Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

Εμείς οι πολίτες του Κιλκίς είμαστε αντίθετοι στην μετατροπή του τόπου μας σ’ ένα απέραντο μεταλλείο. Η μεταλλευτική δραστηριότητα θα καταστρέψει οριστικά την περιοχή μας μετατρέποντας την για πάντα σε κρανίου τόπο. Η εξόρυξη μικτών θειούχων μεταλλευμάτων θα έχει αποδεδειγμένα καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες:
· Όξινη απορροή και τοξικά απόβλητα που δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα
· Αναπόφευκτη λειψυδρία της πόλης και των γύρω οικισμών λόγω υπεράντλησης των υδατικών αποθεμάτων
· Συνεχής όχληση από τα χρησιμοποιούμενα εκρηκτικά και την μετακίνηση βαρέων οχημάτων στο ήδη ανεπαρκές οδικό δίκτυο
· Ατμοσφαιρική ρύπανση από την αιώρηση των μικροσωματιδίων της εξορυκτικής δραστηριότητας
· Πλήρης αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής
· Υποβάθμιση έως κατάργηση κάθε αγροτικής, κτηνοτροφικής, μελισσοκομικής, υλοτομικής και αγροτουριστικής δραστηριότητας
Η δική μας βούληση είναι ο τόπος αυτός να αποτελέσει την βάση της ζωής και να συνεχίσει να μας χαρίζει απλόχερα τα δώρα του, καθαρό αέρα, νερά, δάση, ομορφιά, προϊόντα της γης και κατοικία σε αρμονία με τις αειφόρες δραστηριότητες των ανθρώπων.
Η οποιαδήποτε ενημέρωση θα έπρεπε, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός κος Μανιάτης, να γίνει στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι οι τοπικοί φορείς δεν θα έπρεπε να δεχθούν ενημέρωση στην Αθήνα. Ακόμα όμως κι αν παραστούν καμιά θετική προς την εξόρυξη απόφασή τους δεν πρέπει να είναι δεσμευτική για τον τόπο αφού θα ληφθεί ερήμην των κατοίκων του.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε θεμιτό μέσο για την προστασία της περιοχής μας από απόπειρες μεταλλευτικής δραστηριότητας και απαιτούμε από το ΥΠΕΚΑ να ακυρώσει τον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

58 σχόλια:

  1. Μπορείτε να μας πείτε πόσα μέλη έχετε, αν είστε αναγνωρισμένοι από το Πρωτοδικείο ή απλώς είστε μία "επαναστατική " ομάδα που μπορεί να υποστηρίζει και να κάνει ό,τι γουστάρει, πόσοι πήραν την παραπάνω απόφαση για το ψήφισμα κλπ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως θέλεις και χαρτί κοινωνικών φρονημάτων,Ε9,της μάνας μας ,του πατέρα μας,του γείτονα ,πόθεν έσχες???

      Διαγραφή
    2. Πολλές ερωτήσεις, άσχετες πιστεύω. Υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος που επιτρέπουν τέτοιες κινήσεις πολιτών (‘’Επαναστατικές’’ ή μη). Πιστεύεις ότι αν αυτό ήταν παράνομο δεν θα είχε επέμβει εισαγγελέας ή θα παραχωρούσε κάποιος το Συνεδριακό κέντρο; Εμπάθεια διακρίνω και αναρωτιέμαι γιατί;

      Διαγραφή
  2. Μέσα στις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε την λίστα με τους φορείς και τα μεμονωμένα πρόσωπα που απαρτίζουν το μέτωπο. Και έπεται συνέχεια: οι αιτήσεις που έχουμε για σύνταξη με το Μέτωπο Αγώνα είναι πολλές και από διαφορετικές πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέσα στις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε την λίστα με τους φορείς και τα μεμονωμένα πρόσωπα που απαρτίζουν το μέτωπο. Και έπεται συνέχεια: οι αιτήσεις που έχουμε για σύνταξη με το Μέτωπο Αγώνα είναι πολλές και από διαφορετικές πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχετε πολυ φανατισμό βρε παιδιά και πολλή πρεμούρα!
    Αναρωτιόμαστε με ποιό δικαίωμα εκπροσωπείτε το λαό του Νομού Κιλκίς !
    Λέτε "εμείς οι πολίτες του Κιλκίς ", ενώ το σωστό και λεβέντικο θα ήταν να αποκαλείσθε " εμείς, κάποιοι από τους πολίτες του Κιλκίς " !
    Ποιός σας έδωσε αυτό το δικαίωμα να τους εκπροσωπειτε όλους μάλιστα σπέρνοντας το φόβο κινδυνολογώντας ???
    Εμείς είμαστε το Μέτωπο κατά των Μετώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ‘’εμείς οι πολίτες του Κιλκίς’’ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ. Πολίτες του (νομού) Κιλκίς δεν είναι η ιδιότητα τους μετά από πολίτες της πόλης ή του χωριού τους;
      Για το ‘’ Εμείς είμαστε το Μέτωπο κατά των Μετώπων!’’ χαρτί από το Πρωτοδικείο έχετε;

      Διαγραφή
    2. Και πρεμούρα έχουμε πολλή γιατί πρέπει να νοιαστούμε και για κάτι σαν και εσένα. Αν ρωτήσω σε τι διαφωνείς με αυτά που λένε όσοι είναι ενάντια στα μεταλλεία θα απαντήσεις ή θα λες διάφορα άλλα περί ανέμων και υδάτων;

      Διαγραφή
    3. Και επειδή μάλλον δεν ήσουν στο Συνεδριακό την Κυριακή κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δες αυτό http://exandasdocumentaries.com/gr/documentaries/chronologically/2011-2012/278-to-aggigma-tou-mida την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ στη ΝΕΤ . Και μέχρι να έρθει η Πέμπτη δες το Trailer εδώ http://vimeo.com/35129645
      Την επομένη της προβολής ραντεβού εδώ ή όπου θέλεις για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις.

      Διαγραφή
    4. Ψυχραιμία! Αφησε μου το δικαίωμα να έχω άποψη. Εχετε το αλάθητο?
      Ποιοί είστε τελικά, από τον Πάπα πήρατε το δικαίωμα του αλάθητου ?
      Οσο για προστάτες σαν και σας δε χρειαζόμαστε! Είστε πολύ μικροί σας το διαβεβαιώνω. Απλώς εμείς οι άλλοι δεν πρέπει να αφήσουμε εσάς να μας παρασύρετε στη μιζέρια και στο φόβο που καλλιεργείτε!
      Το Κιλκίς κάποιοι το ήθελαν πάντοτε αποικία και ουσιαστικά με τις ανασφάλειές σας τους κάνετε τη δουλειά μια χαρά.
      Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν για όλους εσάς είναι απλώς ανασφάλεια ή μερικοί κάνουν και κομματικό καθήκον!

      Διαγραφή
    5. Αυτο το περί Μετώπων θυμίζει κάτι από Τουπαμάρος ή Παλαιστίνιους.
      Θυμίζει και το Κ.Κ.Ε. που συνεχώς μιλάει και προτρέπει το λαό για επιθέσεις "επίθεση λαέ!" και μέτωπα ! Δε βρήκατε κάτι πιο κομψό ?

      Διαγραφή
    6. Για να δούμε πόσο ΚΚΕ, Τουπαμάρος ή Παλαιστίνιους θα σου θυμίσουν οι παρακάτω που έχουν ταχθεί κατά των μεταλλείων στον νομό μας:

      - Λάρτση Αθανασία, ιδιοκτήτρια της εταιρείας ανελκυστήρων Doppler, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Παιονίας.
      - Οι τρεις κυνηγητικοί σύλλογοι της Παιονίας.
      - Ο Πέντσης Άρης, υποψήφιος βουλευτής ΛΑΟΣ, μέλος της συντονιστικής επιστροπής κατά των μεταλλείων στο Πάικο (Παιονία)
      - Η Τέχνη εδώ στο Κιλκίς
      - Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών του Κιλκίς
      - Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. νομού Κιλκίς.
      - Η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας.
      - Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κιλκίς.
      - Ο Ηλιαδής Μιχάλης, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μπαλάσκα.
      - O Βασίλης Καραμπίδης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Τερζίδη.
      - Ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας.

      κτλ

      Όλοι οι παραπάνω δεν εξαντλούν την λίστα όσων τάσσονται κατά των μεταλλείων, απλά είναι ένα μικρό δείγμα. Θα ακολουθήσει και η πλήρης λίστα.

      Διαγραφή
    7. Και λοιπόν ? Αυτοί όλοι αποτελούν το μέτωπο δηλαδή ?
      Εμείς ρωτάμε ποιοί αποτελούν το μέτωπο! Μήπως τρείς κι ο κούκος ?
      'Η εσείς πήρατε από όλους αυτούς το Ο.Κ. να τους εκπροσωπείτε ?

      Διαγραφή
    8. Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιοι αποτελούν το Μέτωπο ή ποιοι είναι αυτοί που είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων;

      Και πες πως στο Μέτωπο είμαστε τρεις και ο κούκος. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ικανοί για να έχουμε ξεσηκώσει τόσους πολλούς! Άλλωστε, ουκ εν το πολλώ το ευ...

      Η ουσία του πράγματος όμως είναι άλλη και όχι το πόσοι αποτελούν το Μέτωπο: ξέρουν οι πολίτες του νομού τις σημαίνει μεαλλευτική δραστηριότητα και ποιες συνέπειες θα έχει; Και εφόσον το μάθουν, θέλουν ή δεν θέλουν οι πολίτες του νομού μας τα μεταλλεία; Από το ΥΠΕΚΑ δεν ενημερωθήκαμε και δεν ρωτηθήκαμε. Κάποιοι χρειάστηκε να αυτοοργανωθούμε, να ψάξουμε, να μάθουμε και να προβάλουμε πειστικά επιχειρήματα προκειμένου να ξεσηκωθούν οι πολίτες κατά αυτού που εμείς με βάση όσα ξέρουμε θα αποτελεί καταστροφή.

      Δεν ζητάμε πίστη σε όσα λέμε. Ζητάμε κριτική σκέψη και ενεργή συμμετοχή.

      Διαγραφή
    9. Εσείς προφανώς είστε ιδιαίτερης ευφυίας και καταλάβατε τι σημαίνει μεταλλευτική δραστηριότητα! Από ωραιοπάθεια πώς πάτε ? Τη μετριοφροσύνη προφανώς τη φοράτε μια φορά την εβδομάδα!
      Ζητάτε ενεργή συμμετοχή μόνο από αυτούς που συμφωνούν μαζί σας!
      Φυσικά και ενδιαφέρει να μάθουμε ποιοί είναι αυτοί που αποτελούν το Μέτωπο για να ερμηνεύσουμε τη στάση τους ! π.χ. οι Δημόσιοι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν εναντίον της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου ! Τι τους νοιάζει? Αυτοί βρέξει-χιονίσει, δουλέψουν-δε δουλέψουν θα πάρουν το μισθό τους έστω και μειωμένο! Οιχιλιάδες άνεργοι του Νομού μας, τα μαγαζιά που μαραζώνουν, τα εκατοντάδες ανοίκιαστα σπίτια τι τους νοιάζει τι θα απογίνουν ?
      Για εμάς όλη αυτή η κίνηση έχει άλλους στόχους που δεν έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος! Πόσοι αγρότες και των Κρουσίων (όσοι απέμειναν) δεν έρριξαν φυτοφάρμακα στα χωράφια τους ή δεν ράντισαν τα δέντρα τους ή δεν ξέπλυναν μετά από ράντισμα τα τρακτέρ τους μέσα στο Γαλλικό ποταμό? Πόσες φορές δε βρέθηκαν άδεια κουτιά από φυτοφάρμακα στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού? Γι' αυτά όλα ουδέποτε είδαμε μία αντίδραση από κανένα από εσάς.
      Και τώρα σκιαμαχείτε χωρίς να υπάρχει απέναντί σας τίποτε το ξεκάθαρο ή σίγουρο και φοβερίζετε τον κόσμο προπσαθώντας να τον ξεσηκώσετε για κάτι που μοιάζει μάλλον σαν σκιάχτρο! Τα κίνητρά σας είναι άλλα.
      Οσο για τους φορείς που αναφέρατε παραπάνω αντέδρασαν για να αντιδράσουν, αλλά ίσως αύριο να πάρετε και κάποιες διαψεύσεις για να μη μιλάτε στο όνομα άλλων.
      ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ

      Διαγραφή
    10. Πες τα ντε! Πες ποια είναι τα κίνητρά μας, για να ξέρουμε κι εμείς και να μην ταλαιπωρούμαστε!

      Διαγραφή
    11. Και για να τελειώνουμε μια και καλή για το ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν και σκιαμαχούν, δες και την παρακάτω λίστα και μπες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο στο link που παραθέτω:

      http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/09/blog-post_02.html

      ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

      • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής κκ Δαμασκηνός
      • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμος
      • Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής
      • Ο Βουλευτής Έβρου Γιώργος Ντόλιος
      • Η βουλευτής Έβρου Όλγα Ρενταρή Τέντε
      • Η Βουλευτής Έβρου Ελένη Τσιαούση
      • Ο Βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν
      • Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης
      • Ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
      • Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης
      • Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη
      • Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης
      • Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα ΑΜ-Θ Γιώργος Ούστογλου
      • Οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Μαρώνειας Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης, Αρριανών Φιλύρας Σερήφ Ιμπραήμ, Ιάσμου Καδή Ισμέτ.
      • Παράρτημα Θράκης του ΤΕΕ
      • Παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου
      • Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
      • Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης
      • Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης
      • Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ροδόπης
      • Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βιοτεχνών Ροδόπης
      • Ομοσπονδία Παράκτιων Αλιέων ΑΜΘ
      • ΕΑΣ Ροδόπης
      • Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης
      • Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης
      • Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης
      • Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης
      • Οικολογική ομάδα Ροδόπης
      • Νομαρχιακό Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης
      • Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ροδόπης
      • ΕΛΜΕ Ροδόπης
      • Κυνηγετικός Σύλλογος Ροδόπης
      • Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης
      • Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
      • Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου
      • Κυνηγετικός Σύλλογος Έβρου
      • Οικολογική Εταιρεία Έβρου
      • Επιτροπή Κατοίκων Περάματος Έβρου
      • Ιατρικός Σύλλογος Έβρου
      • Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
      • Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης
      • Λέσχη Μοτοσικλετών Αλεξανδρούπολης
      • Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
      • Σύλλογος Αρχαιοφίλων Έβρου
      • Ποδηλατικός Σύλλογος Έβρου
      • Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου
      • Θρακικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού
      • Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου
      • Σωματείο Επαγγελματιών Σίτισης Αλεξανδρούπολης
      • Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Έβρου
      • Σύλλογος Οικονομολόγων, Ελευθέρων Επαγγελματιών Έβρου
      • Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης
      • Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης
      • Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΑΜ-Θ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης
      • ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης και ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου
      • ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ΝΕ Συνασπισμού Έβρου
      • ΤΠΕ Έβρου Οικολόγων Πρασίνων

      Διαγραφή
    12. Είναι και αυτοί μέλη του Μετώπου σας δηλαδή ?
      Ανέξοδες και λαϊκίστικες τοποθετήσεις!
      Μηδέν από μηδέν = μηδέν!
      Ξέρεις τι με προκαλεί ανησυχία από τις αντιδράσεις όλων αυτών ?
      Οτι η χώρα είναι κάτω από τον πάτο και όλοι αυτοί που ανήκουν στο χθές και που όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι για το χάλι μας δεν έβαλαν μυαλό!
      Οταν θα εγκατασταθούν οι Μεταλλευτικές Εταιρείες (αν εγκατασταθούν, που δεν μ' ενδιαφέρει) πολλοί από αυτούς με τη νοοτροπία του χθές θα τρέξουν να βολέψουν στη δουλειά κανένα "ημέτερο".
      Σε όσα ανέφερα παραπάνω όμως δεν μ' απάντησες σε κανένα σημείο!

      Διαγραφή
  5. Ενας νέος αφου κατασπατάλησε ολη την πατρική του περιουσία ,καταχρέωσε όλους τους συγγενείς του και δεν του έμεινε τίποτε πλέον για να ζήσει,μπήκε κρύφά στο δωματιο της μανας του και άρχισε να ψάχνει για τον χρυσό σταυρό της,την χρυσή βέρα της, το χρυσό της δακτυλίδη................
    Επιτέλους....πρέπει να τα δώσουμε ολα στούς λιστές!!!!!
    Ας αφίσουμε και κάτι για τα παιδιά μας ΕΛΕΟΣ κύριε ΑΝΩΝΥΜΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπ'οψιν οτι η μάνα απο αγάπη τα έδωσε όλα στο παιδί της.......
    ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε 10:13 δεν εκπροσωπουμε κανεναν εκτος απο τον εαυτο μας.Απλως ενωνουμε την φωνη μας και τις δυναμεις μας να αντιμετωπισουμε την αποπειρα να καταστραφει η περιοχη μας απο αυτους τους απατεωνες του ΥΠΕΚΑ που πηγαν να μας πιασουν στον υπνο. Το δικαιωμα να χαρακτηριζομαστε Πολιτες του Κιλκις το παιρνουμε απο μονοι μας και εχουμε την ευθυνη και πληρη συναισθηση των ενεργειων μας.Επιτελους για ενα τοσο σοβαρο θεμα γινεται κινητοποιηση των Πολιτων μετα απο καιρο. Οσο για τις αποφασεις παιρνονται ανοικτα ,συμμετεχει οποιος θελει και τα αξιωματα μας ειναι η αλλυλεγγυη και η χαρα της συμμετοχης και δρασης χωρις αρχηγους και αλλους παρατρεχαμενους.Και επειδη ο αγωνας ειναι δικαιος αξιζει να αγωνιστουμε για να μπορουμε να κυτταμε τα παιδια μας στα ματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι σαν τα παιδιά των λουλουδιών δηλαδή ...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμε 10:13 , 11:20, 11:26 επειδή δεν ενδιαφέρεσαι για διάλογο – και κυρίως δε μας λες που διαφωνείς ώστε να υπάρξει μια συζήτηση, κοινώς ακολουθείς τη γραμμή Μπαλάσκα, σπιλώνω πρόσωπα και καταστάσεις και μετά λούης - θα σου πω μια ιστορία. Στο Δημοτικό συμβούλιο της 20ης Δεκεμβρίου του δήμου Παιονίας, όπου ήταν παρόν ‘’τρεις και ο κούκος’’ πάρθηκε απόφαση να γίνει μια επιτροπή που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Την ώρα που αποχωρούσαν ο κ. Λαπόρδας με τον κ. Τσιόγκη είχαν την ακόλουθη στιχομυθία. Στέφανε σου χαρίστηκα σήμερα αλλιώς θα σε ισοπέδωνα. Και του απάντα ο κ. Τσιόγκης: δε νομίζω.
    Ο κόσμος έμαθε τι έγινε, έκρινε και έστειλε το μήνυμα στο δήμαρχο. Πέντε –εξι μέρες μετά ο κ. Λαπόρδας έβγαλε μια ανακοίνωση καταπέλτη ότι δε θα επιτρέψει σε κανένα να παίξει με την υγεία των δημοτών κ.λ.π.
    Λες να με ενδιαφέρει εμένα αν αυτοί που είναι πίσω από το μέτωπο είναι ΚΚΕ ή Κου Κλουξ Κλαν ή αν εσύ με αυτά που λες θα τους ισοπεδώσεις όπως ισοπέδωσε ο ο κ. Λαπόρδας τον κ. Τσιόγκη, πολιτικάντη της δεκάρας. Δε με νοιάζει ρε ποιός είναι τι. Αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος πάει να παίξει με την γη που με ζει θα με βρει μπροστά του.
    Η πρόταση για εποικοδομητική συζήτηση και για το που διαφωνείς με αυτά που λέγονται στις ημερίδες ισχύει. Αλλιώς θα είσαι ένας ‘’Μπαλάσκας’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία! Σπίλωσα κανένα και δεν το ξέρω?
      Ξεκίνησες ευγενικά την αποψινή εκπομπή και συνεχίζεις με βρισιές σε "ρε" μείζονα.
      Με αποκαλείς πολιτικάντη της δεκάρας χωρίς να γνωρίζεις αν έχω σχέση με την πολιτική! Με παρομοιάζεις με το Μπαλάσκα λες και είναι βρισιά να έχει κάποιος άποψη σαν τον Μπαλάσκα! Δεν σε καταλαβαίνω!
      Αν σε αποκαλέσω ψυχωτικό θα παρεξηγηθείς δηλαδή ?
      Και τι μ'ενδιαφέρει τι είπε ο Λαπόρδας και ο Τσιόνκης!
      Τέλος πάντων μεταξύ ανωνύμων ειλικρίνεια !

      Διαγραφή
    2. Την έχεις χάσει την μπάλα έτσι; Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι κάθε άνθρωπός είναι πολιτικό ζώ-ον αν δεν απατάμε. Εκφέρεις άποψη και γνώμη τόση ώρα και μου λες ότι δεν είσαι πολιτικό ον;
      Αυτά που λέει ο Μπαλάσκας είναι άποψη ενώ αυτά που λέει το Μέτωπο και όσοι το ακολουθούν δεν είναι άποψη; Μήπως υπονοείς ότι ο κόσμος είναι ‘’πρόβατα’’ και φοβάσαι μη τα αποπλανήσουν οι κακοί ‘’λύκοι’’ και κάνεις το ‘’τσομπανόσκυλο’’;
      Εγώ πάντως δε πιστεύω ότι κάποιος είναι πρόβατο. Μακάρι να τολμούσε η άλλη άποψη να εμφανιστεί και να πει δύο κουβέντες. Διαβούλευση μυστικά στο διαδίκτυο σήμερα 12 συνάντηση με τους αιρετούς και τα παπαγαλάκια όπως εσύ να λένε ασυναρτησίες και ενώ σου έχω ζητήσει να μου πεις που διαφωνείς να λες τα πάντα εκτός από αυτό που σου ζητώ.

      Διαγραφή
    3. Fokas δεν απάντησα σε ένα βασικό σου ερώτημα. Το απαντώ τώρα αν και μου φαίνεσαι αρκετά αγενής! Στο πού διαφωνώ μαζί σας είναι πολύ απλό.
      Δεν σας θεωρώ ούτε ικανούς, ούτε αρμόδιους για να ασχοληθείτε με ένα τόσο σοβαρό θέμα και είμαστε πάρα πολλοί που δεν σας επιτρέπουμε να μας εκπροσωπείτε! Να το κάνετε κόσμια και μόνο για τον εαυτό σας. Αν μας πείτε ποιοί είστε θα σκεφθούμε παραπέρα, εφόσον δούμε τι ειδικό βάρος και τι εκτόπισμα κοινωνικό και γνωστικό έχετε. Εσείς με τη φόρα που πήρατε μπορεί αύριο να ασχοληθείτε με ειδικά θέματα ιατρικής, πυρηνικής φυσικής, νομικά ζητήματα κλπ. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα ! Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη μία Κυβέρνηση, ένας κρατικός μηχανισμός, υπάρχουν νόμοι κλπ. Δηλαδή αν αύριο ξυπνήσετε και συμφωνήσετε με τον εαυτό σας οτι η χώρα δεν κυβερνιέται σωστά θα καλέσετε τον κόσμο σε επανάσταση?
      Και για ποιά γή σου μιλάς ? Δική σου γή είναι μόνο οτι είναι γραμμένο στο Κτηματολόγιο και τίποτε άλλο!
      Χαιρετίσματα ! Μεταξύ ανωνύμων ειλικρίνεια !

      Διαγραφή
    4. Το "οτι" παραπανω στην προτελευταία σειρά το έγραψα λάθος! Το σωστό είναι "μόνο ό,τι είναι γραμμένο κλπ".
      Για ενημέρωσή σου δεν υπάρχει όρος "αν δεν απατάμε", αλλά "αν δεν απατώμαι"! Αυτό για τα ελληνικά σου!
      Οσο για τα περί προβάτων και Μπαλάσκα κλπ τι να σου πώ! Εσύ τα είπες όλα, αν και κρατάω μόνο το γεγονός οτι έχασες την ψυχραιμία σου! Οταν ψήφιζες Μπαλάσκα ήταν καλός και ξαφνικά έγινε κακός ?
      Τώρα επειδή κάνω κέφι να γράφω ανώνυμα για να μη μπορεί να με βρίσει ο κάθε περιθωριακός και πεταμένος, σου επιτρέπω να με αποκαλείς ακόμη και παπαγαλάκι, όπως κι εγώ πιστεύω οτι έχεις ένα πρόβλημα με την άλλη άποψη! Πρέπει να είσαι πολύ Δημοκράτης!
      Αφού πάντως επικαλείσαι τους αρχαίους Ελληνες έχεις ακούσει την άποψη περί "επαϊόντων" ? Αν όχι να σου την εξηγήσω!

      Διαγραφή
    5. Κύριε ευγενή έχετε μεγάλη εμπάθεια μέσα σας. Κοιτάξτε το.
      Λέτε:
      ‘’Αν μας πείτε ποιοί είστε θα σκεφθούμε παραπέρα, εφόσον δούμε τι ειδικό βάρος και τι εκτόπισμα κοινωνικό και γνωστικό έχετε. Εσείς με τη φόρα που πήρατε μπορεί αύριο να ασχοληθείτε με ειδικά θέματα ιατρικής, πυρηνικής φυσικής, νομικά ζητήματα κλπ. ‘’
      Απαντώ:
      Δημητριάδης Σαράντης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
      Δρ.Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός, λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
      Μπένος Αλέξης, καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής Α.Π.Θ.
      Ζάγκας Θεοχάρης, καθηγητής Δασολογίας – Φυσικών Πόρων Α.Π.Θ.
      Παπαγεωργίου Τόλης, Πολιτικός Μηχανικός

      Και εμείς κάθε μέρα ρωτώντας τους μαθαίνουμε κάτι παραπάνω.
      Λέτε:
      Και για ποιά γή σου μιλάς ? Δική σου γή είναι μόνο οτι είναι γραμμένο στο Κτηματολόγιο και τίποτε άλλο!
      Απαντώ:
      Μιλώ για αυτή τη γη που είναι του Μανιάτη και θα τη δώσει στους Καναδούς για να την πηδήξουν.
      Έχεις μεγάλη νύχτα επι του θέματος. Ρίξε μια ματιά εδώ για να λάβεις γνώση το τι γίνετε στις ημερίδες http://www.kilkisorama.gr/video/diafores-paragoges/1672-kilkis-15-ianoyarioy-2012-epiptosis-apo-ti-metaloyrgia-xrisoy.html

      Διαγραφή
    6. Περί "επαϊόντων" Να σου πω ότι εσύ ισχυρίζεστε ότι είστε οι πολλοί. Το ποιος έχει δίκαιο μπορούμε να το βρούμε μέσα από μια συζήτηση την οποία δεν ακλούθησες, παρ όλες τις εκκλήσεις μου. Και ο λόγος είναι η εμφανέστατη εμπάθεια που έχεις σε μέλη του Μετώπου.

      Διαγραφή
    7. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ?
      Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!
      Δηλαδή πιστεύεις οτι αν κάνεις παρέα με καθηγητές Πανεπιστημίου θα γίνεις κι εσύ πανεπιστήμονας ? Δεν έχεις καμία ελπίδα φίλε μου !
      Εχεις ακούσει αλήθεια την άποψη των αρχαίων περί των "επαϊόντων"?
      Δεν μου απάντησες !
      Τώρα για μερικούς από τους παραπάνω καθηγητές έχω άποψη.
      Αστα να πάνε!
      Ευτυχώς κατανόησες ποιά γή είναι δική σου !
      Η ευρύτερη γή δεν είναι του Μανιάτη και κανενός Μανιάτη. Είναι του ελληνικού κράτους και υπάρχει αρμόδια κυβέρνηση που πρέπει να χειρίζεται τα θέματα με βάση τους νόμους. Διαφορετικά μιλάμε για λαοκρατία! Και λαοκρατία σημαίνει διάλυση!
      Αυτή είναι μία άποψη κάποιου ταπεινού Κιλκισιώτη που δε γνωρίζει από πολιτική, αλλά έχει απλή λογική.
      Δε μου απάντησες όμως, ήσουν ψηφοφόρος του Μπαλάσκα ?

      Διαγραφή
    8. Πως μπορεί να έχω εμπάθεια σε ανθρώπους που δε γνωρίζω ποιοί είναι?
      Πρέπει να είσαι πολύ νεαρός γιατί βλέπω παιδαριώδη επιχειρήματα.
      Αν εισαι νεαρός σταματώ εδώ την κουβέντα, επειδή τουλάχιστον έχεις δικαίωμα στο όνειρο!
      Αλλά διάβασε και το παρακάτω σχόλιο έχει ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
    9. Α,να συμπληρώσω και κάτι άλλο!
      Από το παραπάνω μικρό σχόλιό σου αντιλήφθηκα οτι δε γνωρίζεις τι σημαίνει "επαϊόντες". Είναι καλό λοιπόν να ρωτήσεις κανένα καθηγητή Πανεπιστημίου να σου εξηγήσει.

      Διαγραφή
    10. Είπα:
      Και εμείς κάθε μέρα ρωτώντας τους μαθαίνουμε κάτι παραπάνω.
      Κατάλαβες:
      ‘’Δηλαδή πιστεύεις οτι αν κάνεις παρέα με καθηγητές Πανεπιστημίου θα γίνεις κι εσύ πανεπιστήμονας ? Δεν έχεις καμία ελπίδα φίλε μου !’’

      Ρωτάς:
      Εχεις ακούσει αλήθεια την άποψη των αρχαίων περί των "επαϊόντων"?
      Απαντώ:
      Απάντησα παραπάνω.

      Ρωτάς:
      Δε μου απάντησες όμως, ήσουν ψηφοφόρος του Μπαλάσκα ?
      Απαντώ:
      Θα μπορούσα να σου πω να μη σε νοιάζει αλλά θα σου απαντήσω. Την πρώτη φορά που εκλέχτηκε νομάρχης θα τον ψήφιζα , λόγω της Χαρτοματσίδου Άννας, αλλά την προηγούμενη των εκλογών ένας φίλος με έψησε και ψήφησα τον Τσιόγκη.

      Διαγραφή
    11. Sorry το επαϊόντες είναι τυπογραφικό λάθος ! Ο τόνος μπαίνει στο γιώτα.

      Διαγραφή
    12. Λες:
      ‘’Πως μπορεί να έχω εμπάθεια σε ανθρώπους που δε γνωρίζω ποιοί είναι?’’
      Απαντώ:
      Ρίξε μια ματιά στα παραπάνω σχόλια σου και κρίνε αν τους γνωρίζεις ή όχι

      Λες:
      ‘’Είναι του ελληνικού κράτους και υπάρχει αρμόδια κυβέρνηση που πρέπει να χειρίζεται τα θέματα με βάση τους νόμους. Διαφορετικά μιλάμε για λαοκρατία! Και λαοκρατία σημαίνει διάλυση!’’
      Απαντώ:
      Η χουντοκυβέρνηση του Παπαδήμου κύριε Δημοκράτη θα αποφασίσει για τα Κρούσια και το Πάικο; Πoιός τους εξέλεξε;

      Είπες:
      1.‘’έχεις ακούσει την άποψη περί "επαϊόντων" ? Αν όχι να σου την εξηγήσω!’’
      2.‘’Από το παραπάνω μικρό σχόλιό σου αντιλήφθηκα οτι δε γνωρίζεις τι σημαίνει "επαϊόντες". Είναι καλό λοιπόν να ρωτήσεις κανένα καθηγητή Πανεπιστημίου να σου εξηγήσει.’’
      Απαντώ:
      Το 1. Εξήγησέ μου

      Λες:
      ‘’Πρέπει να είσαι πολύ νεαρός γιατί βλέπω παιδαριώδη επιχειρήματα.’’
      Απαντώ:
      Είμαι 40 χρονών.

      Διαγραφή
    13. -- Συνεχίζω να μη γνωρίζω ποιοί είστε! Αν με ρωτούσαν θα έλεγα Ζορό δηλ. μασκοφόροι υπέρ των αδυνάτων.
      -- Είναι βρισιά να αποκαλείς την νόμιμη Κυβέρνηση χουντοκυβέρνηση! Ο Παπαδήμος πήρε εντοή σχηματισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ψηφίστηκε από τη Βουλή. Αντιλαμβάνεσαι τι λες ? Εκτός κι αν είσαι με κανένα Τσίπρα! Ετσι σε "κόβω".
      -- Είδα ότι έχεις μία καθηγητολαγνεία με τους Πανεπιστημιακούς γι' αυτό είπα να σε παραπέμψω εκεί. Αλλά αφού το θέλεις, αν ανατρέξεις στον Πλάτωνα και στον Πυθαγόρα θα διαπιστώσεις οτι υποστηρίζουν από αρχαιοτάτων χρόνων το αυτονόητο οτι για τα ειδικά θέματα δεν μετράει ούτε κάν η γνώμη των πολλών, αλλά η γνώμη των επαϊόντων (δηλαδή των ειδημόνων, αυτών που γνωρίζουν). Αλήθεια έχεις δεί ποτέ στη ζωή σου μεταλλείο ?
      -- Λυπάμαι, αλλά αν είσαι 40 χρόνων φίλε μου ή είσαι ανυποψίαστος ή σου περισσεύει κάπως η αφέλεια. Μου φαίνεσαι πάντως έντιμων προθέσεων και δε μπορώ να σου καταλογίσω καμία άλλη κακή πρόθεση.
      Αλήθεια ποιά είναι η άποψή σου για την ειρήνη ?

      Διαγραφή
    14. Είπες:
      Αντιλαμβάνεσαι τι λες ? Εκτός κι αν είσαι με κανένα Τσίπρα! Ετσι σε "κόβω".
      Απαντώ:
      ΚΚΕ.
      Η κυβέρνηση που ορκίστηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 ήταν το αποτέλεσμα επίπονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγεσιών των κομμάτων που τη στηρίζουν επί ένα εξαήμερο. Η σύγχυση την οποία προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δυστοκία αυτή έθεσε στο περιθώριο τα προβλήματα συνταγματικής νομιμότητας σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Το άρθρο 38 του Συντάγματος διακρίνει δύο μορφές παραίτησης, δηλ. αφενός την παραίτηση της κυβέρνησης συνολικά και αφετέρου την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα βέβαια και στις δύο περιπτώσεις είναι ταυτόσημο, δηλ. η απαλλαγή της κυβέρνησης από τα καθήκοντά της, αφού η διάρκεια του βίου της ταυτίζεται ούτως ή άλλως με την πρωθυπουργική θητεία.
      Η διαφορά της παραίτησης της κυβέρνησης συνολικά (άρθρο 38 παρ. 1 Συντ.) από την ατομική παραίτηση του πρωθυπουργού (άρθρο 38 παρ. 2 Συντ.) εντοπίζεται αλλού και συγκεκριμένα στο τι επακολουθεί. Στην περίπτωση της παρ. 2 ακολουθεί η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο πρωθυπουργός, εφόσον εκείνο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, προκειμένου αυτή να εκλέξει νέο πρωθυπουργό. Τέτοια διαδικασία δεν ακολουθήθηκε, βέβαια, στην περίπτωση Παπαδήμου.
      Η εναλλακτική εκδοχή της παρ. 1 του άρθρου 38 προϋποθέτει την προηγούμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να ακολουθήσει η σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 37 Συντ. Ούτε και αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε, όμως, για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αφού οι συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν στις 6.10.2011 και 10.10.2011 χωρίς να έχει υποβληθεί ακόμη επίσημα η παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της 10ης Νοεμβρίου αναφέρεται ότι υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας "συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου" και οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Καθίσταται άρα σαφές πως ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρούσε την ιδιότητα του πρωθυπουργού και υπό αυτήν ακριβώς την ιδιότητα (και όχι με την ιδιότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ) συμμετείχε στη συνάντηση. Συνεπώς η συνάντηση εκείνη δεν πληρούσε τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 37 του Συντάγματος. Και τούτο πέρα από το γεγονός ότι, όπως μου είχε δοθεί η ευκαιρία να υποστηρίξω σε ανύποπτο χρόνο (βλ. Κ. Χρυσόγονου, Συνταγματικό Δίκαιο, 2003, σ. 531), η παραπομπή πρέπει να εκληφθεί ότι αφορά όχι την πρώτη φάση της σύσκεψης (δηλ. την επιβεβαίωση αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής), αλλά απευθείας τη δεύτερη (δηλ. τον σχηματισμό οικουμενικής εκλογικής κυβέρνησης ή πάντως υπηρεσιακής εκλογικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον πρόεδρο ενός από τα τρία ανώτατα δικαστήρια).
      Το συμπέρασμα είναι πως η ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης έγινε κατά τρόπο πρωθύστερο και άρα αντισυνταγματικό. Αν και το σχετικό προεδρικό διάταγμα δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο, η παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας δεν παύει να υπάρχει.

      Είπες:
      Είδα ότι έχεις μία καθηγητολαγνεία με τους Πανεπιστημιακούς γι' αυτό είπα να σε παραπέμψω εκεί.
      Απαντώ:
      Δεν είστε διορατικός. Δεν έχω καθηγητολαγνεία και δεν προκύπτει από πουθενά μια απλή αναφορά έκανα.
      Περί επαϊόντων το ίδιο είπα.

      Διαγραφή
    15. Είπες:
      Αλήθεια ποιά είναι η άποψή σου για την ειρήνη ?
      Απαντώ:
      Τα είχαμε 8 χρόνια. Θέλησε να ζήσει το θέατρο του παραλόγου που ζούσε η Ελλάδα και την έκανε για Αθήνα. Δεν την ακολούθησα. Τώρα πουλάει τα πάντα (τα οποία πήρε με δάνεια) και μου λέει πόσο δίκαιο είχα. Ως ψυχωτικός σου είπα και τα προσωπικά μου

      Διαγραφή
    16. Με το Κ.Κ.Ε. που αναφέρεις οτι κλίνεις μου έλυσες όλες τις απορίες !
      Ουσιαστικά με ξενέρωσες, επειδή τώρα θα μπορούσα να πω οτι κάνεις κομματικό καθήκον, αν και μου φαίνεσαι ειλικρινής! Το Κ.Κ.Ε., ως γνωστόν, ψάχνει θέματα για να συσπειρώσει το λαό και πολύ λίγο το νοιάζει αυτό καθεαυτό το θέμα στην ουσία του. Αλλωστε οι μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές επισυνέβηκαν σε χώρες του τέως υπαρκτού σοσιαλισμού και αφορούσε ποτάμια, θάλασσες, ξηρά και αέρα με αποκορύφωμα το Τσέρνομπιλ (απέκρυψαν εγκληματικά το δυστύχημα επί ημέρες με συνέπεια το ραδιενεργό νέφος να κάνει βόλτα επάνω από την Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα και το Κιλκίς επί ημέρες) και το Κοζλοντούι.
      Για την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα, εγώ πάντως τη θεωρώ νόμιμη. Αλήθεια τα στοιχεία που παρέθεσες τα πήρες από ενημερωτικό/προπαγανδιστικό έντυπο του Κ.Κ.Ε.?
      Περί επαϊόντων δεν είπαμε το ίδιο πράγμα. Δεν το γνώριζες!
      Αφού δηλώνεις Κ.Κ.Ε. γνωρίζω την άποψή σου για την ειρήνη, αλλά δε μου απάντησες αν πήγες ποτέ σε μεταλλείο.
      Και μία ερώτηση κρίσεως: To ψευδώνυμο Fokas είναι από τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ ?

      Διαγραφή
    17. Sorry, εγώ δε σου ζήτησα να μου πείς τα προσωπικά σου!
      Εγώ σε ρώτησα για την ειρήνη το αντίθετο του πολέμου !
      Πορείες ειρήνης που κάνει το Κ.Κ.Ε. κλπ ...

      Διαγραφή
    18. Είπες:
      Περί επαϊόντων δεν είπαμε το ίδιο πράγμα. Δεν το γνώριζες!
      Απάντησα:
      Περί "επαϊόντων" Να σου πω ότι εσύ ισχυρίζεστε ότι είστε οι πολλοί. Το ποιος έχει δίκαιο μπορούμε να το βρούμε μέσα από μια συζήτηση την οποία δεν ακλούθησες, παρ όλες τις εκκλήσεις μου. Και ο λόγος είναι η εμφανέστατη εμπάθεια που έχεις σε μέλη του Μετώπου.
      Απάντησες:
      αν ανατρέξεις στον Πλάτωνα και στον Πυθαγόρα θα διαπιστώσεις οτι υποστηρίζουν από αρχαιοτάτων χρόνων το αυτονόητο οτι για τα ειδικά θέματα δεν μετράει ούτε κάν η γνώμη των πολλών, αλλά η γνώμη των επαϊόντων (δηλαδή των ειδημόνων, αυτών που γνωρίζουν).
      Δηλαδή είπα ότι εσύ ισχυρίζεστε ότι είστε οι πολλοί και έχετε δίκαιο ενώ το μέτωπο είναι τρεις και ο κούκος κατά τα λεγόμενα σου. Σου είπα δε ότι ακούμε τους καθηγητές δηλαδή τους ειδήμονες, αυτούς που γνωρίζουν και εσύ με κατηγόρησες για καθηγητολαγνεία και ανάφερες ότι: ‘’Τώρα για μερικούς από τους παραπάνω καθηγητές έχω άποψη.’’
      Το ΚΚΕ το ανέφερα για να σου κάνω το χατίρι γιατί έδειξες εμπάθεια για αυτό στο 4ο σχόλιο σου στις Jan 18, 2012 11:31 AM

      Για την χουντοκυβέρνηση σας έγραψα ολόκληρο σεντόνι δε σε είδα να λες αν συμφωνείς ή όχι. Είναι χουντοκυβέρνηση τελικά;

      Ρώτάς:
      To ψευδώνυμο Fokas είναι από τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ ?
      Απαντώ:
      Γνωρίζεις τι έκανε ο συγκεκριμένος κύριος ή να σου πω;

      Διαγραφή
    19. Περί επαϊόντων ίσως δεν το κατάλαβα όπως το εξέφρασες!
      Πάντως ειδήμονες δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι καθηγητές!
      Και όχι μόνο αυτό, αλλά το ερώτημά μου ήταν άλλο και εσύ μου ανέφερες τους καθηγητές που περιφέρονται και κάνουν μονόπλευρη ενημέρωση.
      Εγώ την κυβέρνηση τη θεωρώ νόμιμη και το ανέφερα παραπάνω.
      Για το Κ.Κ.Ε. απλώς θεωρώ οτι είναι όχι από το χθές, αλλά από τον περασμένο αιώνα. Βάζουν μία ανόητη κασέτα με ξύλινη απολιθωμένη γλώσσα για όλα τα ζητήματα την οποία βαριούνται ακόμη και οι φίλοι τους.
      Για το ψευδώνυμο πες μου αυτό που θέλεις.

      Διαγραφή
    20. Είπες:
      Για την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα, εγώ πάντως τη θεωρώ νόμιμη. Αλήθεια τα στοιχεία που παρέθεσες τα πήρες από ενημερωτικό/προπαγανδιστικό έντυπο του Κ.Κ.Ε.?
      Απαντώ:
      Τόσο εμπάθεια και εγωισμό να μη μπορείς να παραδεχτείς το αυτονόητο ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      Για δες από πού πήρα τα στοιχεία
      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22788&subid=2&pubid=63543859

      Διαγραφή
    21. Μιά ερώτηση έκανα!
      Εγώ αν δεν ήμουν Κ.Κ.Ε. δεν θα έλεγα ούτε σε ένα ανώνυμο οτι είμαι Κ.Κ.Ε.!
      Πές μου περί Φωκά !

      Διαγραφή
    22. Είπες:
      Για το Κ.Κ.Ε. απλώς θεωρώ οτι είναι όχι από το χθές, αλλά από τον περασμένο αιώνα. Βάζουν μία ανόητη κασέτα με ξύλινη απολιθωμένη γλώσσα για όλα τα ζητήματα την οποία βαριούνται ακόμη και οι φίλοι τους.
      Απαντώ:
      Δε θα διαφωνήσω και τους το λέω επανειλημμένα . Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είπα στον Οργατζη ότι αν συνεχίσει τις ‘’κασέτες’’ θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές.
      Να έχεις όμως κάτι στο μυαλό σου. Αυτοί επειδή γνωρίζουν καλά κάποια πράγματα κάνουν το εξής λάθος. Ο Μαρξ και ο Εγκελς π.χ. ανέλυσαν τι εστί καπιταλισμός και κεφάλαιο σε κάποιο βιβλίο τους μέχρι την 50η σελίδα και από εκεί και πέρα το αναφέρει ως καπιταλισμό και κεφάλαιο οπότε όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοεί. Αν όμως δεν γνωρίζεις αυτές τις 50 σελίδες – που δεν είναι 50 αλλά 1.000 σελίδες- δε μπορείς να καταλάβεις τι κράζει εκείνη την ώρα και σου φαίνεται γελοίο και κασέτα. Χρειάζεται να γράψω ολόκληρο σεντόνι για να σου εξηγήσω.

      Είπες:
      To ψευδώνυμο Fokas είναι από τον καπετάνιο του ΕΛΑΣ ?
      Απαντώ:
      Ναι αυτός είναι. Ήταν προπάππους της Ειρήνης ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ.

      Διαγραφή
  9. Eidame poso sevastikate ton Mpalaska epeidi eixe diaforetiki apopsi apo esas! Afiste tis thewries peri dialogwn!! kai vlepoume kai sto group sas sto Facebook poso seveste autous pou exoun alli apopsi apo ta ypotimitika sxolia pou kanete metaxy sas. telika i pio vatheia kai epiknduni xounta einai auti tou na autoapokaleisai swtiras tou laou .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα σχόλια που λέτε δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν επισκέπτομαι το συγκεκριμένο Facebook. Για το ότι υπάρχει από κάποιους μια δυσκολία να ακούσουν την άλλη άποψη το έχω αντιληφθεί και εγώ. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και όχι η πλειοψηφία. Αλλά παρόλα αυτά μήπως έχουν δίκαιο να είναι καχύποπτοι και αυτοί οι ελάχιστοι όταν βλέπουν το Υπουργείο να τα κάνει όλα κρυφά χωρίς να ρωτά κανέναν

      Διαγραφή
    2. Dystyxws den einai i meiopsifia. proswpika perimenw arketa pragmata akomi gia na katastallaxw ws pros to zitima alla thewrw aparadekti ti stasi twn oikologwn (;) les kai oi upoloipoi Kilkisiwtes theloume tin katastrofi toy topoy mas. alla me skotadistiki antimetwpisi tou zitimatos, na xerete oti strefete ton polu kosmo enantion sas gi ayto kai psaxnoyn alla pithana kinitra . i symvoyli einai filiki k elpizw na ti lavete ypopsi sas.

      Διαγραφή
    3. Ομιλείτε με κάποιον ο οποίος δεν είναι μέλος του μετώπου ούτε έχει υπογράψει το ψήφισμα ακόμη. Και πιθανόν ούτε θα το υπογράψω. Δεινώ όμως με τον τρόπο μου πολύ χρόνο σε αυτή την προσπάθεια. Και για τους ‘’κακούς’’ οικολόγους θα συμφωνήσω. Απλά στο μέτωπο πλέον οι οικολόγοι είναι πραγματικά τρεις και ο κούκος. Εδώ υπόγραψαν οι τρεις κυνηγητικοί σύλλογοι, οι οποίοι κυνηγοί ούτε θέλουν να ακούν για οικολόγους. Το θέμα πλέον είναι θέμα της κοινωνίας και όχι κάποιων. Το Μέτωπο έκανε την αρχή τώρα το λόγο έχει ο κόσμος.

      Διαγραφή
  10. Pote epitelous tha diorganwsete ekdilwsi pou tha einai parontes kai epistimones pou exoun diaforetiki apopsi apo esas??? Giati den epitrepete na akoustei kai i alli gnwmi dixws to fovo oti tha toys diakopsete opws aneferan kai oi polites Aristoteli toys opoious sti synexeia xleyazan meli sas sto Facebook???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Υπουργείο, η περιφέρεια και ο Δήμος έπρεπε να διοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση και αυτούς πρέπει να ρωτήσετε γιατί δε το έπραξαν. Και καλό ήταν όταν έτρεχε η δημόσια διαβούλευση να το κάνουν. Αλλά αυτοί την ανήρτησαν στο διαδίκτυο και περίμεναν τον παππού από το Σκρά να ‘’μπει’’ στο forum και να διαβουλευτεί από το MAC του με τον Μανιάτη.
      Για τους πολίτες Αριστοτέλη δε γνωρίζω. Αν εσείς γνωρίζετε κάτι μπορείτε να το καταθέσετε.

      Διαγραφή
    2. Symfwnw alla epimenw oti apo ti stigmi pou thelete na thewreiste energoi dimokratikoi polites, ofeilete oi diorganwseis sas na exoun morfi debate metaxy twn dyo pleyrwn wste oi aploi polites na vgaloume ta sumperasmata mas. alliws tha kyriarxei i kaxypopsia.

      Διαγραφή
    3. Kalinyxtw giati prepei na xypnisw na paw sti doyleia moy. ama xreiastei tha apantisw meta to mesimeri.

      Διαγραφή
  11. Εξάντας
    ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΔΑ
    Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012,
    10 το βράδυ στη ΝΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβαζω διαφορα οτι δεν καλουμε και την αλλη πλευρα.Τους καλουμε, αυτοι δεν ερχονται.Επισης ζητατε να εχουν ουδετερη θεση αυτοι που μαχονται την προοπτικη των μεταλλειων!Σαν να λεμε ειμαι υπερ η κατα για ενα θεμα αλλα λογω δημοκρατικοτητας πρεπει να διοργανωσω και κατι για την αλλη αποψη!Η αλλη μερια εχει ομως ολη τη δυναμη: κρατος, κεντρικα Μ.Μ.Ε.,τραπεζιτες, και εταιριες.Το ΥΠΕΚΑ δεν ξεκινησε ολη την ιστορια;Αυτοι εχουν τη υποχρεωση και λογω νομοθεσιας να ενημερωσουν και τον τελευταιο πολιτη για το τι σχεδιαζουν για την περιοχη! Τι καναν ομως; Μια διαβουλευση παρωδια στο διαδυκτιο και πολλα ψεμματα. Πριν τα Χριστουγεννα λεγαν επισημα οτι θα ερθουν να ενημερωσουν τους φορεις του Κιλκις μετα το αλλαξαν και τους καλεσαν στην Αθηνα! Εδω ο Μανιατης αλλαξε την ομιλια του στη Θεσσαλονικη και αντι για ορυκτα μεταλλα μας μιλησε για πετρελαια.Ειδε τριαντα ατομα απο Χαλκιδικη και δεκα απο Κιλκις στην αιθουσα και τρομαξε το λαμογιο. .Βγηκε με μιαμιση ωρα καθυστερηση να μας μιλησει για λογους ασφαλειας δηθεν. Στο τελος δεν εκατσε να ακουσει ερωτηματα απο τους πολιτες της Χαλκιδικης,τοσο δημοκρατικα! Την αλλη μερα στην ιστοσελιδα του διαβασαμε την ομιλια στη Θεσσαλονικη, μονο που ηταν αλλη απο αυτην που εκφωνησε!Τετοιοι καραγκιοζηδες- λαμογια ξεπουλητες μας κυβερνουν.Εμεις τους γνωριζουμε δεν θα εμπιστευομασταν για τιποτα αυτους τους πολιτικους απατεωνες.Θα υπερασπιστουμε τον τοπο μας εμεις και αυτη η αποφασιστικοτητα μας ειναι που τους τρομαζει!Εμεις αγωνιζομαστε για τον τοπο μας .Ενω αυτοι για τις ξενες εταιριες και τα συμφεροντα τους.Αυτη ειναι ολη η ιστορια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.