Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση Γ. Φραγγίδη
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τον τραυματισμό άλλων νοσηλευόμενων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κλινική Covid19 του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες. 

Αναμενόμενη βόμβα από το Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κιλκίς

Στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς ορίστηκε κομισάριος ο δικός μας Παντελής Ελευθεριάδης 
από την Αξιούπολη. Ο αστυνομικός του Κιλκίς στο ματς ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Παντελή καλή επιτυχία και καλή συνέχεισ.

Εκδήλωση στο Πεδινό αφιερωμένη στην 6 Απριλίου ημέρα μνήμης Θρακικού Ελληνισμού

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγο της μεγάλης ευαισθησίας των κατοίκων του χωριού Πεδινού στο θέμα της προσφυγιάς που βίωσαν και συνεχίζουν να διατηρούν ήθη και έθιμα, έγινε τιμητική εκδήλωση στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεδινού αφιερωμένη στην 6 Απριλίου γνωστή ως το Μαύρο Πάσχα των Ελλήνων Ανατολικής Θράκης.

Τιμή για το Κιλκίς η συμμετοχή του δικού μας Δρόσου Κουτσοκώστα στη μουσική παράσταση "Τι σε μέλει εσένανε από που είμαι γω;"

"Τι σε μέλει εσένανε από που είμαι γω;"
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 21:00

ΚΚΕ Κιλκίς: Συναντήσεις Λεωνίδα Στολτίδη με τοπικούς φορείς στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Την Παρασκευή 1-4 επισκέφθηκε το Κιλκίς ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ο Κιλκίς του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συνοδευόμενος από στελέχη της ΤΕ Κιλκίς με επικεφαλής τη γραμματέα Ειρήνη Χατζή, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες των, ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς και με τον Πρόεδρο του Σωματείου πωλητών λαϊκών αγορών ΠΕ Κιλκίς.

Κομβικό συνέδριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ μαζί με την κοινωνία

Γράφει ο Παύλος Σ. Τονικίδης
Η μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές διαδικασίες πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας το Κιλκίς, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι πολίτες και η κοινωνία μας επιζητούν πολιτική αλλαγή.

"Ευχαριστούμε από καρδιάς την ψυχολόγο – ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου"

Ανακοίνωση 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς
Η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, κ. Αικατερίνη Ρώσσιου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ευχαριστούμε από καρδιάς την ψυχολόγο – ποιήτρια κ. Έλλη Φρεγγίδου για την ευγενική προσφορά της στη Βιβλιοθήκη του σχολείου. Η κ. Φρεγγίδου, έπειτα από συνεννόηση με τη Διευθύντρια και τη φιλόλογο Σοφία Μεσίγκου, προσέφερε στη σχολική μας βιβλιοθήκη τα ακόλουθα βιβλία:

Υπάρχει και ο Τρίτος Δρόμος


Υπογράφουν:
- Μπακογιάννη Μαρία, Απόφοιτος Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Παν. Αιγαίου (Ρόδου), Κατεύθυνση των Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Αγγελική (Άντζελα) Πατούλια, Ασκούμενη Δικηγόρος / Απόφοιτη Πανεπιστημίου Κύπρου / Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών Δ.Π.Θ. / Συντάκτρια Κοινωνικών, Πολιτικών και Νομικών Ζητημάτων
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Τμήματος Δ.Ε.Σ., Π.Μ.Σ. ”Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας” Παν. Μακεδονίας / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

«Ένα έθνος χωρίς επαναστατημένα νιάτα είναι χαμένο»
Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος

Κουβέντα γίνεται ξανά, περί της ύπαρξης ή μη του Kεντρώου ή Μεσαίου Χώρου και στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ίσως αυτή η κουβέντα να μην σταμάτησε ποτέ! Σε ποιον ανήκει κομματικά αυτός ο ιδεολογικός χώρος. 

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 4,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο

Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Μάρτιο το Λαϊκό Λαχείο. Σε πέντε κληρώσεις διένειμε συνολικά 4.845.300 ευρώ.

Στην 9η κλήρωση του παιχνιδιού, ο Μεγάλος Λαχνός, που πωλήθηκε στην Πάτρα, μοίρασε κέρδη 1.151.200 ευρώ. Επίσης, κέρδη 300.000 ευρώ μοίρασε στην 10η κλήρωση, ο Μεγάλος Λαχνός, που πωλήθηκε στη Καλαμάτα, ενώ στη 12η κλήρωση ο Μεγάλος Λαχνός, που πωλήθηκε στη Σπάρτη, διένειμε κέρδη ύψους 422.500 ευρώ. Οι Β’ και Γ’ Λαχνοί πωλήθηκαν στη Σπάρτη και στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας από 31.500 ευρώ ο καθένας.

Πωλείται ταχυφαγείο στο Κιλκίς - 6/4/2022

Πωλείται ταχυφαγείο άρτια εξοπλισμένο σε κεντρικό σημείο του Κιλκίς (πεζόδρομος). Πληροφορίες στο τηλ 6949129477

Κορωνοϊός (6/4/2022): 15.044 νέα κρούσματα (103 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 73 θάνατοι και 358 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 15.044. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.126.856 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.467 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.070(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

(Video) Απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ για το έτος 2022

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίστηκε με την υπ’ αριθ 237417(1815)/04-04-2022 Απόφαση με ΑΔΑ:ΨΟ2Φ7ΛΛ-99Β η Απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών , στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Αλμωπαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και σε όλους τους παραποτάμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 και ώρα 12 π.μ.

6 Απρίλη 1914: Μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων της Ενιαίας Θράκης

Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Τιμάμε σήμερα τη Μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων της Ενιαίας Θράκης, που διαχρονικά σφαγιάσθηκαν, ατιμάσθηκαν και ξεριζώθηκαν, από τις πανάρχαιες πατρογονικές τους εστίες. Ως καταλληλότερη ημέρα Μνήμης θεωρήθηκε από το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, η 6 Απριλίου, για να θυμίζει σε όλους μας το αποκορύφωμα της Τουρκικής θηριωδίας, 6 Απριλίου 1914, Κυριακή του Πάσχα. Εκείνο το Πάσχα εμείς οι Θρακιώτες το ονομάσαμε Μαύρο Πάσχα.

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» πραγματοποιεί τις ευχές τεσσάρων παιδιών του Make-A-Wish μαζί με την Καίτη Γαρμπή και τον Κωστή Μαραβέγια

Υποστηρίξτε την πρωτοβουλία “MAD For a Cause” και διεκδικήστε δώρα εμπειρίας από τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες

Ο ΟΠΑΠ υλοποιεί την πρωτοβουλία προσφοράς και αγάπης “MAD for a Cause”, με την υποστήριξη του MAD, για να κάνει πραγματικότητα τις ευχές τεσσάρων παιδιών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Στην εκπλήρωση των παιδικών ευχών μπορούν να συμμετάσχουν όλοι δωρεάν, μέσω της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», διεκδικώντας παράλληλα δύο δώρα εμπειρίας από την Καίτη Γαρμπή και τον Κωστή Μαραβέγια.

Κιλκίς: Μουσικοαφηγηματικό οδοιπορικό με τίτλο "Πορεία από το Πάθος στην Ανάσταση"


Έφης Ναβροζίδου: Μέρες δύσκολες και μια ευγνωμοσύνη

Της Έφης Ναβροζίδου
Τα Σάββατα είναι μέρες δύσκολες.
Το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησα από το φούρνο της γειτονιάς μου, πέρασα από το γραφείο να αφήσω κάποια απαραίτητα, με σκοπό να πάω στη λαϊκή και μετά να επιστρέψω πίσω στο γραφείο για εργασία. Καρότσι λαϊκής, τσάντα γραφείου, τσάντα ώμου, όλα στο γερό χέρι και κάποια μισάνοιχτα.

Δυναμικό ξεκίνημα για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς

Δυναμικά μπήκε η άνοιξη για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς που ξεκίνησαν την αγωνιστική δράση αλλά και τις συμμετοχές σε αγώνες σε γειτονικές χώρες.

Τα νέα του ΚΔΑΠ Άθλος Χέρσου - Ηλιούπολης (6/4/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Άθλος Χέρσου
Εικαστικά – Ζωγραφική
Τα παιδιά μέσα από την καλλιτεχνική εκπαίδευση αναπτύσσουν τις γνωστικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να αναλύουν, να κρίνουν, να ερμηνεύουν και να περιγράφουν τις εκφραστικές ποιότητες που κρύβονται στα έργα τέχνης και στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Μέσα από το μάθημα των εικαστικών και της ζωγραφικής τα παιδιά αποκτούν την ικανότητα να κατανοήσουν την τέχνη και άρα την κουλτούρα, δύο στοιχεία αλληλένδετα.