Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γεωργαντάς: Όσοι παίζουν με την υγεία μας θα χάσουν την (πολιτική) υγειά τους

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητά της να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Χωρίς πυξίδα και εθνική στρατηγική, αποτελεί πλέον το υπαλληλικό προσωπικό των δανειστών της χώρας που άκριτα και άβουλα υπογράφει και εφαρμόζει κάθε εντολή των δανειστών, οδηγώντας τους Έλληνες στις χειρότερες μέρες μετά τον πόλεμο.
Η πρωτοφανής ύφεση και η ανεργία, μαζί με την γενικευμένη πεποίθηση πως το αύριο θα είναι χειρότερο από το σήμερα θα επέβαλαν σε μια σοβαρή κυβέρνηση την εσπευσμένη αλλαγή ρότας, την αναζήτηση της αναπτυξιακής επιλογής για την έξοδο από την κρίση. Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως κάθε μέρα επεξεργάζονται νέα μέτρα για να στραγγαλίσουν ακόμα περισσότερο μια νεκρή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό και στο όνομα της περιστολής δαπανών η κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά και συνειδητά τη δημόσια υγεία.
Η πρωτοφανής κατάσταση στην οποία περιήλθε το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου κλινικές καταργήθηκαν στην πράξη, άλλες υπολειτουργούν ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά καθιστούν δυσχερέστατη τη λειτουργία του ιδρύματος.
Οι φωνές διαμαρτυρίας των εργαζομένων δεν φαίνεται να συγκινούν την κυβέρνηση και εκείνους μέσα από αυτή που εξυφαίνουν σενάρια υποβάθμισης των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας.  Οφείλουν να συγκινήσουν όμως τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων ώστε όλοι μαζί δυναμικά να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σε παροχή αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης εντός του νομού, στα δυο νοσοκομεία μας. Ιδιαίτερα όταν το πρώτο, του Κιλκίς, το έχτισαν οι πατεράδες και παππούδες μας και δεν εκχωρούμε την τύχη του σε κανένα και το δεύτερο, της Γουμένισσας, παρέχει αναντικατάστατες υπηρεσίες υγείας σε πολίτες μακρινών και δυσπρόσιτων περιοχών του νομού. 
Να καταστήσουμε σαφές πως κάθε άλλη επιλογή θα μας βρει απέναντι, αποφασισμένους και έτοιμους να αντιδράσουμε.
Με την υγεία δεν παίζουμε. Κι όσοι παίζουν σύντομα θα χάσουν την (πολιτική) υγειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.