Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Youth / Νιότη: Η νέα ταινία του Πάολο Σορεντίνο με τον Μάικλ Κέιν, τον Χάρβεϊ Καϊτέλ και τη Ρέιτσελ Βάις

Δύο χρόνια μετά την βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Τέλεια Ομορφιά» του, ο Πάολο Σορεντίνο παρουσιάζει την δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, με πρωταγωνιστές τον Μάικλ Κέιν, τον Χάρβεϊ Καϊτέλ και τη Ρέιτσελ Βάις.
Από 15 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους.

Κιλκίς: Τσάκωσαν ζευγαράκι για πώληση νοθευμένου λαδιού

Οι στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Κιλκίς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ζευγαριού, που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου.
Πρόκειται για μία 20χρονη και έναν 21χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες


Ανακοίνωση Επιτροπής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης 
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης έχει πάρει πρωτοβουλία και συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες. Τα είδη που συγκεντρώνονται θα μεταφερθούν στην Ειδομένη και θα διανεμηθούν εκεί από αποστολή που διοργανώνεται, την ερχόμενη Κυριακή 18/10/15. Τα λεωφορεία με τους εθελοντές θα ξεκινήσουν από το άγαλμα Βενιζέλου, στις 9 το πρωί.

«Στόχος μας η αξιοπρεπής εργασία για τις γυναίκες»

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ – Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ».

Εισαγωγική Επιμόρφωση στις Καινοτόμες Σχολικές Δραστηριότητες και την Αγωγή Σταδιοδρομίας

Πραγματοποιήθηκε  το Βιωματικό Εργαστήριο διάρκειας τριών (3) ωρών με θέμα: Εισαγωγική Επιμόρφωση στις Καινοτόμες Σχολικές Δραστηριότητες και την Αγωγή Σταδιοδρομίας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 14:00 έως 17:00.

Συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Ειδομένη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. βρίσκoνται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν την Συναυλία Αλληλεγγύης και Συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Ειδομένης. Η συναυλία θα είναι ολοήμερη και θα πραγματοποιηθεί  στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015  από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ.
Εμπνευστής αλλά και διοργανωτής της είναι  η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης  «Περνάμε τα σύνορα».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας το Σαββατοκύριακο στη Δυτική Μακεδονία


Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει από αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφτεί το Σάββατο τις Περιφερειακές ΕνότητεςΓρεβενών και Κοζάνης και την Κυριακή τις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Καστοριάς.

ΣτΕ: Το Νοέμβριο συζητείται η αίτηση ακύρωσης επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η αίτηση ακύρωσης επιλογών Διευθυντών Σχολικών Μονάδων θα συζητηθεί στον επταμελή σχηματισμό του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ούτε να αυτοκτονήσει δεν την άφησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος απετράπη αυτοκτονία, που εκδηλώθηκε μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ: 
“ Λήθη της πολιτικής και ιστορική συγκυρία” 
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
Ώρα  20.00 
Καφέ  Container
Αγνώστου Στρατιώτου- Φιλίππου (γωνία)
Ρωμαϊκή Αγορά 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Συνάντηση Γεωργαντά με Andrea Rigoni

Την Ελλάδα επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισθέντων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Andrea Rigoni.

Νέα φιλικά παιχνίδια για την Ακαδημία "Αλέξανδρος" στις εγκαταστάσεις της

Το Σάββατο στις 12.30 η ομάδα προπαίδων της Ακαδημίας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΑΕ Πολυκάστρου στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΚιλκίς.

Σέρρες: Συνελήφθη 51χρονος Αλβανός για ανθρωποκτονία και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθη χθες (15-10-2015) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία της Interpol Αλβανίας, προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 17 ετών για ανθρωποκτονία, καθώς και για παράνομη κατασκευή και κατοχή στρατιωτικών όπλων και πυρομαχικών.

Ενημερωτική Συνάντηση για το Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη"

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και το Γραφείο "Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας", σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν Ενημερωτική Συνάντηση για το Πρόγραμμα "Δημιουργική Ευρώπη" υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη).

«Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ κ. Antonio Guterres στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφυγικών Ροών στον Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων»

Στις 11 Οκτωβρίου 2015, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Antonio Guterres πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες φιλοξενίας των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών.

"Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη 2015"

Υπογράφει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.