Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Φαν του θηλασμού και το Κιλκίς!

Μια μεγάλη γιορτή για τον θηλασμό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στο Κιλκίς στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού που εντάσσεται ως δράση στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου). Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κιλκίς, με σκοπό να προωθήσει, υποστηρίξει, ενημερώσει και αναδείξει τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού. 

Κουβέλης: Παραμένουμε στην κυβέρνηση αλλά θα πούμε όχι στα εργασιακά

- 40 λεπτά η συνάντηση με Σαμαρά
- "Θέλουμε την ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση - Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας", είπε ο Βενιζέλος
- Επίσκεψη - αστραπή Σαμαρά στο υπουργείο Οικονομικών
- Πληροφορίες για συνάντηση Βενιζέλου - Κουβέλη αύριο
- Ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού να πείσει τους 2 εταίρους
- Νωρίτερα έκανε έκκληση στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα
- Επιμένει στο όχι στα εργασιακά ο Κουβέλης

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διενέργεια εκλογών για να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας και της Δημοκρατίας στον τόπο ζήτησε τις παραμονές της ψήφισης των μέτρων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κυνηγός έπεσε νεκρός από τα σκάγια φίλου του


Τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής με έναν κυνηγό ηλικίας 60 ετών ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε ατύχημα, οι συνθήκες του οποίου ακόμα διερευνώνται.

‘Στήνεται σκηνικό αποκαθήλωσης μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών’

Του Χάρη Τσιόκα
Ο όρος «κεντροαριστερά» αυτή τη περίοδο που ορίζονται τα περιεχόμενα του νέου (;) μνημονίου, φαίνεται πως αποκτά διαστάσεις μιας «γενικευμένης» χρήσης. Κάτι σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ… Στελέχη, πολιτικά ρεύματα και σχηματισμοί κάνουν χρήση του όρου, προκειμένου να αυτοπροσδιορίσουν το στίγμα τους στην κλίμακα αριστερά – δεξιά!

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με Σαμαρά

«Ώσπου να βγει η πατρίδα μας οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη, είμαστε δυστυχώς διαρκώς αντιμέτωποι με δύο επιλογές, από τις οποίες η μία είναι εξαιρετικά δύσκολη και η άλλη απόλυτα καταστροφική, ιδίως για τους πιο φτωχούς και αδύναμους. 

Από τη «Χώρα του Ποτέ» στη «Χώρα του Τίποτε»

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Από τη συναρπαστική περιπέτεια της «Χώρας του Ποτέ» του Πήτερ Παν, έχουμε περάσει στον εφιάλτη της «Χώρας του Τίποτε» των “χαρισματικών” μας ηγετών. Δεκάδες απραγματοποίητα «αν» ψάχνουν απαντήσεις στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης πολιτικής, που δείχνει ότι φοβάται να κάνει το αυτονόητο. Οπότε το «τίποτα» κυριαρχεί!

Κλειστά από αύριο τα Τέμπη λόγω έργων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτέλεσης εργασιών ελέγχου και συντήρησης, εντός της κοιλάδας των Τεμπών, κατά τις ημερομηνίες 05, 06, 07, 08 και 09-11-2012, κατά τις ώρες 07.00΄- 20.00΄, θα διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τη Χ.Θ. 390+700 μέχρι τη Χ.Θ. 365+477 (Κόμβο Γυρτώνης).
- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ως ακολούθως:

Δέσμη μέτρων για να αποφευχθεί νέο κούρεμα

Με μια σειρά έκτακτα μέτρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προτίθενται να στηρίξουν την Ελλάδα για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κούρεμα, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε προδημοσίευση σχετικού άρθρου.

Αντισυνταγματικά μέτρα για τα μνημόνια

Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843 και δίπλα ο αγνός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης του δημοκρατικού κινήματος για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Μεντής 
Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός.
Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Απεργία Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012


Προ παντός η παράδοση


Χαρακόπουλος: «Μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας ανάμεσα στις τιμές στο χωράφι και το ράφι»

Δεν επιτρέπεται να λιποτακτήσουμε, πρέπει να προχωρήσουμε
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αλλιώς θα θέλαμε να κυβερνήσουμε, ότι θα ήταν διαφορετικές οι προτεραιότητές μας αν δεν υπήρχε η ανάγκη εκπόνησης ενός προγράμματος που θα επέτρεπε στην οικονομία να ανασάνει, να απομακρυνθούμε από τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών και της εξόδου μας από το ευρώ. Ο στόχος μας, όμως, δεν αλλάζει και ελπίζω ότι σύντομα, έχοντας ξεπεράσει την πιο

Ολόκληρη η σημερινή ομιλία Σαμαρά για τα μέτρα

"Το ότι σήμερα διερχόμαστε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Πατρίδα μας, το αναγνωρίζουν οι πάντες. Δεν το αμφισβητεί κανείς…  Σε τέτοιες ώρες, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλούμαστε ως βουλευτές της Εθνικής Αντιπροσωπείας να υπηρετήσουμε τα ύψιστα συμφέροντα του Έθνους και μόνον αυτά! Δεν είναι ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε για όσα έγιναν χθες και μας έφεραν στη σημερινή δεινή κατάσταση. Είναι γνωστά άλλωστε. Όμως πέρα από όλα αυτά, υπάρχει η αγωνία για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό είναι το θέμα σήμερα. Το μόνο θέμα… 
Και κορυφαίο στοιχείο που υπαγορεύει τις υποχρεώσεις των πολιτικών σε ώρες κρίσης όπως οι σημερινές είναι μιλήσουμε με ειλικρίνεια στο λαό και να δείξουμε αποφασιστικότητα στην επιτέλεση του εθνικού μας καθήκοντος…

Δραματική ομιλία Σαμαρά: Να ψηφίσουμε τα μέτρα άμεσα! - Ανοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ - Δεν θα περικοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις!

Είπε:
- "Ο αγώνας που δίνουμε είναι για την απελευθέρωση των Ελλήνων"
- "Να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να ματαιώσουν την ψήφιση των μέτρων"
- "Οι εργατοπατέρες τελειώσανε! Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν"
- "Αν μας υποχρέωναν τώρα να βγαίναμε από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009"
- "Ηθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια" - Προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο
- Φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για την Σκύλα και την Χάρυβδη των άκρων

Την πιο δραματική ομιλία από τότε που ανέλαβε εκφώνησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ο Αντώνης Σαμαράς με αποδέκτες όχι μόνο τους βουλευτές του κόμματός του αλλά και των άλλων 2 κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Τον τσάκωσαν για ναρκωτικά

Στις 03.11.2012 το βράδυ στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 23,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 21χρονος είχε προμηθευτεί τις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης από έναν 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Τρεις κουκουλοφόροι λήστεψαν πρατήριο υγρών καυσίμων

Στις 04.11.2012 τις πρώτες πρωινές ώρες στον Κορινό Πιερίας, τρείς άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες και γάντια και φέροντας οι δύο από αυτούς όπλα, αφού εισήλθαν σε μίνι μάρκετ πρατηρίου υγρών καυσίμων, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή με δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα που ήταν κλεμμένα. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Τα "Omorfa Taxidia" στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Δολιανών Τρικάλων



Ο Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Δολιανών Τρικάλων, έχει κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ορθόδοξες εκκλησίες που γνωρίζουμε. Στην οροφή του υπάρχουν 13 τρούλοι (λέγεται πως συμβολίζουν το Χριστό και τους 12 Μαθητές του), αλλά και κατά παράξενο τρόπο, δεν υπάρχουν αγιογραφίες στο εσωτερικό του.

«Νεκρώνει» από αύριο η χώρα

Εβδομάδα των «παθών» για το επιβατικό κοινό –και όχι μόνο- αυτή που ξεκινά από αύριο (05/11). Η προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται να... παραλύσει τη χώρα προκαλώντας «μπλακάουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις.

Στο Ξενοδοχείο HABITAT σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*,  1-7 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην πόλη σας!

Κορτιζόνη: Συμβουλές διατροφής

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η κορτιζόνη παράγεται από το ανθρώπινο σώμα με τη μορφή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από το φλοιό των επινεφριδίων και επηρεάζει πληθώρα οργανικών συστημάτων. Ο μεταβολισμός υδατανθράκων, λιπών, και πρωτεϊνών, η αντοχή στο stress,η φλεγμονώδης αντίδραση, το ενδοκρινικό σύστημα αλλά ακόμα και το στομάχι είναι μερικά από τα σημεία της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος, στα οποία συμμετέχει ενεργά η κορτιζόλη.

Ηλίας Κουτσούκος, "Ο ακροβάτης των λέξεων", -σαν ανθρώπινη προφητεία

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
"...θα μιλήσω για το δίκτυο της φτώχειας
κι όλους τους φτωχούς που ακροβατούν δίχως δίχτυ
.......
Είμαι παρουσιαστής μιας καθημερινής εκπομπής
.......
μα πάνω απ' όλα ακροβάτης των λέξεων" [1]

Πότε θα λογοδοτήσει το υπουργείο Οικονομικών;

Του Γιάνη Βαρουφάκη 
Στις 22 Οκτωβρίου, η διεθνής επιστημονική κοινότητα δεν πίστευε στα μάτια της διαβάζοντας τα νέα ότι ιταλικό δικαστήριο καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη έξι σεισμολόγους επειδή απέτυχαν να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό για τον σεισμό στην πόλη L’ Aquila το 2009.