Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

107η Αιμοδοσία "Ακριτών" Πολυκάστρου


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Κλείνοντας τον κύκλο των αιμοδοσιών του 2021, πραγματοποιούμε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (ανήμερα του Αγίου Σάββα) την 107η εθελοντική αιμοδοσία. Για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τον μήνα Δεκέμβριο στο νομό μας, για άλλη μιά φορά καλούμε τα μέλη και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη της “Τράπεζας” αίματος των “Ακριτών”, να προσέλθουν και να αιμοδοτήσουν.

Προσφώνηση Α. Βεργίδη στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου, κ. Βαρθολομαίου

Προσφώνηση Α. Βεργίδη στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου, κ. Βαρθολομαίου
- Αγιε Τοποτηρητά, Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κύριε Δημήτριε
- Σεπτέ μας Ποιμενάρχα, Σεβασμιώτατε ενθρονισθέντα Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κύριε Βαρθολομαίε,
- Άγιοι Αρχιερείς,
- Σεβαστοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
- Κυρίες και Κύριοι,

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, να υποδέχομαι σήμερα τον νέο Ποιμενάρχη μας. Σήμερα γιορτάζει και πανηγυρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς διότι ενθρονίσθηκε ο νέος πνευματικός της πατέρας, ο νέος της Μητροπολίτης. Σήμερα, ο τόπος μας αγκαλιάζει το νέο του Ποιμενάρχη.

Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Ιερέα Ευθυμιάδη Νικολάου και του Δροσάκη Απόστολου...


Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου των εκλεκτών μελών μας ιερέα Ευθυμιάδη Νικολάου (21-10-2021) και Δροσάκη Απόστολου (21-11-2021), σε έκτακτη συνεδρίαση του που έγινε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε ομόφωνα:

Πιστοποιημένα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς


Ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, σε εργαζόμενους συλλόγων, σωματείων, ομάδων και εταιρειών αλλά και πολίτες, τα οποία πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές.

Εκλογικά Κέντρα νομού Κιλκίς για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής


Υπογράφει ο Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης

Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς

Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Κιλκίς θα διεξαχθούν στις 05-12-2021, ημέρα Κυριακή (Α’ Γύρος) και 12-12-2021, ημέρα Κυριακή (Β’ Γύρος εφόσον απαιτηθεί) στα κάτωθι εκλογικά κέντρα:

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids συναντά τον κόσμο της μυθολογίας


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids
Η θεματική ενότητα της εβδομάδας στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids αφορούσε στη μυθολογία. Αφού μιλήσαμε για τους 12 θεούς του Ολύμπου, στη συνέχεια σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε τον Όλυμπο, χρωματίσαμε τις φιγούρες των θεών και τις κολλήσαμε.

Χαιρετιστήριος λόγος Δημάρχου Κιλκίς στην τελετή υποδοχής – ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου

Χαιρετιστήριος λόγος Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στην τελετή υποδοχής – ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου
Άγιοι Αρχιερείς
Σεβαστοί Πατέρες
Εντιμότατοι Άρχοντες
Σεβαστό Εκκλησίασμα

Η Μητροπολιτική Επαρχία του Κιλκίς αγάλλεται σήμερα και η καθαρή, η ολόλαμπρη λάμψη της χαράς της μεταφέρεται παντού: ζεσταίνει τις καρδιές των ευσεβών χριστιανών, αναπτερώνει τις ελπίδες για μια ασφαλή πνευματική καταφυγή και ο επίμονος ήχος από τα σήμαντρα στους ιερούς ναούς της πόλης και στις ταπεινές εκκλησιές των χωριών μας, προϊδεάζει για ένα προσκλητήριο ευφρόσυνο που απευθύνεται σε όλους και στον καθέναν μας ξεχωριστά.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Γαλλικό, Ξυλοκερατιά, Τέρπυλλο, Ευκαρπία Μεγάλη Βρύση και Χωρύγι


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης του κορονοϊού (rapid tests) προγραμματίζονται την ερχόμενη εβδομάδα σε έξι Κοινότητες του Δήμου Κιλκίς.

Δήμος Παιονίας: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid 19 από τον ΕΟΔΥ

ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
- ΕΙΡΗΝΙΚΟ (Σχολείο ) από 09:00 έως 11.00
ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ (Αγρ. Ιατρείο) από 09.00 έως 11.00
ΚΟΡΩΝΑ (Αγρ. Ιατρείο ) από 12:00 έως 14.00
ΚΑΡΠΗ (Κοινότητα) από 12.00 έως 14.00

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ΜΙΚΡΟΔΑΣΟΣ (Αγρ. Ιατρείο) από 09:00 έως 10:30
ΕΥΖΩΝΟΙ (Αγρ. Ιατρείο) από 11.00 έως 12.30
ΧΑΜΗΛΟ (Αγρ. Ιατρείο) από 13:00 έως 14:30

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021


ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ (ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου, την 30 Νοεμβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξη :

Τον Ευρωπιώτη παλαιστή Κωνσταντίνο Τσακνάκη τίμησε ο Δήμος Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, o δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης σε μία σεμνή τελετή συνεχάρη τον παλαιστή από την Ευρωπό Κωνσταντίνο Τσακνάκη και τον βράβευσε με τιμητική πλακέτα για τις διακρίσεις στο άθλημα της πάλης που κατέκτησε, στους Βαλκανικούς (3η θέση)και Μεσογειακούς (2η θέση) παλαιστικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Ξάνθη.

Δήμος Κιλκίς: Μικρή διακοπή ρεύματος την Κυριακή σε Καστανιές και τελωνείο Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στην Κοινότητα Καστανιών και στο τελωνείο από τις 8:00 έως τις 11:00 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης και κοπής πρασίνου σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης
στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Αίτηση Ε. Αγαθοπούλου, για κατάθεση όλων των στοιχείων που αφορούν τις πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων της ΠΕ Κιλκίς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Τα προβλήματα με τις πληρωμές των αγροτικών ενισχύσεων της ΠΕ Κιλκίς έχει ως θέμα η Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων της βουλεύτριας Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 26/11/2021, 9:10 μ.μ


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών στην ελληνική Επικράτεια

Τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών, κατάφεραν να εξακριβώσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ερευνών.

Ο Α. Τζιτζικώστας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου


Δελτίο τύπου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χρηστού, στο Κιλκίς, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κορωνοϊός (26/11/2021): 6.602 νέα κρούσματα (66 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 86 θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.602, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 914.824 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 113 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.674 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

(Video) Εδώ το καλό ΕΠΑΛοτσίπουρο του Κιλκίς

Εδώ το καλό ΕΠΑΛοτσίπουρο του Κιλκίς. Παρασκευή τσίπουρου στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Διεξαγωγή δοκιμαστικών για Κ-15 και Κ-17 της ΕΠΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΕΠΣ Κιλκίς
Στα πλαίσια της στελέχωσης των μεικτών ομάδων της ΕΠΣ Κιλκίς των ηλικιακών κατηγοριών Κ-15 (γεννηθέντες 2007 και 2008) και Κ-17 (γεννηθέντες 2005 και 2006), θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στο γήπεδο Βαπτιστή, ώστε να επιλεγούν οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής ποδοσφαιριστών Εθνικών ομάδων που διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο. 

Αξιούπολη: Μαζεύουμε τρόφιμα, βοηθάμε μια οικογένεια



Κριτική για την εκδήλωση «Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το 1821»

Υπογράφει η Δέσποινα Ξιφιλίδου – Αγαθοπούλου
Τέως Λυκειάρχης – φιλόλογος

Το περασμένο Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 είχα την τύχη να βρεθώ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και να παρακολουθήσω μια εκδήλωση συλλογικής προσπάθειας: της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών του Κιλκίς, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «ο Φλάμπουρας». Θέμα της εκδήλωσης: «Εικόνα, Λόγος, Μουσική, Χορός για το 1821».

Ξεκινά η χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων - Από τους γιατρούς και μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η υποβολή των αιτήσεων


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν την έναρξη της χορήγησης των 2.000 Μονοκλωνικών Αντισωμάτων που έχει παραλάβει η Ελλάδα, καθώς συγκροτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η Επιστημονική Επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις σχετικές αιτήσεις και υλοποιήθηκε η αναγκαία επέκταση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας.

Αναβάλλεται η Αδελφοποίηση του Δήμου Κιλκίς με έξι Δήμους της Βόρειας Ιταλίας


Αναβάλλεται για την ερχόμενη άνοιξη η προγραμματισμένη για τις 26- 29 Νοεμβρίου επίσκεψη της Ιταλικής αντιπροσωπείας έξι Δήμων της Βόρειας Ιταλίας στο Δήμο Κιλκίς.

(Video) Κιλκίς: Ενημερωτική ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Κιλκίς: Ενημερωτική ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021.