Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 22/2/2021, 10:32 μ.μ.


Ανακοίνωση σχετικά με αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση υπό κατάληψη χώρου εντός του Α.Π.Θ. 
Πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα ατόμων εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές.

Συγκρότηση Ομάδας Βάσης του ΜέΡΑ25 στην πόλη του Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΜέΡΑ25 Κιλκίς
Φίλες και φίλοι, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Η κυβέρνηση, με όπλα την αυτοδυναμία που πέτυχε στις προηγούμενες εκλογές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπερψηφίζει ανενόχλητη νομοθεσία υπέρ της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, όπως η ελευθερία του λόγου.

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό 65 Θεσσαλονίκης – Κιλκίς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και για δύο εβδομάδες.

11,5 εκατ. ευρώ για εμβολιασμούς στο ζωικό κεφάλαιο


Την ΚΥΑ για την έγκριση δαπάνης η οποία αφορά στη διενέργεια προμηθειών που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός.

Συνάντηση Β. Πατουλίδου με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Λαϊκών Αγορών


Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας – Θράκης, Άγγελο Δερετζή και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θεσσαλίας και Θράκης Βασίλη Μακρίδη ενόψει της τελικής μορφής του νομοσχεδίου που αφορά στις Λαϊκές Αγορές.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...


Ευχαριστήριο 
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Το Δ. Σ. του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά για τις χρηματικές τους δωρεές:

ΚΔΑΠ Kinesis for kids: Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία του διαδικτυακού σεμιναρίου Α’ Βοηθειών


Δελτίο Τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Α’ Βοηθειών για παιδιά, εκπαιδευτικούς και ενηλίκους μέσω σύγχρονης διδασκαλίας από απόσταση, προσαρμοσμένο σε COVID-19. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και ενήλικους.

Πανελλαδική στάση εργασίας στη δημόσια υγεία - πρόνοια



Λ. Δημητριάδης: Ο δρόμος προς το συνέδριο και τα νέα προτάγματα της εποχής


Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς
Το πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του χώρου, την προοδευτική διακυβέρνηση και το εναλλακτικό σχέδιο, πρέπει να διαμορφωθεί ορίζοντας με σαφήνεια τις πολιτικές επιλογές, τη δομή και τα όργανά του, καθιστώντας, παράλληλα, συμμέτοχους σε αυτήν την ανασυγκρότηση όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

OkRadio: Ο Θωμάς Μαρκόπουλος πολιτικοΛΟΓΕΙ με το Γενικό Διευθυντή της Ε.Α.Σ. Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο


H βία, η κακοποίηση και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στον αθλητισμό


Ανακοίνωση Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Ευρεία κυβερνητική καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με αιχμή του δόρατος τα ισχυρά μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει η αθλητική οικογένεια και στόχο την πρόληψη κάθε μορφής συμπεριφοράς που είναι αντίθετη με το αθλητικό πνεύμα, αλλά και με τα ιδεώδη και τα ατομικά δικαιώματα μιας σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών, προωθεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Κατά παντός υπευθύνου - Ο αλανιάρης η κούκλα και η αποποίηση της ευθύνης

Υπογράφει η Στέλλα Δουδούμη*
Προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Σε ποιον να επιρρίψω την ευθύνη για το αίσχος που αντικρίσαμε σήμερα το πρωί στον τοίχο του νηπιαγωγείου μας; Ολόκληρη η μια πλευρά του κτιρίου, ενός δημόσιου κτιρίου όπου μπαινοβγαίνουν νήπια, παιδιά πέντε και έξι χρόνων γεμάτα απορίες και «γιατί» και «πώς», βανδαλισμένη και κακοποιημένη, έτσι, χωρίς λόγο, για τη μαγκιά, για την πλάκα, για την «επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο».

"Κύριοι του Δήμου Παιονίας, τελικά δεν θα μας το πείτε, γιατί μάλλον δεν θα ξέρατε"


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας

Στην αρχή πληροφορηθήκαμε αυτό που αναγράφεται στην πρώτη φωτογραφία. Το δημοσιοποιήσαμε (Δείτε ΕΔΩ) εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας και περιμέναμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

Κορωνοϊός (22/2/2021): 880 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 24 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 880, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 180.672 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 43 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.399 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021


Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τηλεδιάσκεψη [μέσω της πλατφόρμας e:presence.gov.gr], θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού


Το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Ανοικτό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και το Νοσοκομείο Βέροιας


Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

(Video) ΣΟΚ: Βανδαλισμός στο 9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς

ΣΟΚ: Βανδαλισμός στο 9ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Αποτράπηκε η δυνατότητα χρήσης «πράσινης» σήμανσης σε λιπάσματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κάδμιο στην ΕΕ


Δελτίο τύπου 
Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Με συντονισμένη παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το ζήτημα της σήμανσης των λιπασμάτων και της δυνατότητας χρήσης εικονογράμματος σε προϊόντα λίπανσης χαμηλής περιεκτικότητας σε κάδμιο, στο σχετικό εγκεκριμένο έγγραφο καθοδήγησης δεν συμπεριλήφθηκε ως παράδειγμα το πράσινο εικονόγραμμα. 

(Video) Εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργόπης "Η Γόρτυνα"

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργόπης "Η Γόρτυνα"
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21-02-2021, στον χώρο της κοινότητας Γοργόπης, ακόμη μια εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργόπης "Η Γόρτυνα", με άκρως ικανοποιητική προσέλευση αιμοδοτών.

Δύο νεκροί, 69 και 42 ετών, σε δύο τροχαία δυστυχήματα


Χθες (21 Φεβρουαρίου 2021) το βράδυ, σε παράλληλη οδό της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός αρδευτικού καναλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Σε δύσκολη θέση οι πεμπτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας


Δελτίο τύπου 
Ε. Αγαθοπούλου
Μετά από αίτημα φοιτητών Ιατρικών Σχολών από όλη την Ελλάδα και με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Κιλκίς, Ε. Αγαθοπούλου, κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση απευθυνόμενη προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση οι πεμπτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας». 

Βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΕ Κιλκίς


Λόγω προσωρινής βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της επιδιόρθωσης και αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες της Π.Ε. ηλεκτρονικά (μέσω email τα οποία μπορούν να αναζητήσουν στη σελίδα http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=241).