Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Παρουσία της Ντόρας τα εγκαίνια του γραφείου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στο Κιλκίς «Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του»

Ιστορική ημερομηνία για τους «Συμμαχητές» του Κιλκίς η 2α Απριλίου 2011, καθώς η ημέρα αυτή επιλέχθηκε για τα εγκαίνια του γραφείου της Τοπικής Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Τα εγκαίνια τελέστηκαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου παρουσία της προέδρου του κινήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, των βουλευτών Κώστα Κιλτίδη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, καθώς και μελών και φίλων του νέου κόμματος. Νωρίτερα η Πρόεδρος συναντήθηκε στο ξενοδοχείο «Ευριδίκη» με εκπροσώπους φορέων με τους οποίους και συζήτησε επί θεμάτων που σχετίζονται με την τοπική επικαιρότητα.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστο Γκουντενούδη, τους δημάρχους Κιλκίς και Παιονίας κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα και Αθανάσιο Λαπόρδα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Καλλισθένη Πάκα, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ.Βούλα Ποζίδου και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παύλο Τονικίδη.
Την εκδήλωση των εγκαινίων του γραφείου του κόμματος στο Κιλκίς, που στεγάζεται στην οδό 21ης Ιουνίου 111 χαιρέτισε ο Κιλκισιώτης Βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος καλωσόρισε την Πρόεδρο του κινήματος με τα εξής θερμά λόγια: «κ. Πρόεδρε γεννήσατε την ελπίδα. Με τον καθαρό λόγο, με την αυθεντική έκφραση μπορεί αυτός ο τόπος να ελπίζει ότι θα υπάρξει και πάλι μια ευρεία κεντροδεξιά παράταξη, πιστή στις αρχές και στις παρακαταθήκες, με αποφασιστικότητα, για να δώσει στον προδομένο Έλληνα πολίτη, σε αυτόν που διαψεύστηκαν οι ελπίδες του, αυτό που περιμένει. Να αναγεννήσετε την χώρα».
Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε τους «Συμμαχητές» του Κιλκίς και παρέθεσε σύντομη ομιλία, αποσπάσματα της οποίας είναι τα παρακάτω: -Σε μια εποχή που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στην πολιτική και τους πολιτικούς, σε μια εποχή που η κοινωνία μας είναι οργισμένη και απογοητευμένη και πάνω από όλα φοβισμένη για το αύριο, κάποιοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφασίσαμε να μην το βάλουμε κάτω, αλλά να βάλουμε μπροστά το συμφέρον της πατρίδας μας και να δώσουμε τη μάχη για να βγούμε από αυτήν την πρωτόγνωρη κρίση στην οποία βρεθήκαμε.
-Αποφασίσαμε να λέμε τα πράγμα με τ’ όνομά τους, να μην λαϊκίζουμε και να μην δημαγωγούμε. Δεν ήμασταν χρήσιμοι όταν κρύβαμε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
-Ένα πολιτικό σύστημα που έφτασε σήμερα να είναι ο δικομματισμός στο 42%, δείχνει ότι βρίσκεται σε βαθιά κρίση και γκρεμίζεται.
-Είναι άδικο την κρίση να την πληρώνουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Είναι άδικο να εξακολουθούν να πέφτουν στην μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων όλα τα λεφτά που μαζεύτηκαν από τις θυσίες των Ελλήνων.
-Μια χώρα είναι θωρακισμένη και προς τα έξω και προς τα μέσα μόνο όταν κρατάει την κοινωνική της συνοχή.
-Το ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι έξω που δεν πιστεύουν τις διακηρύξεις μας. Σας καλώ όμως όλους πριν σχηματίσετε άποψη να μας ακούσετε, να ακούσετε τις θέσεις μας… Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του. Και αυτό γίνεται με πράξεις. Και μεις αυτό το λάβαρο το σηκώσαμε (ως παράδειγμα έφερε την υπερψήφιση από πλευράς του κόμματός της, της άρσης της ασυλίας των βουλευτών).
-Το κίνημά μας θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις επόμενες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.