Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αυστηρή κριτική Λιάρτση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας Πλασματικός ο προϋπολογισμός


O Δημοτικός Συνδυασμός «Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής» άσκησε αυστηρή κριτική στη συμπολίτευση για τον κατατεθέντα προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων του Δήμου Παιονίας για το 2011 που τέθηκε προς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αθανασία Λιάρτση – Σταυροπούλου στην κύρια τοποθέτησή της, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επεσήμανε τα αδύναμα σημεία και τα σοβαρά  ελλείμματα που παρουσιάζει η εισήγηση του προϋπολογισμού ως προς τις αναπτυξιακές δυνατότητες,  τις υγιείς εν γένει οικονομικές κοινωνικές, πολιτιστικές  λειτουργίες και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη του νέου Δήμου.
‘’Μολονότι ο προϋπολογισμός είναι ο οδηγός των πολιτικών επιλογών, των αναπτυξιακών αντιλήψεων και των κοινωνικών αξιών που κατευθύνει μια Δημοτική Αρχή, εν προκειμένω απουσιάζουν τα βασικά αυτά γνωρίσματα’’ τόνισε η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου. Χαρακτήρισε πλασματικό τον προϋπολογισμό καθώς αναφέρεται σε εικονικά έσοδα και σε εξίσου εικονικές δαπάνες που είναι βέβαιον ότι δε θα εισπραχθούν και δε θα δαπανηθούν ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα έσοδα από οφειλές τρίτων και έσοδα από κάθε μορφής πρόστιμα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που αποπνέει ο προϋπολογισμός, σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο, όπου η τοπική αρχή οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη των κοινωνικών δομών – υπηρεσιών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Αντιθέτως, η Δημοτική Αρχή ακολουθεί μια αμιγώς φοροεισπρακτική πολιτική και επιπροσθέτως επιβαρύνει τα κοινωνικά στρώματα λησμονώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της για την άσκηση πολιτικών κοινωνικής μέριμνας. Με την ανακόλουθη τακτική της, η οποία εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της αύξησης των δημοτικών φόρων – χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η υπέρμετρη αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 70% στη Δημοτική Περιφέρεια Γουμένισσας  -   εκτίθεται ακόμη περισσότερο στα μάτια των πολιτών.
Η επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης αιτιολόγησε την αντιαναπτυξιακή διάσταση του προϋπολογισμού του 2011 υπογραμμίζοντας ότι υπηρετεί μια διαχειριστική αντίληψη που στερείται σε έμπνευση και τόλμη, σε νέες ιδέες και ισχυρή διάθεση για πραγματικά ριζικές τομές στην οικονομία και στη λειτουργία του Δήμου.       
Τέλος, η κα Λιάρτση – Σταυροπούλου μίλησε για προϋπολογισμό  ‘’κλειστού  γραφείου’’ υπό την έννοια ότι σχεδιάστηκε χωρίς την ουσιαστική συνδρομή Δημοτικών Παρατάξεων ,  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, παραγωγικών φορέων και πολιτών. ‘’Ο προϋπολογισμός είναι μη συμμετοχικός’’ σημείωσε και προς επίρρωση του ισχυρισμού της ανέφερε ότι ο διάλογος που έγινε στην Επιτροπή Διαβούλευσης ήταν και προσχηματικός και πρόχειρος.      
Ο Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ αφού παρουσίασε την τεκμηριωμένη κριτική του για τον προϋπολογισμό  καταψήφισε τις θέσεις του και έδωσε θετική ψήφο μόνο στις γενικές δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας του Δήμου και στα κονδύλια που προέρχονται από θεσμοθετημένους πόρους (Σ.Α.Τ.Α., Κ.Α.Π. κ.α).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.