Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη


Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου, αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης αρμόδιας για θέματα Ισότητας, για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη
Το έμφυλο χάσμα στην έρευνα και την τεχνολογία μεταφράζεται σε επιστημονικές ανακαλύψεις που δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ
Διεθνής Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη σήμερα, και αν αναρωτιόμασταν ποιες γυναίκες επιστημόνισσες γνωρίζουμε, ίσως η Κιουρί να ήταν μια κάποια λύση. Κι όμως το 2020 το Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε σε δύο γυναίκες: Εμανουέλ Σαρπαντιέ και Τζένιφερ Ντούντνα για την μέθοδο επεξεργασίας του γονιδιώματος. Από το 1901 που απονέμονται τα παραπάνω βραβεία, μόνο 6 γυναίκες κατάφεραν να τα κερδίσουν.

Έκθεση εικαστικών έργων της καλλιτεχνικής ομάδας FireArt με τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις»


Δελτίο τύπου καλλιτεχνικής ομάδας FireArt
Η καλλιτεχνική ομάδα «FireArt» σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Πάνδημες συνARTήσεις» στους κοινόχρηστους χώρους του νοσοκομείου από τις 3 Φεβρουαρίου ως τις 3 Μαρτίου 2021.

Επιτήδειοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου στo Κιλκίς


Ρεπορτάζ: Πάολα Χαραλαμπίδου
Επιτήδειοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου στην πόλη του Κιλκίς, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Κιλκίς κ. Γιάννη Χατζηαποστόλου. Το περιστατικό συνέβη σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, αργά το μεσημέρι, όταν άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη προκειμένου όπως του είπε να παραγγείλει μεγάλη ποσότητα ψαριών (στο σύνολο περίπου 80-90 κιλά) είτε για αύριο Παρασκευή, είτε για το ερχόμενο Σάββατο. 

Τι δηλώνει ο Παύλος Τονικίδης για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφει ο
Παύλος Σ. Τονικίδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Κιλκίς Δήμος ΑΞΙΩΝ»
Όπως είχαμε δηλώσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς δυστυχώς βρίσκεται σε οριακό σημείο με ευθύνη του Διοικητή κ. Ανδρίτσου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 11/2/2021, 6:05 μ.μ.


Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να πουλήσει θρησκευτικό σταυρό μέσω διαδικτύου, έχοντας αναρτήσει σχετική αγγελία.

Κορωνοϊός (11/2/2021): 1327 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 22 θάνατοι


Σήμερα ανακοινώνουμε 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/11-02-2021) που ισχύει από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021.

Προκήρυξη 5 θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Κιλκίς


Υπογράφει ο Γιάννης Ανδρίτσος
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας με την υπ’ αρ. 1580/10-2-2020 Προκήρυξη 5 θέσεων ιατρικού προσωπικού (με το βαθμό του Επιμελητή Β΄) προκήρυξε την πλήρωση μίας θέσης ειδικότητας Χειρουργικής για την οποία έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής υποψηφίου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης διορισμού του, μίας θέσης ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας που κατέστη άγονη λόγω μη ύπαρξης υποψηφίων, μίας θέσης ειδικότητας Παιδιατρικής για την οποία αναμένονται τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κρίσης, μία θέση ειδικότητας Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας για την οποία έχει ήδη διοριστεί ιατρός και έχει αναλάβει υπηρεσία από τις 13-01-2021 και μία θέση ειδικότητας Νεφρολογίας, για την οποία επίσης έχει ήδη διοριστεί ιατρός και έχει αναλάβει υπηρεσία από τις 18-11-2020. 

Κιλτίδης: «Η παράταξη των εθνικών επιλογών και της θυσίας για την δημοκρατία, δεν διώκει συνδικαλιστές»


Γράφει ο Κώστας Κιλτίδης
Με θλίψη πληροφορήθηκα την δίωξη συνδικαλιστή για αποκλειστικά συνδικαλιστικούς λόγους (έκφρασης απόψεων και ανάδειξης προβλημάτων). Άλλο η εργασιακή αμέλεια ή απειθαρχία και άλλο η συνδικαλιστική δράση, που είναι κύτταρο και πυλώνας ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Ομιλία Ειρήνης Αγαθοπούλου στη Βουλή, για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Δελτίο τύπου Ειρήνης Αγαθοπούλου
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, τοποθετήθηκε για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας.

Η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κιλκίς Άννα δημάκη, μιλά με τον Νικόλα Νίτσα και τον Ηλία Καλπάκα στον OkRadio

π

Συνελήφθη ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.