Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Βοήθεια! Σκοτώνουν τον Διευθυντή μας!

Κυριολεκτικά, ο φόβος και ο τρόμος κυριάρχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου στον αύλειο χώρο του  4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, την ώρα της λήξης του σχολικού προγράμματος. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών μαθητών του Ολοήμερου, ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Τσακαλοφίδης δέχτηκε ανελέητη και άνανδρη επίθεση από δύο αδέλφια… δι’ ασήμαντον αφορμή. Δράστες είναι δύο αδέλφια, 43 και 38 ετών, ο ένας εκ των οποίων την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, είχε φραστικό επεισόδιο με τον Διευθυντή του Σχολείου. Ειδικότερα, ο δράστης πάρκαρε στη διαγραμμισμένη διάβαση μαθητών την ώρα που σχολούσαν, εμποδίζοντας έτσι τη διέλευσή τους. Στις υποδείξεις της σχολικής τροχονόμου, αλλά και του ίδιου του Διευθυντή αδιαφόρησε επικαλούμενος την επιβίβαση της μητέρας του στο όχημά του. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ανέμενε από πίσω του το σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές στα χωριά για να σταθμεύσει, όπως πάντα, στη θέση που πάρκαρε παρανόμως ο δράστης.
Ακολούθησε λογομαχία, η οποία μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα και στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, όπου μετέβη ο δράστης για να καταθέσει μήνυση (!) κατά του Διευθυντή. Τελικά δεν κατατέθηκε μήνυση και το γεγονός θεωρήθηκε λήξαν. Όχι όμως για το δράστη που οργάνωσε σχέδιο εκδίκησης (!).
Συγκεκριμένα, την επόμενη ημέρα, την ημέρα δηλαδή του συμβάντος, ο δράστης «έστησε καρτέρι» στον Διευθυντή περιμένοντάς τον έξω από το σχολείο μαζί με τον αδελφό του. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δράστες καραδοκούσαν ήδη από το πρωί, από την ώρα της σχολικής προσευχής. 
Οι δύο δράστες με το που είδαν τον διευθυντή το μεσημέρι, την ώρα που έβγαινε από το σχολείο, του επιτέθηκαν άγρια με γροθιές και κλοτσιές προξενώντας του σοβαρές σωματικές βλάβες (του έσπασαν πλευρά και του τρύπησαν τον πνεύμονα), αγνοώντας τις φωνές των παριστάμενων δασκάλων και των παιδιών που ούρλιαζαν πανικοβλημένα και φώναζαν «Βοήθεια! Σκοτώνουν τον Διευθυντή μας!» και «Κλειδώστε μας μέσα (στο σχολείο). Θα μας σκοτώσουν!»
Οι δράστες σταμάτησαν να γρονθοκοπούν τον Διευθυντή την στιγμή που κάποια από τις δασκάλες φώναξε ότι έρχεται η αστυνομία. Ο 57χρονος διεκομίσθη αμέσως στο Νοσοκομείο Κιλκίς σε κρίσιμη κατάσταση, όπου χειρουργήθηκε και σήμερα νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Τα στοιχεία των δραστών που διέφυγαν την αυτόφωρη διαδικασία είναι γνωστά στις αστυνομικές αρχές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας παρουσιάστηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κιλκίς. 
Ενδεικτική του πόσο επηρεαστήκαν οι μαθητές από όλη αυτή την παράλογη πράξη βίας, ήταν και η επίσκεψη ομάδας παιδοψυχολόγων στο σχολείο κατόπιν πρόσκλησης των δασκάλων την περασμένη Τρίτη.
Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία καταδίκασε την βιαιοπραγία εις βάρος του Διευθυντή, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στην οποία αναφέρει ότι «με ανάμικτα συναισθήματα οργής, απορίας και θλίψης καταδικάζει την άδικη και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε  ο δάσκαλος Γιώργος Τσακαλοφίδης, διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου το μεσημέρι της Παρασκευής 1.4.2011.
Την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη, 31.3.2011, ο διευθυντής, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των μαθητών, θέλησε να απομακρύνει ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα από την είσοδο του σχολείου. Η άρνηση του οδηγού να υπακούσει στις εντολές της Σχολικής Τροχονόμου και τις υποδείξεις του διευθυντή είχε σαν αποτέλεσμα τον έντονο διαπληκτισμό τους. Την επόμενη μέρα κατά τη λήξη του ωραρίου κι ενώ το επεισόδιο φαινόταν να έχει λάβει τέλος, ο συνάδελφος Γιώργος Τσακαλοφίδης δέχθηκε ξαφνική επίθεση από δύο άτομα, που αφού του υπενθύμισαν το επεισόδιο της προηγούμενης ημέρας τον τραυμάτισαν σοβαρά. 
 Ο ξυλοδαρμός του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, μέσα στο σχολικό χώρο, μπροστά στα μάτια των μαθητών, είναι φυσικό να αφήνει συγκλονισμένους όλους εμάς τους συναδέλφους του. Το ίδιο όμως το γεγονός πρέπει να δράσει καταλυτικά και να αφυπνίσει και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς.
Η νοσηρή οσμή που διαπερνά τη χώρα, ο ακατανίκητος κυνισμός,  η έλλειψη στοιχειώδους διάθεσης για συνεννόηση, η απουσία θεμελιώδους «κοινωνικότητας», δίχως την οποία δεν μπορεί να σταθεί πολιτισμένη συμβίωση ανθρώπων, δεν θα μπορούσαν παρά να κορυφωθούν, παρά με τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου που έπραξε απλώς το καθήκον του.
Δυστυχώς στον τόπο μας σήμερα, τα άτομα δεν θεωρούν ότι είναι υπόλογα σε κοινές, έλλογες αξίες που, κατ’ αρχήν, εκφράζει ο νόμος, αλλά επιδιώκουν να ικανοποιούν τις ιδιωτικές επιδιώξεις τους, Γι’ αυτό συναντούμε όχι μόνο παράνομες πρακτικές, αλλά, εκτεταμένη δυσπιστία και αγένεια, καχεκτικούς θεσμούς και ισχνή δημόσια σφαίρα.
Όποιος συμπολίτης μας μπορεί να ξεφύγει από το μικρόκοσμο του ιδιωτικού και  να διακρίνει αυτές τις όψεις της πραγματικότητας, όποιος θέλει να βλέπει την ιδιαιτερότητα των κοινωνικών συμβάντων, αντιλαμβάνεται ότι το γενονός που συνέβη με θύμα τον άτυχο συνάδελφο μας, ήταν μόνο η αρχή και ότι η διάχυση της ανομίας σε όλη την κοινωνία, όπως και η αυξανόμενη ανυποληψία των θεσμών, θα οδηγήσουν με τη σειρά τους και σε άλλα παρόμοια θλιβερά φαινόμενα
Ο Σύλλογός μας στέκεται δίπλα στο συνάδελφο, του εύχεται καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του. Πιστεύουμε  όμως, πως για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, όλα τα μέλη μας θα πρέπει να κάνουν  κάτι πιο ουσιαστικό. Να συνεχίσουν να καταβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλλιεργήσουν, με εργαλείο την Παιδεία, τις ψυχές των μαθητών μας. Το ανθρώπινο κεφάλαιο της κοινωνίας. του αύριο Το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται το μέλλον αυτού του τόπου.
Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και την έμπρακτη συμμετοχή όλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.