Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μικρά κι αδέσποτα

Επίσκεψη μαθητών 2ου Δημοτικού Κιλκίς στο «ΦΑΙΔΩΝ»
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μαζί με τις δασκάλες τους, την Παρασκευή 1 Απριλίου, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο παραγωγής γλυκών «ΦΑΙΔΩΝ» στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου τα παιδιά, τα οποία εντυπωσιάστηκαν από την καθαριότητα, τις σύγχρονες μηχανές, αλλά και τις υπέροχες μυρωδιές που κατέκλυζαν το χώρο. Στο τέλος της ξενάγησης τους μοιράστηκαν κουλουράκια και χυμοί. Το σχολείο ευχαριστεί θερμά το εργοστάσιο και του εύχεται καλές δουλειές.


Εκδήλωση για το Πάσχα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς
Οι μαθητές της τρίτης και έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ενόψει της εορτής του Πάσχα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με τίτλο «Η ιεροσύνη στη λόγια και στη δημοτική μας παράδοση». Συγκεκριμένα θα παρουσιάσουν ποιήματα του Δ. Σολωμού (εις μοναχήν), του Κων. Καβάφη (Μεγάλη συνοδεία εξ ιερέων και μοναχών), θεατρική απόδοση κειμένων του Αλ. Παπαδιαμάντη, Ν. Καζαντζάκη και παραδοσιακά τραγούδια για την ιεροσύνη, παροιμίες, οικογένειες λέξεων κ.α. Ακόμα θα γίνει αναβίωση του εθίμου των Λαζαρίνων (Πασχαλινά Κάλαντα) και παρουσίαση έργων ζωγραφικής και χειροτεχνίας των μαθητών με πασχαλιάτικα θέματα. Τέλος η όλη εκδήλωση θα πλαισιωθεί με νηστίσιμα εδέσματα (θαλασσινά, ελιές, λουκούμια κ.α.)

Ενημερωτική εσπερίδα για την
«Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων»
Το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ διοργανώνουν και προσκαλούν τον επιχειρηματικό κόσμο στην ενημερωτική εσπερίδα, την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Β. Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου. Αντικείμενo της συνάντησης είναι η παρουσίαση του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν οι Υφιστάμενες και Νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Τομέα Μεταποίησης-Κατασκευών-Υπηρεσιών και Εμπορίου, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Εισηγητές θα είναι οι: Σπύρος Σκοτίδας Γεν. Διευθυντής ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και Θανάσης Κακούδης υπεύθυνος δημοσιότητας του προγράμματος. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου Κιλκίς: www.ccikilkis.gr.

Συνελήφθη παράνομος ψαράς
Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου την 30-3-2011 και ώρα 23.40΄ στη Λίμνη Δοϊράνης συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη πλησίον της Λίμνης να έχει στην κατοχή του ένα δίχτυ αλιείας 25 μέτρων περίπου, στερούμενος αδείας αλιείας. Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Δροσάτου.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του
Επιμελητηρίου στη Γουμένισσα
Στη Γουμένισσα και στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Μαρτίου το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενημέρωση και σύντομο απολογισμό από τον Πρόεδρο, για το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο: «Πορεία στο Μέλλον με Νέες Συντεταγμένες Ανάπτυξης».
Ο κ. Παύλος Τονικίδης χαρακτήρισε το Συνέδριο ως επιτυχημένο και ως μία δράση η οποία έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια της Κοινής Γνώμης και βεβαίως όλων των συμμετασχόντων στις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες του. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι τα πορίσματα του Συνεδρίου θα βρίσκονται κωδικοποιημένα τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Παράλληλα θα ξεκινήσει σύντομα η εξειδίκευση των πορισμάτων και προτάσεων μέσα από θεματικές εκδηλώσεις με ξεχωριστό αντικείμενο κάθε φορά. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση «Agro Quality Festival – Αγροτικά Ποιοτικά Προϊόντα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Αθήνα στις 13 – 15 Μαΐου. Ειδικά στην Έκθεση αυτή το Επιμελητήριο θα επικεντρώσει την προσπάθειά του στην προβολή της τοπικής φέτας. Ήδη έχει αποφασισθεί και προγραμματίστηκε η παρασκευή  μιας «Εκθεσιακής» σε διαστάσεις τυρόπιτας από ειδικούς σεφ, με φέτα από το ν. Κιλκίς. Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάσθηκε η επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών η οποία περιείχε απόψεις και προτάσεις για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για την επικείμενη αλλαγή της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το μόνιμο αγκάθι της εμπορικής δραστηριότητας, το παρεμπόριο. Αποφασίσθηκε σε πρώτη φάση η έκδοση ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου προς το καταναλωτικό κοινό, ενώ θα ενταθεί η συνεργασία με τις αρμόδιες φορολογικές, αστυνομικές και άλλες ελεγκτικές αρχές.

Εκδήλωση για μαθητές λυκείου
 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με το Κε.Συ.Π Κιλκίς, την 71η Α/Μ Ταξιαρχία Ν. Σάντας, την 110 Πτέρυγα Μάχης, την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, πραγματοποίησε εκδήλωση χθες Πέμπτη 7 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του 1ου Επαλ  Κιλκίς (περιοχή παλαιών Σφαγείων), στα πλαίσια της εκπαιδευτικής-επαγγελματικής ενημέρωσης των μαθητών/τριών της Γ΄Λυκείου των Γενικών Λυκείων και Επα.Λ.  

Συλλήψη για τρίλιζα
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς την 30-3-2011 και ώρα 21.20΄στο Κιλκίς συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη σε καφενείο, να έχει θέσει σε λειτουργία ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα με οθόνη και κερματοδέκτη, στο οποίο διενεργούνταν τυχερό παίγνιο με αριθμούς (τρίλιζα). Εντός του παιγνιομηχανήματος υπήρχε το ποσό των 4 ευρώ. Παιγνιομηχάνημα και χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του 56χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη του κατ/τος που απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Κιλκίς.

Συλλήψεις για φρουτάκια
Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς την 31-3-2011 και ώρα 21.15΄ στο Κιλκίς  συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες καφενείου διότι κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει και να έχουν θέσει σε λειτουργία τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές με οθόνη, κεντρική μονάδα, πληκτρολόγιο – ποντίκι στους οποίους διεξαγόταν τυχερό παίγνιο «Φρουτάκια – Τρίλιζα». Οι εν λόγω Η/Υ ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και υπήρχε παρέμβαση στο λογισμικό τους πρόγραμμα με τη μετατροπή χρημάτων σε ηλεκτρονικές μονάδες. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Ο Δήμαρχος Δοϊράνης της π.Γ.Δ.Μ.
στον Χρ. Γκουντενούδη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, την Τετάρτη 30 Μαρτίου δέχθηκε στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Δοϊράνης της π.Γ.Δ.Μ. κ. Gligor Cabulev συνοδευόμενο από τους συνεργάτες του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αν. Βεργίδης, κ. Π. Θωμαΐδης και κ. Χρ. Ανθρακίδης, η κα. Μ. Καλογερίδου από το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο κ. Στ. Μαντζανάκης από την ΕΜΕΤΡΙΣ ΑΕ. Το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτησή τους ήταν τα προβλήματα της λίμνης Δοϊράνης τα οποία επηρεάζουν το οικοσύστημα και οι πιθανοί τρόποι επίλυσης αυτών. Δόθηκε έμφαση στη πορεία των έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του INTERREG Ελλάδα-FYROM και συγκεκριμένα το «Plan D - Ανάπτυξη στρατηγικού Master Plan με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης βιώσιμου εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης. Τέλος, συμφώνησαν πως θα πρέπει να υπάρχει κλίμα συνεργασίας και φιλίας με κοινό στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μιας και αποτελεί έναν σημαντικό πόλο έλξης τουριστών.     

Διευκόλυναν Αφγανούς να βγουν από την χώρα
Στις 27 Μαρτίου το πρωί στην Ειδομένη συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 55 και 59 ετών, για διευκόλυνση εξόδου 13 αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στην περιοχή της Ειδομένης-Κιλκίς, κατελήφθησαν οι 3 ημεδαποί συνελληφθέντες να μεταφέρουν, ως οδηγοί, με τρία Δ.Χ. ΤΑΧΙ, 13 αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν με σκοπό την παράνομη έξοδο από τη Χώρα.
Οι έξι από τους διακινούμενους ήταν ανήλικοι, ενώ από τους υπόλοιπους επτά, οι πέντε ήταν ανεπιθύμητοι στη χώρα μας λόγω προηγούμενης διοικητικής απέλασης. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, δύο από τους συνολικά επτά ενήλικες αλλοδαπούς κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα. Τα τρία ΤΑΧΙ, καθώς και οκτώ κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν επάνω τους κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κιλκίς.

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του Βοτανικού Κήπου
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/4/2011 επίσκεψη στους χώρους του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων, από τα μέλη και τους φίλους της Κοινωνίας Πολιτών που προσέφεραν εθελοντική εργασία. Η συμμετοχή ήταν σημαντική (πάνω από 30 εθελοντές) αφού οι εθελοντές συμμετείχαν οικογενειακώς και οι μικροί φίλοι απόλαυσαν τις ομορφιές του κήπου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους φίλους που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη (ομάδα 10-12 ατόμων). Το αποτέλεσμα της εργασίας ήταν σημαντικό αφού «καθαρίστηκε» μεγάλο μέρος των παρτεριών του Κήπου των Αισθήσεων. Οι διοργανωτές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι: «Θα συνεχίσουμε τις εργασίες στις επόμενες επισκέψεις στον Κήπο (Κυριακή 10-04-11 \ 17-04-2011 και 1/5/2011 Πρωτομαγιά). Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Βοτανικό κήπο να ντυθούν κατάλληλα, να πάρουν το τσαπάκι τους και να προστρέξουν. Ας πάρουμε τον κήπο στα χέρια μας. Την τελευταία Κυριακή της Πρωτομαγιάς μετά τις εργασίες θα το ρίξουμε και λίγο έξω. Από την πρώτη ημέρα εθελοντικής εργασίας αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι με την προσφορά εργασίας στο Βοτανικό Κήπο χαρήκαμε τόσο από την ιδέα της συμμετοχής και της προσφοράς, αλλά και απολαύσαμε την όμορφη μέρα στη φύση μαζί με τους φίλους μας, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα»

Δενδροφύτευση από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ
Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στα πλαίσια ενός δημιουργικού και ανοικτού σχολείου στην κοινωνία, μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους φύτευσαν σε τρεις εξορμήσεις (μία τάξη ανά ημέρα) συνολικά 776 δενδρύλλια κωνοφόρων που πρόσφερε το Δασαρχείο Κιλκίς. Aν δε, στην όλη προσπάθεια προσθέσουμε και τα δενδρύλλια που φύτευσαν οι  μαθητές της ΕΠΑΣ ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τα 1000. Η δενδροφύτευση έγινε στο λόφο, μετά τις Γ΄ εργατικές κατοικίες δεξιά πηγαίνοντας προς Μεταλλικό. Υπεύθυνοι για την δενδροφύτευση ήταν ο Δασάρχη Κιλκίς κ. Πολιτίδης Ευθύμιος και η γεωπόνος κ. Αγτζίδου Έλσα από το Δήμο Κιλκίς, που έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες σε καθηγητές και μαθητές, για το βέλτιστο του αποτελέσματος. Με συνήγορο τον καιρό, που τις επόμενες μέρες έβρεξε, όλοι περιμένουν να δουν τα δενδράκια τους να μεγαλώνουν, δημιουργώντας ένα νέο δασύλλιο στην περιοχή, που είναι παράλληλα και καταφύγιο θηραμάτων. Σε μία περίοδο που η προστασία του περιβάλλοντος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους για μία αειφόρο ανάπτυξη.

Επαφές Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για θέματα του νομού
Διήμερο επαφών ήταν αυτό της 29ης και 30ης Μαρτίου για τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδα Δημητριάδη. Ο Γραμματέας, καθώς και οι Βουλευτές του νομού Γιώργος Φλωρίδης και Θόδωρος Παραστατίδης, βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους στο πλαίσιο των συναντήσεων εκπροσώπων του κόμματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων. Συζητήθηκαν ζητήματα του νομού μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό του ΥΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη και τους Υφυπουργούς Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραίτη, τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και τον Υφυπουργό Σπύρο Βούγια, τον Αναπληρωτή  Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης  Σωκράτη Ξυνίδη και τον Υφυπουργό Τάκη Ρήγα, με τον Υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη και την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη.
  Με τις συναντήσεις αυτές εγκαινιάστηκε ένας νέος τρόπος συνεργασίας και συντονισμού των δράσεων κόμματος, Κοινοβουλευτικής ομάδας, Κυβέρνησης και θεσμών, με σκοπό την καταγραφή και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, που θα οδηγήσουν στην σύνταξη μιας «Αναπτυξιακής Χάρτας» για κάθε Περιφέρεια, με κριτήριο την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.