Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Μακριά από αυτές τις σοκολάτες αν είστε αλλεργικοί στο φουντούκι

Στην ανάκληση προϊόντων σοκολατοποιίας από την αγορά, λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Φορέα, διαπίστωσε τη διακίνηση τριών προϊόντων σοκολάτας στα οποία ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (φουντουκιού) η οποία δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

Πρόκειται για:

Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα με την εμπορική ονομασία «Dragée αμυγδάλου γάλακτος», σε συσκευασία των 150 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/9/2019, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία Χατζηγιαννάκη Κουφετοποιία ΑΕ με έδρα στην οδό Θηβών 70Β, Πειραιάς. 

Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου», σε συσκευασία των 100 γρ. με ημερομηνία λήξης 30/12/2018, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία Αναστάσιος Καλατζόγλου ΑΒΕΕ με έδρα στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Το προϊόν σοκολάτας μαύρης με 92% κακάο με την εμπορική ονομασία «Vivani», σε συσκευασία των 80 γρ. αριθμ. παρτίδας L 18303 και ημερομηνία λήξης 7/2020, το οποίο εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία Βιοαγρός ΑΕ, Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις εν λόγω επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο φουντούκι και έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.