Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Θα είμαι και εγώ εκεί!


4η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία


ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 & ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2011

Τό Σάββατο 28 Μαΐου 2011 οἱ σημαῖες κυμάτιζαν μεσίστιες στό Ἱερό Κοινόβιο εἰς ἔνδειξιν πένθους γιά τήν ἀποφράδα ἐκείνη ἡμέρα (29η Μαΐου τοῦ 1453), ἡμέρα πού ἔπεσε στά χέρια τῶν Ἀγαρηνῶν ἡ Βασιλίδα τῶν πόλεων. Πλῆθος προσκυνητῶν ἀνῆλθαν στό Ἱερό Κοινόβιο, ὅπου μετά τή θεία Λειτουργία, τελέστηκε ἱερό Μνημόσυνο γιά ὅλους αὐτούς πού θυσίασαν τή ζωή τους στίς ἀλησμόνητες Πατρίδες.

Μέτρα εδώ και τώρα ζητούν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για την οικονομική ασφυξία που επικρατεί στην αγορά, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των επιχειρήσεων να ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας απέστειλαν, σήμερα, με κοινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κεντρικής Μακεδονίας.  Επιπλέον οι πρόεδροι σε κοινό υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη και τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνο Ρόβλια καταθέτουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: Ιδέες για μια πιο... δημιουργική αγανάκτηση

"Κατανοούμε πως να προτείνει ιδέες μια νεολαία πολιτικού κόμματος θα ξενίσει αρκετούς και ίσως εξοργίσει άλλους. Όμως πιστεύουμε πως κανένας νοήμων Έλληνας πολίτης δεν είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και πως όλοι μοιραζόμαστε, αν όχι την ίδια, την αγωνία για το μέλλον που είναι τόσο αβέβαιο. Επειδή λοιπόν πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και στην καλή διάθεση όλων των Ελλήνων που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων θέλουμε να δώσουμε ένα ερέθισμα και να πάμε ένα βήμα μπροστά.  Το να συγκεντρώνονται 10.000.000 Έλληνες στις πλατείες των πόλεων ανά την Ελλάδα, θεωρούμε πως δεν περνάει κανένα μήνυμα και δεν προκύπτει τίποτα ουσιαστικό. Για αυτό το λόγο και για να μη χαθεί το πάθος που υπάρχει ώστε να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνει κάτι ουσιαστικό, θέλουμε να προτείνουμε δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, κατά τη γνώμη μας, στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο συγκεντρωνόμαστε στις πλατείες. Προτείνουμε λοιπόν:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ Όχι στις αυθαίρετες ταρίφες της Ε.Α.Σ. για τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2011

Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι του Κιλκίς  & όλης της χώρας βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης με την παράνομη είσπραξη «χαρατσιών» από τις Ε.Α.Σ. της περιοχής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2011. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε και φέτος τα παράνομα χαράτσια του ΟΣΔΕ, ενώ υποτίθεται ότι υπογράφηκε Σύμβαση και το έργο ανέλαβε η ΠΑΣΕΓΕΣ για λογαριασμό των Ε.Α.Σ. έναντι 28 εκατ. Ευρώ ( περίπου 105 εκατ. Ευρώ για 3 χρόνια ). Η όλη κατάσταση αποδεικνύει τον κατάφωρο εμπαιγμό των αγροτοκτηνοτρόφων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είχε εξαγγείλει ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνουν χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

Δ. Τερζίδης: «Μάθημα μικροψυχίας από την παράταξη Μπαλάσκα»

Γράφει ο Δημήτριος Τερζίδης
Τέως Δήμαρχος Κιλκίς

"Μάθημα πολιτικής μικροψυχίας παρέδωσε με θαυμαστή πειθαρχία η κυβερνώσα το Δήμο Κιλκίς παράταξη του κ. Μπαλάσκα, καταψηφίζοντας συλλήβδην τους απολογισμούς όλων των Νομικών Προσώπων (εξαιρουμένου του ΟΠΟΝΓΑ) του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Κιλκίς του προηγούμενου έτους. Είθισται η εκάστοτε νέα δημοτική αρχή να εγκρίνει τους τελευταίους απολογισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής ως ένα ανέξοδο δείγμα πολιτικού ήθους.

Ελέγχονται τα αγγούρια Ισπανίας για το βακτήριο Enterohaemorrhagic Escherichia Coli (Ο104) το οποίο προκάλεσε το θάνατο καταναλωτών στη Γερμανία

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) της Ε.Ε. ενημέρωσε άμεσα (27.05.2011) τις αρμόδιες υπηρεσίες για την παρουσία του βακτηρίου Enterohaemorrhagic Escherichia Coli (Ο104) σε αγγούρια συμβατικής και βιολογικής γεωργίας καταγωγής Ισπανίας, το οποίο προκάλεσε το θάνατο καταναλωτών στη Γερμανία.

Αρχίζουν οι προνυμφοκτονίες από αέρος

Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Δημόπουλο, σήμερα το πρωί, ξεκινούν οι προνυμφοκτονίες από αέρος στην Κεντρική Μακεδονία και σε άλλες περιοχές της επικράτειας της χώρας.  Ο κ. Ψωμιάδης επικαλέστηκε το κατεπείγον του θέματος λόγω του φόβου επανεμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου και ζήτησε να εκδοθούν αμέσως οι άδειες αεροψεκασμού από αέρος ώστε άμεσα να γίνουν οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση κουνουπιών. Ο κ. Δημόπουλος κατανόησε το επείγον της υπόθεσης και εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορούν και άλλες περιφέρειες της χώρας να ξεκινήσουν ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Σημειωτέον ότι από τις 22-12-2010 η ΑΝΕΘ είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτηση αδειοδότησης για εφαρμογή προνυμφοκτονίας από αέρος στις περιοχές όπου υπάρχουν ορυζώνες, όμως μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί η σχετική άδεια.

Παρασκευή 3 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ειρήνης όλοι στο συλλαλητήριο! Τα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα να μην περάσουν!!!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό-παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς τιμά τον Ο.Ελύτη

Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη ποιητική φυσιογνωμία του τόπου μας, που γεννήθηκε πριν 100 χρόνια, στον Οδυσσέα Ελύτη. Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς τιμώντας το νομπελίστα ποιητή διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:"Αφιέρωμα στον ηλιοπότη Ελύτη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του", την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Το αφιέρωμα αυτό εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς για τα Ελευθέρια της πόλης και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εργοβιογραφικά στοιχεία, παρουσιάσεις φωτογραφικού και αρχειακού υλικού, ηλεκτρονική προβολή στιγμιότυπων από τη ζωή του ποιητή, απαγγελία ποιημάτων, ανάγνωση αφηγημάτων. Την παρουσίαση διανθίζουν μουσικά ακούσματα μελοποιημένων στίχων του Ελύτη από ορχήστρα και χορογραφία από τη σχολή χορού "ADAGIO" της Μιράντας Φροστ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Από την ομιλία του στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΕΝΟ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στο τελευταίο μου βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΤΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ – ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΒΑΡΒΑΡΙΖΕΙ» έχω συντάξει έναν κατάλογο των Χωρών αλλά και των Πολιτειών και Πόλεων οι οποίες έχουν αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τελευταίες αναγνωρίσεις στον κατάλογο είναι αυτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου και της Αυστραλίας. Κατά έναν παράδοξο τρόπο από τον κατάλογο αυτό απουσιάζει η Ρωσία, το Ρωσικό Κοινοβούλιο, η Δούμα. Ενώ στον κατάλογο έχουμε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν έχουμε της Μόσχας. Έχουμε της Φλώριδας αλλά δεν έχουμε το Κρασναντάρ, το Ροστόφ, την Σταυρούπολη.

Απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη Γ. Φλωρίδη στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» και στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή & Δ. Οικονόμου την Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δ. Οικονόμου: Καλημέρα κ. Φλωρίδη.
Γ. Φλωρίδης: Καλημέρα.
Β. Λυριτζής: Τι άλλο να σχολιάσουμε όμως κύριε Φλωρίδη, μετά από το πέρασμα ενάμιση χρόνου, με όλα όσα έχουν γίνει και όλα όσα δεν έχουν γίνει, το γεγονός ότι φτάνουμε σε ένα σημείο να μετράμε ημέρες; Να ακούμε τους υπεύθυνους να μας λένε ότι τελειώνουν οι μέρες. Δηλαδή, έφτασε η ζωή μας, η πολιτεία, η οργανωμένη πολιτεία, η χώρα μας να μετράει μέρες. Γιατί;
Γ. Φλωρίδης: Θέτετε ένα ζήτημα που αφορά στη διαχείριση του κλίματος στη χώρα. Το κλίμα στην χώρα είναι εύθραυστο και υπερευαίσθητο. Με αυτήν την έννοια θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή όταν ένα δημόσιο πρόσωπο τοποθετείται να μην δημιουργεί συνθήκες πανικού.

Ψώνια

Καθημερινά, λέει, 3000 άτομα περνούν τα σύνορα στους Ευζώνους για να πάνε να ψωνίσουν ή να ψυχαγωγηθούν στη FYROM, κι ο αριθμός αυτός διπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα. Κι η συντριπτική πλειοψηφία τους προέρχεται απ` το νομό μας.
Αλήθεια, επιλέγουμε τόσοι για ψώνια και ψυχαγωγία το δικό μας τόπο;

Φρουτάκια

Χαράς ευαγγέλια για όσους λειτουργούσαν σε καταστήματά τους παράνομα ηλεκτρονικά ''φρουτάκια''! Με απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε παλαιότερες αποφάσεις συναρμόδιων υπουργών με βάση τις οποίες εκδόθηκαν διοικητικές πράξεις επιβολής προστίμων σε παρανομούντες. Κι αυτό, για να μην ερχόμαστε σ` αντίθεση με τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες.
Τυχαίο που λήφθηκε μια τέτοια απόφαση τώρα; Δεν νομίζουμε! Ανέκαθεν ο τζόγος πλασάρονταν σαν ελπίδα για τους απελπισμένους!

Δημιουργικοί

Ένα μεγάλο μπράβο στους συντοπίτες μας, που ''σε πείσμα των καιρών και των υπευθύνων'', όπως λένε, θα διοργανώσουν την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου στον Βοτανικό Κήπο Κρουσίων τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Πώς θα το γιορτάσουν; Με καλλιτεχνικά δρώμενα, διαγωνισμό φωτογραφίας, παιδότοπο και άλλα πολλά.
Να, λοιπόν, που οι πολίτες, εκτός από αγανακτισμένοι είναι και δημιουργικοί! Ή, μήπως, το`να φέρνει τ`άλλο;

Υπάρχει και μεγαλύτερη ντροπή απ` τη κρίση!

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
''Φόλα στο σκύλο της ΕΣΑ'' ήταν ένα απ` τα κυρίαρχα συνθήματα τους πρώτους μήνες της μεταπολίτευσης, πριν ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής προβεί στη περίφημη δήλωσή του για τους πρωταίτιους της χούντας των συνταγματαρχών ''όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια''. Το σύνθημα αφορούσε τον ''σιδερένιο δικτάτορα'', Δ. Ιωαννίδη, που είχε διαδεχτεί τους τελευταίους μήνες της 7χρονης τυρανίας τον Γ. Παπαδόπουλο.
Μπορεί η ελληνική κοινωνία να μην επέβαλε τότε την, δια μεταφοράς στην έκφραση, τιμωρία που ζητούσε για τους επίορκους αξιωματικούς της εποχής, ωστόσο, κοντά 40 χρόνια αργότερα, βλέπουμε να την εφαρμόζει, κατά κυριολεξία, απέναντι σε δύστυχα κατοικίδια όπως οι σκύλοι και οι γάτες!

Χωρίς απολογισμό οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κιλκίς λόγω ελλειμμάτων

Ενημέρωση για το ότι δεν μπόρεσε να καταρτιστεί απολογισμός στο Νομικό Πρόσωπο των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς για το 2010, πραγματοποιήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Ο λόγος όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κιλκίς ήταν το ότι λόγω των οικονομικών ελλειμμάτων που είχαν διαπιστωθεί στους παιδικούς σταθμούς, κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη να συντάξει αλλά και να υπογράψει το έγγραφο του απολογισμού. Για το θέμα του οικονομικού ελλείμματος μίλησε στο συμβούλιο και η σύμβουλος Κατερίνα Ζιούτα, η οποία ενημέρωσε το σώμα ότι έχει οριστεί ελεγκτής για να διερευνήσει την υπόθεση. Εντύπωση έκανε ακολούθως στην τοποθέτησή του, η... βιασύνη του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάκη Τερζίδη να κλείσει πολύ σύντομα το θέμα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, γιατί όπως είπε δεν αξίζει σε κανέναν αυτή η κατάσταση. Δυναμική όμως υπήρξε η άμεση απάντηση της κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να κλείσει έτσι απλά, χωρίς να έχει γίνει πρώτα ο τακτικός έλεγχος. Η κ. Γιαννακούλα-Ζιούτα παρέθεσε αμέσως μετά και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως π.χ. ότι υπάρχουν απλήρωτοι προμηθευτές από το 2009 και 2010, ενώ όπως είπε, υπάρχουν και εντάλματα που δείχνουν ότι έχουν πληρωθεί οι προμηθευτές, χωρίς όμως να έχουν φτάσει χρήματα στους τελευταίους.

Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη με εισηγήτρια το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση

Στα πλαίσια των διαδικασιών που ακολουθούνται στη πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκις θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11:30 πμ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κιλκίς, Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη με εισηγήτρια το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση.

Ανεύρεση πολεμικού υλικού

Στις 30-5-2011 και ώρα 08.40΄στην Κορυφή, σε δασική περιοχή, ανευρέθηκαν τρία (3) πεπαλαιωμένα βλήματα, αγνώστου διαμετρήματος. Ενημερώθηκε Ταξιαρχία Πεζικού για εξουδετέρωση βλημάτων. Ο χώρος φυλάσσεται από το Α.Τ. Δροσάτου.

''Φυτεία'' χασίς

Καλλιεργούσε στον κήπο του 20 δενδρύλλια χασίς, ύψους 1,5 μ. ενώ μες το σπίτι του βρέθηκαν 41 γραμ. τις ίδιας ναρκωτικής ουσίας και 7 δισκία lonarid. Δράστης ήταν ένας ημεδαπός 60 χρονών, στο Πολύκαστρο, ο οποίος συνελήφθη σήμερα από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς/Ο.Δ.Ν. Οι ναρκωτικές ουσίες και τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν. Ο δράστης με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Η εκλογοαπολογιστική της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας

Του Βασίλη Κωνσταντινίδη
Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της «Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας». Έγκαιρα οι μακεδόνες εκλέκτορες ήταν στις θέσεις τους προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια. Πράγματι ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αθανασιάδης και η γραμματέας Ελένη Κυριακίδου πήραν τις θέσεις τους στα έδρανα για να κηρύξουν την έναρξη του συνεδρίου. Οι σύνεδροι αμέσως εκλέξανε το προεδρείο της Γ.Σ. και την εφορευτική επιτροπή.

ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ; "Η αλήθεια για το θέμα της ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης"

Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες που δεν ευσταθούν, για το θέμα της ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2011 και για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών – παραγωγών και της κοινής γνώμης στο σύνολο της, από την Ενωση Κιλκίς ανακοινώνονται: Ως ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, αποκλειστικά υπεύθυνη για την παραλαβή και καταχώρηση Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2011, ΕΛΓΑ, Μητρώου Αγροτών, σας δηλώνουμε ότι δεχόμαστε και παραλαμβάνουμε κανονικά όλα τα δικαιολογητικά των παραγωγών της επαρχίας Παιονίας του Νομού Κιλκίς όταν αυτά μας τα εγχειρίζουν είτε αυτοπρόσωπα οι ίδιοι οι παραγωγοί είτε εξουσιοδοτημένα από αυτούς φυσικά πρόσωπα με θεώρηση του γνησίου υπογραφής των παραγωγών στο εξουσιοδοτούμενο φυσικό πρόσωπο (από ΚΕΠ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ).

Η φωτογραφία της ημέρας

























Τοπίο του νομού Κιλκίς
ή όταν στη φύση δεν υπάρχει κρίση.

''Χαράτσωμα'' αγροτών καταγγέλει η ΠΑΣΥ

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη ΠΑΣΥ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, κάνει λόγο για ''χαράτσωμα'' των αγροτών απ` τις ΕΑΣ για το φετινό ΟΣΔΕ. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι του Κιλκίς & όλης της χώρας βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης με την παράνομη είσπραξη «χαρατσιών» από τις Ε.Α.Σ. της περιοχής για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ του 2011. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε και φέτος τα παράνομα χαράτσια του ΟΣΔΕ, ενώ υποτίθεται ότι υπογράφηκε Σύμβαση και το έργο ανέλαβε η ΠΑΣΕΓΕΣ για λογαριασμό των Ε.Α.Σ. έναντι 28 εκατ. Ευρώ (περίπου 105 εκατ. Ευρώ για 3 χρόνια ). Η όλη κατάσταση αποδεικνύει τον κατάφωρο εμπαιγμό των αγροτοκτηνοτρόφων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που είχε εξαγγείλει ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνουν χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση. 

Ζητάει χωρίς να δίνει!


Σε βιομηχανία έχουν αναγάγει τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Ιερών Ναών του Κιλκίς τα αιτήματα παραχωρήσεων εκτάσεων για ανέγερση πνευματικών κέντρων, αλλά και κυριότητας οικοπέδων στα οποία έχουν χτίσει εκκλησίες, προκειμένου να έρχονται στην ιδιοκτησία τους.  Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 30 Μαΐου. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο όπως επεσήμαναν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά και στο οποίο πρέπει να μπει κάποιο μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στο εν λόγω συμβούλιο συζητήθηκαν 4 ανάλογα αιτήματα (καταψήφισαν τα μέλη των συνδυασμών «Κιλκίς Ισχυρός Δήμος» του Τ. Τερζίδη και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γ. Φαχουρίδη). Πάντως εδώ θα πρέπει να προβληματίσει και η γενικότερη στάση της Μητρόπολης Κιλκίς, που ενώ γνωρίζει τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τόσο σε επίπεδο κράτους όσο και δήμων, το μόνο που κάνει είναι… να ζητάει χωρίς να δίνει.  Για παράδειγμα αναφέρουμε το εξής: Ενώ όλοι ξέρουν ότι η πόλη του Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σχολικής στέγης, η Μητρόπολη Κιλκίς σε συζητήσεις της το προηγούμενο διάστημα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και το Δήμο Κιλκίς, ζήτησε για την ενοικίαση του κτιρίου του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου που τώρα δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, 3.000 ευρώ μηνιαίως για το κτίριο και 1.000 για τον αύλειο χώρο! 
Τα συμπεράσματα δικά σας.