Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Βιογραφικά υποψηφίων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το νομό Κιλκίς

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΝΗ – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ 
Η Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Οι γονείς της είναι η Δέσποινα Μαρκάκη, βιολόγος από τα Χανιά, και ο Δημήτριος Αγαθόπουλος, φαρμακοποιός από το Κιλκίς. Έχει και έναν αδερφό, τον Θέμη, φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλωσε σε ένα κινηματικό περιβάλλον, λόγω αριστερής ιδεολογίας των γονέων της, και από μικρή άρχισε να οργανώνεται και αυτή κινηματικά.
Το 2003 πέρασε στη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 2009. Κατά τα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά στις καταλήψεις κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων την περίοδο 2006-2007, ενώ το 2004 είχε συμμετάσχει στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 βρέθηκε στη Μαδρίτη με το πρόγραμμα Erasmus, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, στην Πίζα της Ιταλίας παρακολούθησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε φυτοθεραπευτικά προϊόντα και εναλλακτικές θεραπείες.
Από το καλοκαίρι του 2011 ζει και εργάζεται στο Κιλκίς, στα συστεγασμένα φαρμακεία Αγαθόπουλου Δημήτρη & Αγαθοπούλου Ειρήνης, μαζί με τον πατέρα της.

ΚΟΥΛΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ O Τάσος Κουλινας από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινωνικά κινήματα κυρίως τον αναπηρικών χώρο των τυφλών καθώς και στον εργασιακό του χώρο.
Διατέλεσε γενικός γραμματέας της τοπικής ένωσης της Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών από το 1994 - 2000 καθώς και την ένωση τυφλών Βορίου Ελλάδος από το 2002 - 2004. Ήταν ενεργό μέλος στην παράταξη δημοκρατική πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Σύριζα στο Νομό Κιλκίς. Το 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκη με τον συνδυασμό του Τάσο Κουράκη. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στη Π.Ε. Κιλκίς.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ - ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Ο Λάζαρος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς. Γονείς του είναι οι Δημήτριος και Θεοφιλία Λαζαρίδη. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της πόλης Ιασίου Ρουμανίας.
Tο 2007 ιδρύει την διαφημιστική εταιρία Ultravision, με συνέταιρό του τον Σάββα Σερασκέρη, την οποία διατηρεί και ως σήμερα. Το Φεβρουάριο 2008 εκλέγεται αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο θεσμό του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κιλκίς. Τον Μάιο του 2008 εκλέγεται γραμματέας Νεολαίας Συνασπισμού Κιλκίς. Τον Δεκέμβριο του 2009 εκλέγεται Γραμματέας της Ν.Ε. Συνασπισμού Κιλκίς. Εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε θεματικές ομάδες εργασίας. Μέλος των τμημάτων Δικαιωμάτων και Μικρών - Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Συνασπισμού και των αντίστοιχών τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Ελληνοφωνίας και Γαλλοφωνίας Ν. Κιλκίς από το 2008 και αντιπρόεδρος του Συλλόγου από το 2011.

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ Γεννήθηκε το 1956 στο Χέρσο Κιλκίς. Μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη το 1958.
Το 1974 αποφοίτησε από το ΣΤ΄ Γυμνάσιο Αρένων και εισήχθη στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ όπου και ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό κίνημα. Ήδη τα χρόνια της χούντας δε διάβαζε μόνο, οργανωνόταν και οργάνωνε.
Το 1975, πρωτοστατεί στην ίδρυση του πανσπουδαστικού συλλόγου Σταυρούπολης.
1975-1989, οργανώνεται στο ΠΑΣΟΚ.
1982 ανοίγει φαρμακείο αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση (6 χρόνια Γραμματέας.- 9 χρόνια πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς- 10 χρόνια μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου)
Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του οικολογικού- πολιτιστικού συλλόγου, «Οικοπολιτεία» Υποψήφιος δήμαρχος το 1999 & το 2006 και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος.
1996 δραστηριοποιείται στο ΔΗΚΚΙ και εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου που είναι μέχρι και σήμερα.
Το 2009 υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωτεργάτης της ιδέας για την ενότητα δράσης της Αριστεράς και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980. Σπούδασε στην Πάτρα. Από τα φοιτητικά χρόνια συνδέθηκε με την αριστερά & τους αγώνες που αυτή έδωσε μαζί με την κοινωνία. Μέλος της ΚΟΕ(συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ). Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικευόμενος ιατρός στο ΓΝ Κιλκίς κ εκλεγμένο μελος του ΔΣ της ΕΝΙΚ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς)
Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα στη Π.Ε. Κιλκίς.

65 σχόλια:

  1. θα μπορούσε να είναι και ιατροφαρμακευτικός σύλλογος, αν είχε ακόμα μια προσθήκη από το χώρο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο ο ιατροφαρμακευτικός χώρος τελικά εκφράζεται στο ψηφοδέλτιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλάχιστον εδώ βλέπουμε ουσιαστική ανανέωση και όχι αναπαλαίωση όπως στα άλλα κόμματα! Ας κρίνουμε και τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια και ας κρίνουμε εάν πραγματικά σε κάποιους τους πειράζει που υπάρχουν 2 φαρμακοποιοί... :) Κρατάτε γερά παιδιά! και αφίστε τους "ανώνυμους" - "επώνυμους" να σκάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τουλαχιστον εχουν εξασφαλισει την υγεια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ Ε9 ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΣΤΕΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ!
    Μάλλον αυτό δεν καταλάβατε!
    ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κρίμα για ένα αριστερό κόμμα να μην έχει έναν εργάτη ή υπάλληλο υποψήφιο αλλά μόνο μικρομεσαίους επαγγελματίες...

      Διαγραφή
  7. Τι κρίμα που ψάχνετε να βρείτε κάτι απλα για να πείτε! Κόμμα ειναι όχι εργατικός σύλλογος ! Βουλευτή ψηφίζεται! Μην το ξεχνάτε ! Εσείς ψηφηζατε τον Φλωρίδης Παραστατίδη κιλτιδη τσιτουριδη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα ήθελα να είναι αριστερό εργατικό κόμμα και όχι κόμμα των μεσαίων στρωμάτων. Πιθανόν να κάνω λάθος γι'αυτό και να έχω πολλές απαιτήσεις με το πέρασμα των χρόνων. Ομως οι εργαζόμενοι στη χώρα αποτελούν το 75%του πληθυσμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιος εργαζόμενος έχει χρόνο διάθεση χρήμα έστω για τα παράβολα!!! Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να χάσουν έναν μισθό και όχι μόνο! Οι εργάτες σε εργοστάσια φοβουντε την αυριανή μέρα μην τους απολησουν! Άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδια ψαξτε και σε κανενα αλλο ψηφοδελτιο σε αλλα κινηματα.... εκει υπαρχουν και παιδια απο εργοστασια...

      Διαγραφή
    2. as psaksoume lipon ta e9 OLON ton ipopsifion OLON ton kommaton... exei pola laurakia mesa...
      Aristeron kai deksion kommaton kai apokomaton...
      Pantos Den tha itan kakia idea na ipoxreounte na ta dimosiopioun ta pothen esxes tous oi ipopsifioi... tha gelousame poli me ta genosima komata tou politikou sistimatos!!!

      Διαγραφή
  10. Τα παράβολα και τα υπόλοιπα έξοδα τα παίρνουμε, αν είμαστε αριστεροί, απ'τους βουλευτες που έχουν εκλεγεί με τις δικές μας ψήφους και υποτάσσονται στις ανάγκες του κόμματος. Εκτός άν έχουμε εκλέξει με τη θέληση μας πριμαντόνες του κοινοβουλίου για να κάνουν καριέρα στην ΤV και αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας στηρίξουμε τότε αριστερά κόμματα γιατι βλέπω πάλι στο Κιλκις οι φασιστες να κάνουν πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και βέβαια θα κάνουν πάρτυ αν τα αριστερά κόμματα αντί να είναι κόκκινα και εργατικά είναι ροζ και των διαδρόμων και της TV. Σε μια εποχή ακραίας κρίσης και πόλωσης δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να είναι κεντρώα και υπεύθυνη στις πιέσεις των συγκροτημάτων τύπου κλπ. Η θα είναι η Αριστερά των εργατών, των φτωχών και των καταπιεσμένων αλλιώς γιατί να λέγεται Αριστερά. Και γιατί να την ψηφίσουν τα λαικά στρώματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και για να ειναι η αριστερά των φτωχών των εργατών και των κατάπιεσμενων θα πρέπει οι υποψήφιοι να ειναι και αυτοί ! Μην ξεχνάμε ότι σε νομό με 2,5% δεν έχουν στόχο τον βουλευτιλικη όσοι αγωνίζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ απόλυτα σύντροφε!Αλλά τι να κάνω; θα ψηφίσω αυτή την άθλια και ξενέρωτη Αριστερά γιατί δεν υπάρχει μια εργατική Αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο στόχος ειναι ένας! Το σπίτι μας καίγεται και κάποιοι μαλώνουν τι χρώμα θα βλάψουν τους τοίχους :-) ενωμένη αριστερά με μίνιμουμ προεκλογικό κοινό προγράμμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέτοιες απαντήσεις διώχνουν κόσμο από την Αριστερά (των εξυπνάκηδων). Ποιο είναι άραγε το μίνιμουμ πρόγραμμα;Οι υπεύθυνες κυβερνητικές προτάσεις ή οι λαικές διεκδικήσεις; Και με ποιούς θα το παλαίψουμε;Με τους πασοκογενείς παράγοντες ή με τον απλούς αγωνιστές του δρόμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με το ΚΚΕ με τους αριστερούς του δρομου με τους αριστερούς των αγώνων των διεκδικήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι 16 αριστερά κομμάτια ενωμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. O ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό μέτωπο και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το ζήτημα είναι όμως τι πρόγραμμα έχει, σε ποιούς στηρίζεται και πως το παλεύει...Φοβάμαι και λυπάμαι ότι έχει ξενερώσει το πρόγραμμα του για να χωρέσουν οι διάφοροι πασοκοπαράγοντες που αφού θα εκλεγούν, θα την κάνουν με την πρώτη ευκαιρία. Ποιός μπορεί να εμπιστευθεί περιπτώσεις σαν τον Μητρόπουλο;
    Κάτι για το ΚΚΕ: είναι πια ένα πολύ συντηρητικό κόμμα στην νοοτροπία του και αδικεί καταφανώς την ιστορία του. Αυτό που έκανε με τους ναζί της Χρυσής Αυγής στην Χαλυβουργική θα μείνει στίγμα...
    Ενα τελευταίο περι εργατικών συλλογων: τα αριστερά και εργατικά κόμματα ιδρύθηκαν από συνδικάτα και όχι απο ιατροφαρμακευτικούς συλλογους! Όλα αυτά δεν υπέχουν κανένα προσωπικο υπαινιγμό για το ψηφοδελτιο...Αλλά αν θέλουμε να ανατρέψουμε το Μνημόνιο χρειαζόμαστε μια Αριστερά εργατική και μαχητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά πόσους φαρμακοποιούς και γιατρούς έχει το Κιλκίς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aristero komma tou opoiou o grammateas Lazaridis einai enas elitistas neoploutos diafimistis kai opados tou Tonikidi poso aristero na einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως Δευτέρα του Πάσχα Αργία εγώ πέτυχα τον ελιτίστα νεόπλουτο να κάνει αφησοκόληση μόνος του για την εκδήλωση της Τετάρτης με τον Κουρουμπλή! Δεν μου φάνηκε και πολύ νεόπλουτος πάντως με το μηχανάκη ούτε ελιτίστας με το καρφωτικό στο χέρι!

      Διαγραφή
  22. Μου αρέσει ο χαρακτηρισμός για τον Λαζαρίδη ! Πάντως η Μονή εφημερίδα που δεν προωθει ΣΥΡΙΖΑ ειναι η πρώτη σελίδα του Τονικίδη απο ότι φαίνεται κάτι δεν παει καλα... Όσο για τα αλλα που λες μάλλον τον ξέρεις καλα για να τα λες! Γιατι εγω απο ξέρω κάνει 3;δουλειές άρα μάλλον κάτι δεν παει και πάλι καλα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Anti na asxoloaste me ta lamogia pou mas kivernane asxoloumaste me ton grammatea tou syriza????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανάθεμα εάν όσα τα σχόλια εδω πέρα θα ειναι οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για να γυρίσουν άμεσα οι έλληνες μισθοφόροι απ'το Αφγανιστάν, πριν οι Ταλιμπαν τους διδάξουν το μουσουλμανικό δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε σκέψου να γίνει καμία στραβά και να βγάλει βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ !!! Και να βγει η Αγαθοπουλου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διακρίνω μια ανησυχία στην ειρωνεία...δικαιλογημένα. Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει μια εκλογική εκστρατεία κινηματικού χαρακτήρα θα ταράξει πολλών τον ύπννο. Αν όμως δώσει καθωσπρεπισμού και κοσμίας διαγωγής τότε ...

      Διαγραφή
  27. Νομιζω ότι κάποια απο τα κέντρα της προεκλογικής μας καμπάνιας πρέπει να είναι το Γερακαριό και το Νοσοκομείο...Αυτή είναι η θεματολογία που απασχολεί τους απλούς ανθρώπους και όχι τα σκάνδαλα ή τα εντυπωσιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οι συντεχνίες είναι εδώ ενωμένες και αποφασισμένες να διατηρήσουν τα κεκτημένα, ενδεδυμένες όμως με την αριστερόσχημη προβιά...
    Θέλω να ρωτήσω πώς οι φαρμακοποιοί του ψηφοδελτιου σκοπεύουν να καταπολέμήσουν την ανεργία, όταν κρατούν με νύχια και με δόντια κλειστή την πόρτα του δικού τους επαγγέλματος;
    Πώς μπορώ να πιστέψω τη νεαρότερη του ψηφοδελτίου για τις αγνές της προθέσεις, όταν, ενώ ελέω κληρονομικότητας είχε εξασφαλίσει ήδη το εργασιακό της μέλλον, συμμετείχε στις καταλήψεις, εμποδίζοντας τους αλλους μη προνομιούχους συμφοιτητές της να ολοκληρώσουν τις δικές τους σπουδές και να χτίσουν το δικό τους μέλλον;
    Αγαπητοί μου ο καιρός που οι αγωνιστικές περγαμηνές συμμετοχών σε καταλήψεις και "αγώνων" με τα λεφτά του μπαμπά έχει περάσει ανεπιστερπτί...
    Κανένας δε θα σας ψηφίσει γι' αυτά. Όλοι θα κοιτάξουν πόσο στέκεστε εμπόδιο στο δικό τους μέλλον... και προς το παρόν στέκεστε!
    Αφιερωμένο: http://www.youtube.com/watch?v=gdaOyFFBXZo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τουλάχιστον ντροπή να κρίνεται μια νέα κοπέλα με βάση το "εισόδημα" του μπαμπά και μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καταληψεις των σχολών ανοίγουν και γίνονται μετά από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων... και κλείνουν με το ίδιο τρόπο. Είναι τιμητικό το ότι η Αγαθοπούλου συμμετείχε σε τέτοιες μαζικές ριζοσπαστικές μορφές δράσης για την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
      Απ'ότι καταλαβαίνω ο πιο πάνω συνομιλητής είναι υπερ της Ιδιωτικής Παιδείας, που θα πηγαίνουν όσοι έχουν λεφτά. Άν κάνω λαθος άς μας πει το πρόγραμμα του κόμματος του...

      Διαγραφή
  30. Θαυμάσια!! Οι διάφοροι "εξυπνοι" που μπορούν να κρύβονται πίσω απ'την ανωνυμία, την κάνουν τρέχοντας μόλις τους μπουν τα ερωτήματα συγκεκριμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nομίζω ότι στη συγκέντρωση της Τετάρτης πρέπει να προπαγανδίσουμε πολύ την εκδήλωση στο Γερακαριό. Μή μου πείτε ότι θα μας κατηγορήσουν για κομματικό καπέλωμα κλπ. Εννοώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δηλώσει με κάθε τρόπο την υποστήριξη του σε ένα δίκαιο αγώνα...
      Μου κάνει εντύπωση ότι οι διάφοροι "εξυπνάκηδες ανώνυμοι" την κάναν με ελαφρά πηδηματάκια όταν κατάλαβαν ότι θα τους υποβάλλουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις για τις θέσεις του κόμματος που υποστηρίζουν...Έτσι οι μνημονιακοί και οι φασίστες αποχωρήσαν από την σκηνή.

      Διαγραφή
    2. ναι θα σας κατηγορήσουν και πολύ καλά θα κάνουν

      Διαγραφή
    3. Δεν νομίζω πως ο επίσημος ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ έχει κανένα σκοπό να καπελώσει ούτε το μέτωπο αλλά ούτε και κανέναν άλλο κοινωνικό αγώνα.
      Αφήστε την προβοκάτσια και τον πόλεμο λάσπης λοιπόν κατά μέρους.
      Μάλλον εσείς που προσπαθείτε να τα βάλετε όλα κάτω από μια κομματική ομπρελά δεν έχετε συμμετάσχει ποτέ σε κοινωνικούς αγώνες, σε κοινωνικά φόρουμ, ούτε έχετε προσφέρει σε αγώνες χωρίς να περιμένετε να έχετε κάποιο όφελος.
      Γιατί τόση ανωνυμία;
      Αφήστε τα παιχνίδια μεταξύ Μετώπου και κομμάτων... Ο κόσμος ξύπνησε άλλαξε προχωράει ...

      Διαγραφή
  31. Μετά από αρκετή ώρα που χρειάστηκε για να διαβάσω όλα τα σχόλια και για να κατανοήσω ορισμένα από αυτά (και τι λέγανε αλλά και τι θέλανε να πούνε!) απλά θα απαντήσω στα παρακάτω :
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών σε όσους κοινωνικούς αγώνες έχουν δοθεί τα τελευταία χρόνια σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα αλλά αποτελεί μια συμμαχία από κόμματα της αριστεράς και κοινωνικούς σχηματισμούς.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ εκπροσωπεί το μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία. Συμπαραστέκεται και παρέχει βοήθεια όποτε και όπου του ζητηθεί. Ο αγώνας για την ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της γης του Κιλκίς δεν είναι αγώνας ενός αλλά αγώνας που πρέπει να δοθεί με όλη την κοινωνία του Κιλκίς μαζί! Ανεξαρτήτως κόμματος, πεποιθήσεων, πιστεύω κτλ.
    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του σχετικά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους του. Όταν όμως μπαίνουν προσωπικοί χαρακτηρισμοί απλά θεωρώ πως όποιος θέλει να το κάνει ας το κάνει επώνυμα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τους υποψηφίους του με ανοιχτές διαδικασίες και όχι πίσω απο κλειστές πόρτες! Όποιος πραγματικά ενδιαφέρετε μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτές και να πει επώνυμα την γνώμη του εκεί που πρέπει.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει από αύριο το πρόγραμμα επισκέψεων των υποψηφίων του (ΝΑΙ όλοι μαζί θα πηγαίνουμε) σε όλο τον Νομό Κιλκίς και δεν θα εκδοθεί κανένα προσωπικό έντυπο ή κάρτα υποψηφίου πέραν του ΕΝΟΣ εντύπου που θα έχει τα βιογραφικά αλλά και τους λόγους γιατί σας προτείνουμε να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράξει έργο ουσίας με όσες δυνάμεις είχε και με όσες δυσκολίες και εάν παρουσιάστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια.
    Για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς και δεν μπορούν να έρθουν ως τώρα σε επικοινωνία μαζί μας το τηλέφωνο μου είναι 6945432431 και το mail μας syrizakilkis@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ!! Στέκει για απάντηση... και την υποστηρίζω

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΣΙΑ ΠΑΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
      ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
      ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ ΄Η ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ

      Διαγραφή
    3. Τότε αφού είναι υποτιμητικό να ασχολούνται οι πολίτες με την πολιτική και να ανήκουν σε κόμματα... να υποθέσω τότε ότι δεν θα ψηφίσεις φίλε και στις εκλογές. Πάντως να το ξέρεις στην Αρχαία Αθήνα όσοι πολίτες δηλώναν πολιτικά αδιάφοροι θεωρούνταν ΑΤΙΜΟΙ. Γι αυτό το σωστό είναι να έρθουν όλοι με τις κομματικές τους ταυτότητες και να πουν τι υποστηρίζουν τα κόμματα τους...

      Διαγραφή
  32. Κομματικά είναι κατανοητό αλλά πολιτικά είναι ακατανόητο. Εφόσον υπάρχουν δυνάμεις που είναι υπέρ των εταιρειών και δυνάμεις που τις αντιπαλεύουν. Αρα μην παίζουμε με την κουκλίτσα Μπάρμπυ...Γιατί ούτε τους μεγάλους και τρανούς ξεγέλασε κανένας και ούτε να εξισώνονται οι εχροί με τους φίλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αρχίζει και έχει ένα ενδιαφέρον
    τι στάση θα κρατήσει το μέτωπο στις εκλογές;
    Δεν θα ψηφίσει;
    Θα ψηφίσει αναρχικούς χώρους;
    Θα ψηφίσει αριστερά κόμματα;
    Η θα ψηφίσει οικολόγους;
    Τσάμπα τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ! Ψήφο από δαυτούς δεν θα δει!
    Θύμα Λαζαρίδη τρέχεις με τα μεταλλεία... ΑΛΛΟΥ είναι οι ψήφοι! Ξύπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ξεκάθαρη θέση για τα μεταλλεία και είναι υπερ των κατοίκων και κατά των εταιρειών. Αλήθεια τα άλλα κόμματα τι λένε; η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι φασίστες διαφόρων παραλλαγών κλπ;

      Διαγραφή
    2. Για τον ερωτηθείς της 02:21 ΑΜ:
      α)
      ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΣΙΑ ΠΑΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΜΕΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
      ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ
      ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ ΄Η ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ
      β) ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ - ΘΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΒΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ - ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙΣ

      Διαγραφή
    3. Το ζήτημα δεν είναι οι άνθρωποι των παρατάξεων ( ένας μεγάλος αγώνας πάντα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά) αλλά τι λένε οι παρατάξεις των ανθρώπων πχ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, φασίστες κλπ.
      Και να μου επιτρέπεις να το ξαναπω(και είμαι σίγουρος ότι δεν διαφωνείς ουσιαστικά):κάθε λαικός αγώνας και όσοι συμμετέχουν σ'αυτόν, πρέπει να ξέρουν ποιοί είναι οι φίλοι και οι εχθροί.

      Διαγραφή
    4. το καταλαβαίνω ότι έχεις εκλογές και ζορίζεσαι αλλά δε θα σου κάνουμε τη χάρη!!!!

      Διαγραφή
  34. Πότε θα βγάλει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο μας και τι δράσεις προτείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απο όσο ξέρω σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Νοσοκομείο Κιλκίς κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναπτυχθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι ρε σύντροφε αλλά αυτό δεν αρκεί...Θα οργανώσουμε κάποια διαμαρτυρία ή όχι; γιατι οι εκλογές θα τελειώσουν και τα προβλήματα μας θα μείνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Simera i enik exei vgalei anakinosi me tis drasis tis opies protini.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαθοπούλου Ειρήνη18 Απριλίου 2012 στις 4:07 μ.μ.

    Είναι πολύ καλό που έστω και ηλεκτρονικά μπορούμε να αντιπαρατεθούμε αλλά και να απαντήσουμε ο ένας στους προβληματισμούς του άλλου.
    Η δική μου οικογένεια όμως, με το συγκεκριμένο Ε9, μου έμαθε να σχολιάζω επώνυμα όταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα άτομα. Γιατί πρώτα απ' όλα με αυτόν τον τρόπο δε θα χάσω ποτέ το δίκιο μου πίσω από τη μάσκα ενός Ανώνυμου (αν και είναι πολύ της μόδας τελευταία).
    Έχω την ανάγκη να απαντήσω σε ένα ένα τα σχόλια και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω..
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική στέγη για όλους, γιατί όλοι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα, άλλος πιο πολύ και άλλος λιγότερο, ακόμα.. Είναι πολιτική στέγη (όπως έγινε και δική μου) γιατί είναι ο μόνος που έχει ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, που δείχνει έργο και που συμμαχεί με τον κόσμο στους δρόμους και σε κάθε είδους λαϊκή διαμαρτυρία.
    Και αν το ψηφοδέλτιο σας φαίνεται "πολύ λίγο" για να είναι Αριστερό, εγώ σαν νέος άνθρωπος και σαν ανένταχτη έχω μόνο να πω ότι είναι ΛΑΘΟΣ να κοιτάμε μόνο την τσέπη κάποιου για να τον κάνουμε υποψήφιο. Έχω δει πολλούς νέους αγρότες στα χωριά τους να μην τους ενδιαφέρει τίποτε και να μην έχουν καμία ανησυχία, και έχω δει και πολλούς που θα μπορούσαν να βολεύονται με τα λεφτά του μπαμπά τους, να σηκώνονται από τους καναπέδες και να παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό γιατί πρέπει κατ' ανάγκη να είναι υποκριτικό; Εμείς δηλαδή δεν ενδιαφερόμαστε για το μέλλον μας; Σε εμάς έχει στρωθεί το κόκκινο χαλί και δεν το είδαμε ακόμη;
    Εμείς θέλουμε και χρειαζόμαστε μια Αριστερά ενωμένη, μαχητική και ανανεωμένη για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το μνημόνιο. Ας μην κολλάμε σε ταμπέλες, πρώτον γιατί έχουμε πέσει ήδη στην παγίδα τους που είναι να στρέφουν τον έναν απέναντι στον άλλον και δεύτερον γιατί τώρα είναι πιο πολλά και ουσιαστικά αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν.
    Για το "κλειστό" επάγγελμα των φαρμακοποιών έχω να πω ότι το επάγγελμα άνοιξε, και παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακάλυπτες θέσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδος, όποιος γνωρίζει επί του θέματος ας το αμφισβητήσει αν μπορεί.
    Επίσης, το εργασιακό μέλλον κανενός δεν είναι εξασφαλισμένο επειδή ο πατέρας του έχει μια δουλειά, και όποιος το υπερασπίζεται αυτό απλά έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω. Ας έρθει ο κ. Ανώνυμος μια μέρα στο φαρμακείο να του δείξω αν αυτό που παρέλαβα έχει πιο πολλά κέρδη απ' ότι χρέη με όλες αυτές τις στάσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων.
    Επίσης κάτι που δε μπορώ να παραλήψω να πω είναι ότι δε θα μετανιώσω ποτέ για τη συμμετοχή μου στις καταλήψεις και σε όλους τους πανεπιστημιακούς αγώνες, παρ' όλο που αυτοί έδωσαν πολλή τροφή για λάσπη όλα αυτά τα χρόνια. Παρ' όλη τη συμμετοχή μου στις καταλήψεις και το χάσιμο 2 εξεταστικών δεν άργησα ούτε μία μέρα να τελειώσω τη σχολή μου και δεν κάθισα να τρώω τα λεφτά κανενός ισχυριζόμενη αδυναμία εξετάσεων. Οι αγώνες, οι ζυμώσεις, η ανταλλαγή ιδεών, οι φιλίες εκείνης της περιόδου, μου χάρισαν πολύ περισσότερα πράγματα από τα βιβλία του πανεπιστημίου.
    Γι αυτό λοιπόν ας σταματήσουμε τη λάσπη, γιατί εμπόδιο στο μέλλον όλων μας στέκονται τα στενά μυαλά και η ανταγωνιστικότητα μεταξύ μας και τίποτε άλλο. Μόνο ενωμένοι θα ανατρέψουμε κάτι, αν πραγματικά θέλουμε να το ανατρέψουμε.
    Και τέλος έχω να πω ότι το βιντεάκι-αφιέρωμα ευτυχώς δεν εκφράζει κανέναν από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλοι είμαστε εργαζόμενοι, αυτοδιαχειριζόμενοι, κανείς δεν τρώει τα λεφτά του μπαμπά του και όλοι παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον, όσο ουτοπικό και αν φαντάζει αυτό σε κάποιους. Δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε αν προσπαθήσουμε για την ανατροπή, παρά μόνο λίγες ώρες από τον καναπέ και τη μιζέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κα Αγαθοπούλου,
      α) Το επάγγελμα του φαρμακοποιού δεν άνοιξε ουσιαστικά κι όποιος το ισχυρίζεται αυτό δε βλέπει την πραγματικότητα: http://efimereyon.blogspot.com/
      β)Το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι κερδοφόρο αλλιώς εσείς όπως και άλλοι γόνοι φαρμακοποιών θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι άλλο. Η συντεχνία μάλιστα της οποίας είστε μέλος απειλεί ανοιχτά τους ασφαλισμένους προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα και τα κέρδη της:
      http://www.koutipandoras.gr/?p=13782. Ποια είναι η θέση σας επ' αυτού;
      γ) Η κατάληψη του Πανεπιστημίου δεν έχει σχέση μόνο με την έγκαιρη λήψη του πτυχίου, αλλά και με την παρεμπόδιση του διδακτικού και ερευνητικού έργου που γίνεται μέσα στις σχολές. Θα ήθελα να μου πείτε αν συμμετείχατε σε ανάλογες καταλήψεις και στο εξωτερικό που πήγατε για μεταπτυχιακά.
      δ) Αν σας ενοχλεί η ανωνυμία να μην ζητήσετε την ψήφο των πολιτών που είναι επίσης ανώνυμη

      Διαγραφή
    2. Αγαθοπούλου Ειρήνη19 Απριλίου 2012 στις 10:58 π.μ.

      Ο μόνος που απειλεί όλους τους ασφαλισμένους, συνταξιούχους κτλ είναι ο κ. Λοβέρδος, το σύστημα που εξυπηρετεί και η δικτατορία που μας κυβερνά..

      Διαγραφή
    3. Πάντα υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος! Έτσι, για να νοιώθουν και οι υπόλοιποι καλύτερα! Απενοχοποιημένοι και αγωνιστές! Κουκουρούκου!!!!!!

      Διαγραφή
  39. Μια απορία... Τη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πως την κέρδισες; Κληρονομικά; Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, μέχρι τώρα ήταν υποψήφιος ο μπαμπάς σου... Ωραία δημοκρατία, για ένα αριστερό κόμμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αγαθόπουλος Δημήτρης ήταν υποψήφιος για τελευταία φορά σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία που συμμετέχει είτε αυτόνομα ο ΣΥΡΙΖΑ / ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είτε ακόμη και ως συνεργαζόμενο σχήμα πριν το 2004!
      Άρα μόλις σε απάντησα στην απορία σου περί κληρονομικότητας.

      Διαγραφή
  40. Αγαθοπούλου Ειρήνη19 Απριλίου 2012 στις 1:36 π.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε, απάντησα και παραπάνω, το ότι οι γονείς του καθενός διαγράφουν μια συγκεκριμένη πορεία δε σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να είναι αντίθετα μόνο και μόνο για να μην ακούν σχόλια σαν και τα δικά σου.
    Στην αριστερά ό,τι και αν κληρονομεί ο καθένας σίγουρα δεν είναι υπουργικές θέσεις και περιουσίες.. οπότε ό,τι άλλο και αν είναι, μόνο καλό μπορεί να κάνει..
    Και αν η ενότητα ακόμη δε συμπεριλαμβάνεται στο λεξιλόγιό σας, τότε είστε και εσείς υπεύθυνοι για το όποιο μετεκλογικό αποτέλεσμα.. Τα ψέματα τελείωσαν, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.. είτε ανώνυμα είτε επώνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν αν θέλουν σε μερικά ερωτήματα δειγματοληπτικά(σε περίπτωση που βγουν) και αφορούν κυρίως το Νομό μας. Για τα γενικά προβλήματα (οικονομία, ανεργία κτλ) δεν τίθεται θέμα, διότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε αυτοί ούτε, οι υπόλοιποι 299...
    Πάμε λοιπόν:
    1ον Από τα 10 ζεστά χιλιαρικάκια, τις απίστευτες παροχές κτλ πόσα είστε διαθετιμένοι να δώσετε υπέρ του λαού του Κιλκίς; Πανεύκολο να το κάνετε. Ιδρύματα, γηροκομεία, οικογένειες πάμφτωχων σας περιμένουν.Προσέξτε τι θα απαντήσετε.
    2ον Τι προτάσεις έχετε για την αποβιομηχάνιση Σταυροχωρίου και Ν.Σάντας. Όχι γενικολογίες. Συγκεκριμένα πράγματα.
    3ον Η Δοϊράνη σε λίγο καιρό θα γίνει ένα απέραντο χωράφι. Ποια είναι η προτασή σας;
    4on Το εκπληκτικό Πάϊκο, Κρούσια, Χίλια Δέντρα, Βοτανικός Κήπος ρημάζουν, υποβαθμίζονται, δεν πατάει άνθρωπος. Έχετε σχέδιο να φέρετε κανένα τουρίστα μήπως και τονωθεί οικονομικά ο Νομός;
    5ον Και ένα εύκολο. Είναι σίγουρο ότι όλοι σας πηγαινοέρχετε Θεσσαλονίκη. Τι θα κάνετε με το μαρτύριο που τραβάμε από το Δερβένι μέχρι τη Σάντα; 4-5 φανάρια για να περάσουμε τα χωριά της Θεσσαλονίκης, δολοφονικές στροφές στα Λαγυνά κτλ. Για Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη η Εγνατία. Για Κιλκίς (πρωτεύουσα νομού συν δρόμος για σύνορα) το μαρτύριο...
    6on Ποια ονομασία πιστεύετε ότι είναι η δικαιώτερη αλλά και η ποιο ωφέλιμη για την πατρίδα μας.. (Γράψτε μία λέξη. Αν θέλετε βάλτε σύνθετη λέξη. Μη φοβάστε για τη γνώμη σας.Να ξέρουμε ποιον ψηφίζουμε.
    ΥΓ Είναι μεγάλη ευθύνη η εκπροσώπηση φιλαράκια
    KILL KISS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Διόρθωση για τις επάνω ερωτήσεις. Στην 1η ερώτηση αναφέρομαι στην μηνιαία βουλευτική μισθοδοσία και στην 6η ερώτηση εννοώ την ονομασία της FYROM..
    KILL KISS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαθοπούλου Ειρήνη20 Απριλίου 2012 στις 1:40 μ.μ.

      Και μια απάντηση ως προς το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λύσεις:

      Βασικοί πυλώνες της λύσης που προτείνουμε εμείς είναι οι εξής:

      * Επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Το PSI δεν αποτελεί τέτοια λύση για λόγους που περιγράφονται παρακάτω. Η αποπληρωμή του υπολοίπου θα γίνεται με βάση μια ρήτρα ανάλογα με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας (ανάλογα με ανάπτυξη και μείωση ανεργίας). Αυτό είχε συμβεί ακριβώς και στην περίπτωση της διαγραφής του χρέους της Γερμανίας το 1963.

      * Η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να γίνεται στη βάση του επαχθούς δανεισμού, όπως συμβαίνει με τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφει η χώρα μας που την αλυσοδένουν για ολόκληρες γενιές. Η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει με απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, ερχόμενοι σε ρήξη με την απροκάλυπτη ευνοϊκη μεταχείριση των τραπεζών, που δανείζονται από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1% και δανείζουν το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκια που ανέρχονται στο 5%. Η θεσμοθέτηση ευρωομολόγων που θα έχουν την εγγύηση της ΕΚΤ είναι αναγκαία. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία με άτοκα δάνεια.

      * Ριζική φορολογική μεταρρύθμιση έτσι ώστε να αυξηθούν από την μία τα φορολογικά έσοδα αλλά από την άλλη να κατανεμηθούν δίκαια, αενισχύοντας τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της φορολογίας. Αύξηση της φορολογίας των κερδών, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του πλούτου, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση της αντικοινωνικής και άδικης έμμεσης φορολογίας σε είδη πρώτης ανάγκης. Αναδιοργάνωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και ενίσχυση τους και όχι διάλυση τους και εκχώρηση των λειτουργιών αυτών σε ιδιώτες, όπως συμβάνει σήμερα.

      * Σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, ενθαρρύνοντας νέες μορφές οργάνωσης της παραγωγής (συνεταιρισμοί, αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις).

      * Εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και λειτουργία του υπό κοινωνικό και δημοκρατικό έλεγχο. Ίδρυση τραπεζών ειδικού σκοπού για την στέγαση (μετατροπή ΟΕΚ σε τέτοια), τις μικρομεσαίες, τους αγρότες.

      Τα εργαλεία μας για την διαμόρφωση μιας τέτοιας λύσης είναι πολλά: τριετής αναστολή, στάση πληρωμών κοκ.

      Διαγραφή
  43. Χαίρομε πραγματικά για τις ερωτήσεις και θα σου τις απαντήσω απευθείας.
    1) Ο βουλευτής με βάση τα όσα ξέρουμε τον μήνα έχει μισθοδοσία 5600€ + περίπου 4000€ για γραφεία μετακινήσεις κτλ. Εγώ θα σου απαντήσω ευθέως ότι και με 1000€ τον μήνα + τα υποχρεωτικά έξοδα (γραφεία επικοινωνίες κτλ) είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Και φυσικά αρνούμαι να έχω οδηγό!
    2) Έμπρακτη στήριξη της προσπάθειας αξιοποίησης των "κλεισμένων" εργοστασίων, αναβάθμιση των υποδομών σύνδεση με ΟΣΕ , οδικό δίκτυο, βιολογικός καθαρισμός σε πλήρη και ορθή λειτουργία κτλ.
    3) Να υλοποιηθεί πρώτον η σύνδεση της με έργα με τον Στριμώνα - Κερκίνη - Κρούσσια. Και με διασυνοριακές ενέργειες να την αναπτύξουμε ως ένα σημείο που ενώνει με την γείτονα χώρα και όχι ως ένα σημείο που χωρίζει και διχάζει.
    4) Ο εναλλακτικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός είναι μια από τις μορφές εναλλακτικής ανάπτυξης των Κρουσίων, του Πάϊκου κτλ. Καλλιέργειες αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, καθετοποίηση των μονάδων της περιοχής και μια υγιείς μορφή συνεταιρισμού για πλήρη ανάπτυξη των πόρων της περιοχής. Είναι το όραμα που προτάσσουμε απέναντι σε λογικές μεταλλείων και αφανισμού του τόπου. Καλύτερη προβολή του τουριστικού "προϊόντος" που έχουμε στα χέρια μας αλλά πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον και αυτό που κληρονομήσαμε απο τους παππούδες μας και πρέπει να το παραδώσουμε ακόμη καλύτερο στα παιδιά μας.
    5) Απευθίας σύνδεση με την Εγνατία! ολοκλήρωση του υπο χάραξη δρόμου Σάντας - Θεσσαλονίκης και αναβάθμιση οδικού δικτύου εντός του Νομού (Κιλκίς - Πολύκαστρο - Γουμένισσα)
    6) Το πιο είναι δικαιότερη ή το ποίο είναι το επιθυμητό ή το ποίο είναι αυτό που μπορεί να πραγματοποιηθεί; Από το 1993 ως και σήμερα έχουν γίνει τραγικά λάθη στην διαπραγμάτευση και στις συζητήσεις. Παγκόσμια πλέον έχει καθιερωθεί το χειρότερο αποδεκτό όνομα. Η πρόταση μου με τις σημερινές συνθήκες είναι και αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει. Όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές με βάση τον γεωγραφικό προσδιορισμό. Θα ήταν εύκολο να χαϊδέψω τα αυτιά κάποιων αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής και όχι υποκριτής και κολοτούμπας.
    Ελπίζω να σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου.
    Για οποιαδήποτε άλλη απορία επειδή τα σχόλια στο blog με τον καιρό χάνοντε και πραγματικά το είδα καταλάθος εαν θέλεις στείλε μου email στο lazaridis@gmail.com ή σχόλιο στο blog του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς στο http://syrizakilkis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.