Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Διαμηνύουν οι Εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Αγώνας διαρκείας το Νοσοκομείο Κιλκίς.

Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, αλλά και φορέων για να μην υποβαθμιστεί –περαιτέρω- το Νοσοκομείο Κιλκίς (το οποίο σύμφωνα με εργαζόμενους, διοίκηση και ιατρούς έχει φτάσει στα όριά του) διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή Πρωταπριλιά, το Σωματείο Εργαζομένων του Ιδρύματος. Η πομπή ξεκίνησε από την πύλη του Νοσοκομείου με αγωνιστική διάθεση και συνθήματα όπως «Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον Υπουργό Υγείας», πέρασε από την 21η Ιουνίου κρατώντας πανό και κατέληξε μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς, όπου η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νόπη Παπαδοπούλου παρέδωσε ψήφισμα στον Δήμαρχο Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα.
Ο τελευταίος δήλωσε δίπλα τους αγώνες των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση που ο υγειονομικός χάρτης δεν ευνοήσει την τύχη του Ιδρύματος (επεσήμανε βέβαια ότι έχει διαβεβαιώσεις ότι το νοσοκομείο Κιλκίς δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί) θα βγει μπροστά και ο ίδιος με κινητοποιήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφασή του, ο δήμος Κιλκίς παρέμεινε κλειστός από τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής έως και τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι του δήμου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα. Δήλωσε δε, ότι το Σάββατο 16 Απριλίου θα παρευρίσκεται στο Κιλκίς ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο πλαίσιο εκδηλώσεων του υπουργείου στην πόλη του Κιλκίς, οπότε και υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για την τύχη του.
Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ τόνισε ότι το νοσοκομείο σημαίνει ζωή και πρέπει τη ζωή των πολιτών να την σεβαστούμε με έργα και όχι λόγια.
Την συμπαράστασή τους τέλος στον αγώνα των εργαζομένων δήλωσαν και οι Πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Δ. Αγαθόπουλος και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κιλκίς Δ. Ταταρίδης.

Το ψήφισμα
Εμείς οι πολίτες του Κιλκίς, που μαζευτήκαμε σήμερα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο την τελευταία περίοδο, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής του, εξαιτίας της λογιστικής αντίληψης και πρακτικής της κυβέρνησης και του  υπουργείου, στον κοινωνικά ευαίσθητο τομέα της υγείας.
Η διαρκής προσπάθεια περιστολής των δαπανών, δεν εξαντλείται στην σπατάλη κα την παραοικονομία, αλλά αγγίζει τον πυρήνα των δικαιωμάτων ασθενών και των λειτουργών του ΕΣΥ.
Αυτό για το Νοσοκομείο μας σημαίνει κλείσιμο κλινικών, υπολειτουργία άλλων, ελλείψεις υλικών, μηχανημάτων κ.λ.π.
Ο πολυαναμενόμενος υγειονομικός χάρτης της χώρας κάθε άλλο παρά λύση δίνει στα προβλήματα της υγείας. Αποτελεί άλλοθι για τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις περί συγχωνεύσεων, υποβαθμίσεων και απαξίωσης των δημόσιων νοσοκομείων.
Οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών ότι το Νοσοκομείο δεν κλείνει και ότι για την σημερινή κατάσταση φταίνε οι εργαζόμενοι μας προκαλούν και μας εξοργίζουν. Με τις προτεινόμενες λύσεις προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Απαιτούμε:
Την επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου μας ώστε να παρέχονται οι αναγκαίες υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη ΔΩΡΕΑΝ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει αυτό το δικαίωμα.
Το Νοσοκομείο που έχτισαν οι γονείς και οι παππούδες μας μας ανήκει και θα το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Κιλκίς 01-04-2011

Ευχαριστήριο
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Κιλκίς ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε την Παρασκευή 1 Απριλίου. Ειδικότερα το Σωματείο Εργαζομένων «ευχαριστεί τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Εμμανουήλ για την εμψύχωση μέσω της παρουσίας του στο Συλλαλητήριο. Η παρουσία και η εμψύχωση του Σεβασμιώτατου ενισχύεται με τη συχνή τέλεση ακολουθιών αυτή  την κατανυκτική περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής και την ευλογία που είχαμε ασθενείς και προσωπικό με την επίσκεψη στον χώρο του Νοσοκομείου των «Αχράντων Παθών», συντελώντας στον αγιασμό του χώρου και του Προσωπικού, ταγμένο στην υπηρεσία – διακονία του πόνου και της ασθένειας του Ανθρώπου.
Επίσης ευχαριστεί το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Κιλκίς, τον εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ κ. Παναγιώτη Φραγγίδη, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τέλος όλον εκείνο τον Λαό του Κιλκίς. «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.