Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Γυμναστική και δίαιτα…

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*


Τελικά επιτρέπεται η απαγορεύεται η γυμναστική κατά την διάρκεια της δίαιτας, μήπως σφίγγει το λίπος; Ερωτήματα πού πολλές φορές αναρωτηθήκατε και κυκλοφορούν σαν μύθος στον χώρο τον γυμναστηρίων.

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί που βλέπει συνέχεια τηλεόραση;

Σίγουρα η πρώτη σκέψη σαν απάντηση στο ερώτημα του τίτλου,που κάνει κάποιος είναι ότι μπορεί να “χαλάσει τα μάτια του” όπως έλεγαν παλιότερα. Εμείς όμως δεν αναφερόμαστε στο τι παθαίνουμε όταν βλέπουμε τηλεόραση από σωματικής απόψεως, αλλά αναφερόμαστε στο πως μπορεί να αλλάξει η συμπεριφορά μας. Διαβάστε τι μπορεί να πάθουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οι έφηβοι που δεν ξεκολλάνε από την τηλεόραση... 

Ευχαριστήρια πρόσκληση για τον Ημιμαραθώνιο Πάικου


Αιμοδοσία στον Όσιο Νικόδημο Πενταλόφου Παιονίας

Τό Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 ἀπό τίς 9.30´ π.μ. ἕως τίς 12.30´ μ.μ.  θά πραγματοποιηθεῖ στό  Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας ἡ 48η αἱμοδοσία 
Καλοῦνται οἱ Φίλοι τοῦ ῾Ιεροῦ Κοινοβίου πού τούς τό ἐπιτρέπει ἡ ὑγεία τους νά προσέλθουν χωρίς δισταγμό καί νά συμμετάσχουν μαζί μέ τούς Πατέρες τῆς Μονῆς σ’ αὐτή τή θεάρεστη πράξη προσφορᾶς ζωῆς.

«Βαριά η φανέλα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα» (Video)


Ο αεικίνητος φίλαθλος της ομάδας Νικολαΐδης Ανέστης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη αποκλειστικά στο www.arispanteleimona.gr.

ΟΧΙ στη κατάργηση του αθλήματος της Πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες

Υπογράφει η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης
"Η είδηση ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Ο.Ε. πρότεινε την κατάργηση του αθλήματος της Πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 μας υποχρεώνει να λάβουμε δημόσια θέση προκειμένου

Βρούτσης: "Λεφτά ... δεν υπάρχουν"

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ι. Βρούτσης: Έγινε μία συζήτηση αναλυτική με τον Πρωθυπουργό, για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Καταρχήν, τον ενημέρωσα για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου. Ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει πάρει το δρόμο προς τη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο, ουσιαστικά, οι καταχρηστικές συντάξεις και οι προσβλητικές – “μαϊμού” συντάξεις θα είναι άγνωστες λέξεις για τον Έλληνα πολίτη.

Από την πολιτική επαιτεία στην ενάσκηση της ελπίδας

[Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίο 2013 στις 8 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει τη δέκατη τρίτη φιλοσοφική νυκτηγορία στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη). Τίτλος θέματος: «Κοσμοπολιτισμός ή πατριωτισμός: Η παντομιμική φιλοσοφία του Διογένη του Κυνικού και η επικαιρότητα της»] 
Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης

Η άνοδος στο προσκήνιο του λαϊκού παράγοντα είναι η πρώτη προϋπόθεση για την έξοδο από την «κρίση» και την ηθική και οικονομική ανόρθωση της χώρας: ο τόπος δεν έχει εκπέσει μόνον οικονομικώς, αλλά και ηθικώς – η κλεπτοκρατική φύση του παλαιού καθεστώτος και η εμφάνιση του νεονατσισμού αναδεικνύουν το ανάγλυφο του ηθικού ελλείμματος στην ελληνική κοινωνία.

Πουλούσε λαθραία τσιγάρα

Στις 21-02-2013, το μεσημέρι στην ¨Έδεσσα Πέλλας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας ένας ημεδαπός 60 ετών, διότι κατείχε και πωλούσε 90 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας του Υπουργείου Οικονομικών και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι. Τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και αποσταλούν Τελωνείο Σκύδρας. Προανάκριση διενεργήθηκε από Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας.

Έλεγχοι για DNA αλόγου σε τρόφιμα που περιέχουν μοσχαρίσιο κρέας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε στις 19.02.2013 σύσταση προς όλα τα Κράτη-Μέλη αναφορικά με την υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συντονισμένου προγράμματος ελέγχου με σκοπό να διαγνωστεί η συχνότητα δόλιων πρακτικών στην εμπορία ορισμένων τροφίμων.

“Στη δίνη του κενού... κι όμως ανέπνευσε.”

Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Είμαστε στο Δαφνί, στο ψυχιατρικό τμήμα. Εγώ τότε σπούδαζα νοσηλεύτρια και ολοκληρώναμε το 2ο εξάμηνο της πρακτικής μας. Ήμουν νέα, με μακριά, κατάμαυρα μαλλιά πιασμένα ουρά. Μιλούσαμε με την υπεύθυνη εκεί, η οποία μας ενημέρωνε για τις πτέρυγες και τα ακραία περιστατικά. Φοράμε τις ποδιές, σαμπό, καλτσόν και τα συναφή.

Στην Κύπρο δικαστικοί κλητήρες κατέβασαν τον υπουργό από το όχημά του για να το κατάσχουν! (video)

-- Κατέβασαν τον Υπουργό κάτω από το αυτοκίνητο
-Ο οδηγός του οχήματος του, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και στάθμευσε το αυτοκίνητο στο παρκινγκ του Υπουργείου
-Προχωρούν κανονικά σε κατασχέσεις και στα υπόλοιπα Υπουργεία
-Φωνάζουν οι κλητήρες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης από κρατικούς λειτουργούς

«Σχολείο του Αύριο – Σχολείο χωρίς Ατυχήματα»

Εκδήλωση με θέμα: «Σχολείο του Αύριο – Σχολείο χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνει η μη κερδοσκοπική ένωση «ΦΑΟΣ Θεσσαλονίκης», το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, ώρα έναρξης 10.00 (ώρα προσέλευσης 09.30), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. 

Επίσκεψη Γκουντενούδη στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ανδ. Βεργίδη, Π. Θωμαΐδη, Χρ. Ανθρακίδη καθώς και τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων κ. Κ. Τεκίρδαλη. 

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα ένα πειραματόζωο για την τρόικα»

Τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει η FAZ, ενώ η ΖΕΙΤ φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου. Τέλος μια μικρή αναφορά στην επίσκεψη Ολάντ.

Επερώτηση ΚΚΕ με θέμα, «Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών»

"Οι μεγάλες μαζικές, πολύμορφες και πολυήμερες, πάνω από 20 μέρες, πανελλαδικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, ο συντονισμός μεταξύ των μπλόκων που συσπειρώνουν μικρούς και μεσαίους αγρότες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, δείχνουν τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα τους, από τη σκληρή, αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωκοινοτική πολιτική, που τους εξοντώνει.

Γιατί πρέπει να προτιμάμε την αγορά του Κιλκίς

Υπογράφει ο Σύλλογος Επαγγελματιών διασκέδασης - Αναψυχής - Εστίασης Κιλκίς
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
- Γιατί τα χρήματα που ξοδεύουμε μένουν στον τόπο μας. 

- Γιατί δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τα παιδιά μας. 
-  Γιατί μειώνονται οι τιμές.
- Γι’ αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. του συλλόγου έρχεται σε επαφή με τοπικές επιχειρήσεις. 
- Η πρώτη επαφή έχει να κάνει με καταστήματα αποσμητικών χώρου-απολυμαντικών (ΙSO) για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν μικρότερη τιμή αγοράς για τοποθέτηση και λειτουργία. (Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι για 2 WC πληρώνουμε το χρόνο 300€ για 4 WC 600€.)
Θα συνεχίσουμε επαφές με καταστήματα διαφόρων προϊόντων που έχουν να κάνουν με προμήθεια και την λειτουργία των επιχειρήσεών μας.

Επειδή όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου 
Νίκος Τερζενίδης

Συναυλία με μαέστρο τον Κιλκισιώτη Θεόδωρο Ορφανίδη και την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίου

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η μεγάλη συναυλία- αφιέρωμα στο διαχρονικό μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με τη συμμετοχή της εξέχουσας προσωπικότητας και μεγάλης υψιφώνου, Σόνιας Θεοδωρίδου, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την παρελθούσα Δευτέρα. 

Ημερίδα με θέμα: «Ανακύκλωση Συσκευασιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανάκτησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ανακύκλωση Συσκευασιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Προκλήσεις και Προοπτικές». 

Κουβαλούσε τρία πτυσσόμενα γκλοπ, ένα μαχαίρι, ένα σπρέι πιπεριού και μία σιδερογροθιά

Στις 20.02.2013 το απόγευμα, συνελήφθησαν στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 30 και 45 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) πτυσσόμενα γκλοπ, (1) μαχαίρι, (1) σπρέι πιπεριού, (1) σιδερογροθιά και (1) θήκη για πτυσσόμενο γκλοπ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό

Υπογράφουν οι Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
"Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.
Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.

Διανομή ρυζιού και οσπρίων σε τιμές χωρίς μεσάζοντες

Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας με την Εθελοντική Ομάδα Κιλκίς, διοργανώνουν την επόμενη διανομή προϊόντων, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ · Αποκεφαλισμός με νέο κούρεμα – Στα 461 εκατ. , η υστέρηση των εσόδων Ιανουάριο – Φεβρουάριο ·Φρανσουά Όλάντ – Ήρθε για επενδύσεις, πούλησε φρεγάτες·Βουλγαρία – Από… ηλεκτροπληξία έπεσε η κυβέρνηση
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αγροτεμάχια – Πώς θα γλιτώσετε φόρο – Τα κριτήρια- παγίδες που θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες·Αυστηρή επιστολή Βρούτση προς διοικητές για εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ»- Τέλος οι παράνομες συντάξεις με κέρδος 478 εκατ., για τα Ταμεία·Μέγαρο Μαξίμου – Ικανοποίηση από την επίσκεψη Ολάντ

Τροποποίηση διάταξης του Άρθρου 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, τροποποιείται το Άρθρο 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15) 

«Να παραιτηθούν ΤΩΡΑ οι διορισμένοι υβριστές»

Υπογράφει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ: "Αφού μετέτρεψαν μια πολιτική διαδικασία σε φάντασμα.
Αφού επινόησαν ερωτηματολόγια, πολιτικές θέσεις υψηλής …κοπτοραπτικής και εκλογικές πατέντες παγκόσμιας πρωτοτυπίας… 

H Coca Cola και η χορηγία της υποκρισίας

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 
Όταν πέρυσι απεργούσαν οι εργαζόμενοι στην Κόκα Κόλα 3 Ε της Θεσσαλονίκης, διένειμα ένα κείμενο στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Το περιεχόμενό του αφορούσε σε μια χορηγία της πολυεθνικής εταιρίας προς το Ίδρυμα Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται υπό τη διεύθυνση της δημοτικής αρχής.