πρώτη μάχη στα θέματα των νεοπροσφύγων Ποντίων, έκπτωση των προστίμων των ομογενών για τα εκτός σχεδίου 80%

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίηση της για την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων με την συναίνεση μάλιστα όλων των κομμάτων που αφορά την πολύ σημαντική μείωση των πολεοδομικών προστίμων κατοικιών οικογενειών νεοπροσφύγων σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές.

Δύσκολες αναμετρήσεις για άνδρες και γυναίκες του Α.Μ.Σ.Π ΚΙΛΚΙΣ ''89

Με ντέρμπι κορυφής, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Β εθνικής αντρών για τον Α.Μ.Σ.Π ΚΙΛΚΙΣ ''89, αυτή την φορά με τον Αμύντα Αμύνταιου, αύριο το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Αμύνταιου στις 18:00 το απόγευμα. Ένα δύσκολο απόγευμα για το Κιλκισιώτικο συγκρότημα όπου με νίκη δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Εθνική. Η απουσία του Λάμπρου Χοτζούδη είναι το μοναδικό πρόβλημα λόγο της άδικης τιμωρίας του, μέχρι στιγμής πριν την βραδινή τελευταία προπόνηση, για τους Κιλκισιώτες, αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι η απόδοση και η αγωνιστικότητα των υπολοίπων θα καλύψουν το κενό του και η ομάδα θα επιστρέψει από το παγωμένο Αμύνταιο με το θετικό αποτέλεσμα !

Χάγη: Απέρριψαν τις ελληνικές θέσεις για αποζημιώσεις στο Δίστομο

Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων, αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων, αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς και η ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΛΚΙΣ, με την υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ, θα προβάλει την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την ταινία του Φρανσουά Τριφό:
 "Τα 400 χτυπήματα". Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό
Σενάριο: Φρανσουά Τριφό, Μαρσέλ Μουσί
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιερ Λεό, Κλερ Μοριέ, Αλμπέρ Ρεμί, Πατρίκ Οφέ
Χρονολογία παραγωγής: 1959
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 99'

Στην ΤΕΧΝΗ έκθεση χαρακτικής ‘’In Situ’’ Monoprints της Κριστιάνας Ηλιοπούλου - Hopirtean

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012, στις 7.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Χαρακτικής της Κριστιάνας Ηλιοπούλου - Hopirtean με θέμα: ‘’In Situ’’ Monoprints. Η Κριστιάνα Ηλιοπούλου - Hopirtean γεννήθηκε στο Βουκουρέστι. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ του Α.Π.Θ. το 1997 και από το τμήμα της Χαρακτικής του καθηγητή Μανόλη Γιανναδάκη το 2004.  Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του ΣΚΕΤΒΕ και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.
Πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και πήρε μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις Χαρακτικής. Το 2008 κέρδισε το 1ο Βραβείο στη 2η Biennale της Ρουμανίας.

Ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για τις υγειονομικές μονάδες του νομού

Η βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε σχέδιο για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Γουμένισσας, ήταν το βασικό συμπέρασμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.
Τη διαβεβαίωση έδωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Γρηγόρης Χατζησάββας Διοικητής πλέον του ενιαίου φορέα διοίκησης όλων των υγειονομικών μονάδων του νομού. Ο κ. Χατζησάββας προέβη σε κατηγορηματικές δηλώσεις επί του θέματος, διαλύοντας φήμες που τον ήθελαν να απεργάζεται περίπου ως εντολοδόχος για την κατάργηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Γουμένισσας.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Με την αρχή της χιονόπτωσης τα ειδικά μηχανήματα της Υπηρεσίας τέθηκαν σε κίνηση με το ανάλογο προσωπικό σε όλες τις περιοχές του νομού. Στους χειριστές των μηχανημάτων και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες αξίζει ιδιαίτερη μνεία αφού για άλλη μια φορά υπερέβαλαν εαυτούς, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Όσον αφορά στην λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού, επισημαίνεται, ότι η αρμοδιότητα για αναστολή λειτουργίας τους από ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού, ανήκει στους αρμόδιους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κιλκίς, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής "Συζήτηση περί του τρέχοντος δημοσίου διεθνούς ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την Εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς."

Διευκρίνιση Συνδέσμου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Κιλκίς για την συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Με μεγάλη έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε και διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας που συνεδρίασε στην Αθήνα με την παρουσία της Προέδρου της κ. Μπακογιάννη, του Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Οικονόμου και με την παρουσία του υπευθύνου του τομέα αγροτικού Τ.Ο. Κιλκίς κ. Παπατριανταφύλλου όπου και κατετέθησαν οι προτάσεις του κόμματος για την επίλυση προβλημάτων του αγροτικού χώρου στον νομό μας.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στις Σέρρες

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δύο ημεδαποί 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Επιβατηγό στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες και σε έρευνα που έγινε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν (10,6) γραμμάρια ηρωίνης.

Αναβολή ετήσιου χορού Κιλκισιακού λόγω κακοκαιρίας

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ενημερώνει ότι ο ετήσιος χορός που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, στις 10 το βράδυ, στο κέντρο «Θέατρο» αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία πραγματοποίησης του.

Σήμερα η απόφαση της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας και η οποία έχει σχέση και με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο. Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο του Δικαστηρίου (www.icj-cij.org).

Το 48ωρο που "παίζεται" η τύχη της Ελλάδας - Ή περνούν τα σκληρά μέτρα ή χρεοκοπούμε

Η τρόικα επιμένει για :
- Λουκέτα σε οργανισμούς και απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
- Μειώσεις μισθών και απολύσεις σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες
- Απελευθέρωση απολύσεων, ελαστικό ωράριο και τσεκούρι στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων
- Αυξήσεις-φωτιά στις αντικειμενικές
- “Τσεκούρι” στις δόσεις για τα χρέη
-Το απόγευμα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Μεσάνυχτα και... κάτι τέλειωσε η συνάντηση Βενιζέλου, Κουτρουμάνη με την Τρόικα όπου και πάλι στο τραπέζι έπεσαν εκβιαστικά τα 10 μέτρα που απαιτούν οι εταίροι και που πλέον πρέπει να πουν το “ναι” η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Επανήλθαν χωρίς την παραμικρή υποχώρηση οι δανειστές και απαιτούν:

13χρονη μαθήτρια της Β' Γυμνασίου χρειάζεται ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Αγαπητοί μου διαδικτυακοι φίλοι ήρθε η ώρα να ζητήσω προσωπικά κάτι για όποιον μπορεί να βοηθήσει. Η ανιψιά μου Δέσποινα Λαζαρίδου 13 χρόνων μαθήτρια της Β' Γυμνασίου χρειάζεται ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ομάδας Β και Ο. Νοσηλεύεται στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Αίμα μπορούμε να δώσουμε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας.. Αιμοπετάλια μόνο σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει τη νεαρή Δέσποινα στη γιγάντια μάχη που δίνει! Σας ευχαριστώ.
Μπαϊρακταρίδης Χρήστος

Ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς «Η Φιλυριά»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλυριάς «Η Φιλυριά», σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, στο κέντρο «Αλέξανδρος» στη Ραχώνα.
Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες:
Ανέστης Μωϋσής (λύρα – τραγούδι)
Άρης Μιχαϊλίδης (λύρα)
Βίκυ Μιχαϊλίδου (τραγούδι)
Βαγγέλης Λάχανης (νταούλι)
Αντώνης Φωταρίδης (νταούλι)
Ηρακλής Ξενίδης (αρμόνιο)
Θεόδωρος Ιωαννίδης (κλαρίνο)
Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων και το μικρό χορευτικό του Συλλόγου θα παρουσίασουν χορούς του Πόντου.

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Τελεσίγραφο Παπαδήμου στους τρεις Αρχηγούς.. – «Συμφωνείτε ή χρεοκοπούμε»! – Φέρνουν νόμο για μισθούς Πορτογαλίας 620 ευρώ!· Ο Θ. Πάγκαλος ξιφουλκεί κατά των αριστερών κομμάτων – «…Μήπως στον τόπο της Δημοκρατίας βρικολάκιασε ο κομμουνισμός;»·Για απλήρωτους λογαριασμούς – 500.000 νοικοκυριά κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτρικού!
ΑΥΓΗ · Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης – Συνυπογράφουν την παράδοση- Νέο Μνημόνιο… ·Πετσοκόβουν τις παροχές στα φάρμακα – με απαίτηση της τρόικας όπως ανακοίνωσε ο Λοβέρδος.. ·Στη Βουλή η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Κλειστά σήμερα (03-02-2012) τα σχολεία του Δήμου Παιονίας

Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3-2-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΟΑΕΔ: Νέα διαδικασία εξυπηρέτησης των ανέργων και αυτοματοποίηση πληρωμών από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου

Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ανέργων καθιερώνεται από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων απλοποιείται καθώς απαιτείται μόνον επίδειξη δικαιολογητικών. Η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων ανεργίας γίνεται στο εξής ανά τρίμηνο για όλες τις κατηγορίες ανέργων. Αυτό σημαίνει βελτίωση της εξυπηρέτησης για τον επιδοτούμενο άνεργο που όφειλε να εμφανίζεται στις υπηρεσίες μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσει την είσπραξη του επιδόματος.

15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά


Ευχαριστήριο Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής & Κιλκισίου

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας, Μαρινόπουλος Carrefour, Μασούτης και Lidl για την μεγάλη τους προσφορά και ενίσχυση στο έργο αγάπης της Ι. Μητροπολέως, από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και σήμερα. Συγκεκριμένα οι παραπάνω αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, ενίσχυσαν και ενισχύουν το έργο αγάπης με την στήριξη των συσσιτίων, με την παροχή καλών ενδυμάτων και την παροχή τροφίμων ενώ λειτουργούν και τα καλάθια προσφοράς εντός των καταστημάτων όπου όποιος επιθυμεί προσφέρει διάφορα τρόφιμα. Η δυναμική υποστήριξη τους, ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο και συμβάλλει τα μέγιστα στην έκφραση αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες αδερφούς μας.