Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Στη Βουλή η ερώτηση Κιλτίδη για τα νοσοκομεία της περιφέρειας «Δεν υπάρχει πιο κάτω για το ιστορικό νοσοκομείο του Κιλκίς»


Συζητήθηκε στη βουλή, την περασμένη εβδομάδα, η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 2-2-11 προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  Κώστας Κιλτίδης  και αφορούσε τα προβλήματα των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Στην ανάπτυξη της ερώτησής του, ο κ. Κιλτίδης, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Κύριε Πρόεδρε, δεν διασπείρω καινά δαιμόνια, δεν κινδυνολογώ. Αυτή τη στιγμή νοσοκομεία της περιφέρειας πέριξ της Θεσσαλονίκης δεν εφημερεύουν, δηλαδή τρεις έως επτά κλινικές τις τριάντα ημέρες του μήνα. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, όταν τον ασθενή, που προσέρχεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς ή του Πολυγύρου, τον παραπέμπει ο νοσηλευτής στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Είναι πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει! Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει επί σειρά ετών. Δεν συνιστά άλλοθι η κατασπατάληση των πόρων υγείας που έγινε. Εάν θέλετε, να αναμετρηθούμε και γι’ αυτό το θέμα. Ελέγξτε με ό,τι θέλετε, με Εξεταστική ή με Προκαταρκτική, για να τελειώσει αυτό το παραμύθι. Δεν μπορεί συνεχώς να το επικαλούμαστε, όταν υγειονομικά η περιφέρεια κινδυνεύει κάθε μέρα.
Αυτή τη στιγμή –θα το καταθέσω στα Πρακτικά- έκλεισε η μία από τις δύο ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ. Αυτά τα πράγματα μόνο σε τριτοκοσμική χώρα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.
Όσον αφορά το Νοσοκομείο Κιλκίς -επειδή δόξα τω Θεώ, τυγχάνει να το γνωρίζω καλύτερα κι έχουν δει τραγικές εικόνες το φως της δημοσιότητας- κατά κοινή ομολογία, διακομματική ομολογία, δεν υπάρχει σκαλί πιο κάτω για το ιστορικό νοσοκομείο του Κιλκίς από αυτό που βιώνει τον τελευταίο χρόνο, κύριε Υφυπουργέ.
Δεν είναι μόνο η ουρολογική, είναι η Ω.Ρ.Λ, είναι οι αναισθησιολόγοι που δεν μπορούν να κάνουν διακομιδές. Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν.
Καταθέτω τα σχετικά έγγραφα όσον αφορά τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και να ξέρετε ότι έχει διορθωθεί μετά την ερώτησή μου και το θόρυβο που προκλήθηκε, διότι διορθώθηκαν και οι εφημερίες στη Θεσσαλονίκη.
Και πάλι, όμως, εκεί κάποιοι φαίνεται ότι δεν συναισθάνονται ή δεν κατέχουν, δεν γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και βάζουν το ΑΧΕΠΑ, που δεν έχει ορθοπεδική ούτε μαιευτική κλινική, μαζί με το «Παπαγεωργίου» και αντιλαμβάνεσθε ότι έτσι συσσωρεύονται τα περιστατικά αυτά στο ένα νοσοκομείο. Μία καλύτερη κατανομή και επιμερισμός, στην ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλονίκης θα λύσει αυτό το ζήτημα.
Τώρα σχετικά με το νοσοκομείο Κατερίνης και το νοσοκομείο Βέροιας είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν, κύριε  Υφυπουργέ. Όταν στο παρελθόν -επειδή είμαι υγειονομικός μαχόμενος ιατρός του Ε.Σ.Υ.- συνέβαινε μία κλινική να έχει έλλειμμα έναν γιατρό, έκλεινε το νοσοκομείο γιατί δεν μπορούσε να εφημερεύσει μια κλινική τις τριάντα ημέρες του μήνα.
Ιεραρχήστε τα πράγματα. Ζητήστε από τον Πρωθυπουργό να προτάξει κάποιους οικονομικούς πόρους για απλά πράγματα.
Αλήστου μνήμης είναι βεβαίως οι προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Έτσι είναι και αφορούν την προηγούμενη Κυβέρνηση. Αλλά και τώρα, όμως, επί ενάμισι και πλέον χρόνο, δεν είδαμε να γίνεται εκείνη η τιτάνια προσπάθεια για να καλυφθούν τα κενά, όπως έπρεπε στο νοσηλευτικό προσωπικό. Εάν προταχθούν, δηλαδή, οικονομικοί πόροι για κάποιες χιλιάδες, έξι ή επτά χιλιάδες, νοσηλευτικό προσωπικό μέσα σε μια διετία και κάποιες εκατοντάδες ιατρών -επτακόσιοι με οκτακόσιους είναι αυτοί που χρειάζονται- τότε τουλάχιστον θα είχαμε σε αυτόν τον έρμο τόπο, σε αυτή τη δύσμοιρη πατρίδα ανθρώπους, οι οποίοι θα νοσήλευαν στοιχειωδώς, υποτυπωδώς θα έλεγα, αρρώστους. Αυτή τη στιγμή είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν.
Ειλικρινά, κάνω έκκληση να μεταφερθεί το αίτημα όχι μόνο στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά πάση θυσία να πάει πιο ψηλά. Αυτή τη στιγμή πεθαίνουν άνθρωποι σας λέω και δεν θέλω να πω περισσότερα, αλλά ψάξτε το, διερευνήστε το και αν εγώ λέω κάτι το οποίο είναι ψευδές, ειλικρινά να το ομολογήσω δημόσια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.