Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η εντεκάδα που πάει για το Δήμο Κιλκίς

Με ποδοσφαιρική ομάδα, ως προς τη σύνθεσή της, μοιάζει η προεκλογική αυτοδιοικητική κινητικότητα στο Δήμο Κιλκίς, με την ειδοποιό διαφορά ότι οι υποψήφιοι παίκτες δεν αγωνίζονται με την ίδια φανέλα. 

Δέκα μνηστήρες διεκδικούν με ή και χωρίς αξιώσεις, και τούτο αφορά τη δυναμική τους, το δήμο της πρωτεύουσας πόλης, ενώ ένας ακόμη, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βαφειάδης, για να συμπληρωθεί το ενδεκάρι που λέγαμε, φημολογείται ότι θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το δημαρχιακό ενδιαφέρον ξεδιπλώθηκε από το φθινόπωρο αλλά ουσιαστικά η όρεξη είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα μετά την κατηγορηματική δήλωση του νυν δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη ότι δεν επιθυμεί μια νέα κλεισθενική πλέον θητεία.  
Από τους πρώτους που έσυραν το χορό ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χριστόφορος Πιπερίδης που εκδήλωσε πρόθυμος να ηγηθεί μιας πολιτικής κίνησης. 

Κατά ανάλογο τρόπο έπραξαν οι κ.κ. Αντώνης Μανουσαρίδης π. Αντιδήμαρχος κι αυτός και ο Γιάννης Μιχαηλίδης αλλά από τις δηλώσεις των συγκεκριμένων προσώπων μέχρι την τελική πράξη η απόσταση θεωρείται πολύ μεγάλη. 

Πολιτικό χρώμα στο εκλογικό τοπίο δίνουν η υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη που προχθές εχρίσθη ως επίσημος υποψήφιος της ΝΔ καθώς και η υποψηφιότητα του φαρμακοποιού Δημήτρη Αγαθόπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ που κλείδωσε κι αυτή τις προηγούμενες μέρες με εσωκομματική ψηφοφορία. 

Στις σταθερές αξίες του προεκλογικού στίβου εγγράφονται τα ονόματα του Παύλου Τονικίδη, Προέδρου του ΕΒΕ Κιλκίς και σημερινού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του Ιωάννη Φαχουρίδη επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας από την Αγωνιστική Συνεργασία Κιλκίς. 

Ανεξάρτητοι και με αέρα ανανεωτικών δημοτικών κινήσεων εμφανίζονται οι κ.κ. Δημήτρης Τσαντάκης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Σούλης Καζαντζίδης πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ενώ ένας ακόμη αυτοδιοικητικός, εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας, ο Ηρακλής Χατζηκυριάκος επιθυμεί επίσης να προβάρει το δημαρχιακό κοστούμι.

Η εντεκάδα στη συντριπτική της πλειονότητα παίζει στο...γήπεδό της καθώς πλην Καζαντζίδη και Χατζηκυριάκου, οι υπόλοιποι έχουν αγωνιστεί εντός έδρας ως Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Τέσσερις από αυτούς οι κ.κ. Βαφειάδης, Μανουσαρίδης, Πιπερίδης, Τσαντάκης θέλουν να αφαιρέσουν τον τίτλο του Αντι- και να προαχθούν σε Δήμαρχο.

Οι φιλοδοξίες καθόδου των υποψηφίων είναι θεμιτές αλλά το εκλογικό παιχνίδι έχει και γυρίσματα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγγύηση ότι ντε και σώνει θα κατέβουν όλοι στον αγώνα.

Ήδη ένας, ο Α. Μανουσαρίδης απορροφήθηκε στο συνδυασμό του Τσαντάκη.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι διεργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς όπως και το ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε μέχρι ο διαιτητής (που αναζητείται) να σφυρίξει η λήξη του εκλογικού ματς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.