Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γιορτή Καλοκαιριού "Πλατανιά 2011"



Το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια

Στο πλαίσιο του έργου “Καταπολέμηση κουνουπιών”,ο Δήμος Κιλκίς, ανακοίνωσε το πρόγραμμα κίνησης των συνεργείων για την περίοδο 22 - 26 Αυγούστου, που έχει ως εξής:
-Την Δευτέρα 22, στις περιοχές: Παντελεήμονας, Ν. Σάντα, Γαλλικός, Καμπάνης, Πεδινό, Χρυσόπετρα και Κρηστώνη.

Πρόγραμμα πανύγηρης Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου στο Κιλκίς

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 ὥρα 7:00 τὸ ἀπόγευμα Μέγας Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 ὥρα 7:00 μὲ 10:15 τὸ πρωὶ Ὄρθρος καὶ πανηγυρικὴ Θεία Λειτουργία,  ὥρα 7:00 τὸ ἀπόγευμα Παράκληση στὸν Άγιο Φανούριο

Εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς ενημερώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών ξεκινάνε την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη και θα λειτουργούν καθημερινά, Δευτέρα – Παρασκευή, 6-8 μ.μ., στα γραφεία του Λυκείου (Ν. Παναγιώτου 7). θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.
Πληροφορίες, στη γραμματεία του Λυκείου, στο τηλ. 2341027684, καθημερινά 6-8 μ.μ. (από την 1η Σεπτέμβρη), καθώς και στην ιστοσελίδα του Λυκείου  HYPERLINK "http://www.lekil.gr" www.lekil.gr. Επικοινωνία με τη γραμματεία του Λυκείου και στο e-mail info@lekil.gr.

Ανακοίνωση συλλόγου "Φίλοι Ελληνοφωνίας & Γαλλοφωνίας"

Θεωρώντας την 25/8/11 ως έλλειψη απαρτίας, η Γεν. Συνέλευση του συλλόγου «Φίλοι Ελληνοφωνίας & Γαλλοφωνίας θα γίνει 31/8/11, ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Κιλκίς. Καλούνται τα μέλη, αλλά και φίλοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες, να επικοινωνήσουν έως και 24/8/11, είτε με e-mail στο HYPERLINK "mailto:fegkilkis@hotmail.gr" fegkilkis@hotmail.gr είτε με το 6976405630.
Για τα μέλη που βρίσκονται μακριά, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το καταστατικό, εφ’ όσον είναι ταμειακά εντάξει, έχουν το δικαίωμα ψήφου με αποστολή SMS, αρκεί να μας το γνωστοποιήσουν επίσης μέχρι 24/8/11, για να κινήσουμε την διαδικασία.
Από το ΔΣ.

Κι επίσημα ο Κ. Κιλτίδης στον ΛΑΟΣ

Και ιδού η μεγάλη μέρα έφτασε! Ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το μεσημέρι η προσχώρηση του Κ. Κιλτίδη στον ΛΑΟΣ. Έτσι, αυτό που έγραψε  το gnomikilkis απ` την πρώτη στιγμή της αποχώρησης του Κιλκισιώτη βουλευτή απ` το κόμμα της Ντόρας (πριν δυό μήνες) έγινε σήμερα και τυπικό γεγονός.
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικο τον ενημέρωσε για την απόφαση του κ. Κιλτίδη να ενταχθεί στην Κ. Ο. του ΛΑΟΣ. Εκτιμάται ότι μετά την προσχώρησή του ανοίγει ο δρόμος να είναι υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. 

Τέλος εποχής και στην ΕΡΤ!

Η τηλεοπτική ΕΤ-1, μετεξέλιξη του πρώτου κρατικού σταθμού τηλεόρασης ΕΙΡΤ, καθώς και το ραδιοφωνικό ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, με το οποίο μεγάλωσαν στα ερτζιανά γενιές και γενιές, θ` αποτελούν σε λίγο καιρό παρελθόν! Το αποφάσισε η κυβέρνηση στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, που προωθεί. 

Τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία

Τέσσερις νέοι σταθμοί διοδίων αναμένεται ν` αρχίσουν να λειτουργούν απ` τον επόμενο μήνα στην Εγνατία Οδό. Πρόκειται για τα διόδια σε Ανάληψη Λαγκαδά, Ίασμο Κομοτηνής, Μαλακάσι και Τύρια Ιωαννίνων, τα οποία είναι ήδη έτοιμα και περιμένουν τις υπογραφές του υπουργού Μεταφορών, Γ. Μαγκριώτη, για να τεθούν σε λειτουργία. Κάτι, που αναμένεται να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Την λειτουργία των διοδίων θ` αναλάβει η εταιρία "Αττικές Διαδρομές".

Ένα στα πέντε μαγαζιά βάζει "λουκέτο"!

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα θα `χουν κλείσει! Την δυσοίωνη αυτή εκτίμηση έκανε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστής Χαντζαρίδης, τονίζοντας ότι τα "λουκέτα" στα μαγαζιά θάναι φέτος κατά 70% περισσότερα απ` ότι πέρσι! Αυτό, άλλωστε, δείχνει κι ο αισθητά μειωμένος τζίρος των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων.
Κι αλήθεια, μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους του Κιλκίς και των άλλων πόλεων του νομού, μας πείθει για το αληθές της ως άνω εκτίμησης. Δυστυχώς γι` όλους μας...

Παράταση που αφορά το ΦΠΑ αγροτών

Mε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Π. Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες. Η παράταση αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση του 2010.

Αυξήσεις ως 25% στα τρένα

Θα μπορούσε νάναι και η "φωτογραφία της ημέρας"!
(Απ` το mykines.blogspot.com)
Έως και 25% ακριβότερα θ` αναγκαστούμε να πληρώνουμε τα εισιτήρια των τραίνων από μεθαύριο Κυριακή 21 Αυγούστου. Οι αυξήσεις που αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αφορούν κυρίως τη γραμμή που χρησιμοποιούμε εμείς οι Κιλκισιώτες περισσότερο, δηλαδή την Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη-Αθήνα.
Οι αυξήσεις θ` αφορούν την έκδοση εισιτηρίων έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι. Σε περίπτωση, όμως, που η κράτηση γίνει νωρίτερα από δυό 24ωρα, η αύξηση θάναι μικρότερη. Περιορισμός του ποσοστού αύξησης θα υπάρχει και σε περίπτωση που το εισιτήριο εκδοθεί μέσω Διαδικτύου, αλλά τότε θ` απαιτείται πιστωτική κάρτα.