Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Χρ. Δραγανίδης: Καμία ελπίδα δεν δίνει ο προϋπολογισμός του δήμου Παιονίας

Αυστηρή κριτική στη νέα διοίκηση του δήμου άσκησε με αφορμή  τη συζήτηση για την ψήφιση του Προϋπολογισμού ο επικεφαλής της παράταξης «Παιόνων  Πολιτεία» και δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Δραγανίδης. Μάλιστα στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψήφισε ο ίδιος και τα μέλη της παράταξής του τον προϋπολογισμό του  2011, δηλώνοντας ότι δεν δίνει καμία διέξοδο και ελπίδα στους δημότες.
Για την επιλογή του αυτή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει περάσει σε μια νέα φάση, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τα μεγέθη καθώς  και η οργανωτική της λειτουργία. Η εφαρμογή του Καλλικράτη δεν είναι απλά μια έννοια την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε ως άλλοθι για να καλύψουμε την έλλειψη οράματος και προγράμματος καθώς επίσης και την απουσία τεκμηριωμένης συνολικής πρότασης που θα οδηγήσει το δήμο Παιονίας σε νέα εποχή.

Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του δήμου φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μεγάλων υπερβάσεων και αλλαγών. Παραμένει στα ρηχά νερά μιας διαχειριστικής πρότασης που καθηλώνει την περιοχή μας και στερεί από την τοπική κοινωνία την ευκαιρία να δημιουργήσει σταθερή και δημιουργική βάση από την οποία θα ξεκινήσει η ανάπτυξή της.
Μια τέτοια φτωχή πρόταση που βρίσκεται μακριά από την δυναμική της ανάπτυξης ήταν αυτή του προϋπολογισμού που κατάθεσε η δημοτική Αρχή, απογοητεύοντας ακόμη και αυτούς που την στήριξαν για να εκλεγεί.
Όσο κι αν αναζητήσουμε νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύονται μέσα από τον προϋπολογισμό δεν θα βρούμε καμία. Αντίθετα θα διαπιστώνουμε μια μεταφορά των οικονομικών μεγεθών των δήμων που συνενώθηκαν και μια προσπάθεια συμψηφισμού εξόδων που προτείνονται στο τεχνικό πρόγραμμα με πόρους που είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν.
Η έλλειψη ρεαλισμού, προοπτικής και ανάδειξης των προτεραιοτήτων  είναι εμφανής και αποτυπώνεται ξεκάθαρα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού τον οποίο με απόλυτο αίσθημα ευθύνης καταψηφίσαμε, καταθέτοντας παράλληλα τη δική μας θέση.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης που έχει αναλάβει, να λειτουργήσει συλλογικά και να υλοποιήσει έργα που θα μειώσουν τις ανισότητες μέσα στο νέο δήμο, είτε αφορά τον ορεινό όγκο είτε τον κάμπο.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε δίπλα της, ελέγχοντας, κάνοντας κριτική αλλά και στηρίζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία όπως επιβάλλει η υπεύθυνη στάση μας, που την αποτυπώσαμε ψηφίζοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.