Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Δήμος Κιλκίς: Ένταξη μεγάλων έργων υποδομής ύδρευσης – αποχέτευσης στο ''Φιλόδημο Ι''

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Δύο μεγάλα έργα υποδομής που θωρακίζουν την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού στην πόλη του Κιλκίς τουλάχιστον για την επόμενη τριακονταετία και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 3.551.039,07ευρώ ενέταξε στο πρόγραμμα ''Φιλόδημος Ι'' η υπό το Δημήτρη Σισμανίδη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Ειδικότερα με απόφαση του υπ. Εσωτερικών περιελήφθησαν στο πρόγραμμα ''Φιλόδημος Ι'' η κατασκευή διυλιστηρίου στο αντλιοστάσιο του Γαλλικού ποταμού για την εξυπηρέτηση της ύδρευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος Κιλκίς προϋπολογισμού 3.000.000ευρώ και η αναβάθμιση Η/Μ του εξοπλισμού αντλιοστασίων λυμάτων Κιλκίς μαζί με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού, δαπάνης 551.039,07ευρώ.

Το έργο κατασκευής διυλιστηρίου στην περιοχή του Γαλλικού εγγυάται πολλαπλές ωφέλειες για την πόλη του Κιλκίς και τους δημότες καθώς:

- θα ελέγχει αποτελεσματικά την ποιότητα του πόσιμου νερού που επηρεάζεται από τις κλιματολογικές μεταβολές

- συνδυαστικά με το έργο αντικατάστασης του αγωγού τροφοδοσίας της δεξαμενής του Αγίου Γεωργίου θα αυξήσει τη δυναμικότητα παροχής νερού από 220 κ.μ. σε 500 κ.μ. ωριαίως

- θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού, σε συνάρτηση με το αντλιοστάσιο του Σταυροχωρίου, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη πηγή τροφοδοσίας της πόλης, ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο οικιστικής ανάπτυξης του Κιλκίς.

Ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, το διυλιστήριο αναφέρεται στην εγκατάσταση επεξεργασίας πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΚ. Το επεξεργασμένο πόσιμο νερό θα διατίθεται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Κιλκίς προς κατανάλωση και η επεξεργασία του περιλαμβάνει στάδια εξάμμωσης, οξυγόνωσης, κροκίδωσης – συσσωμάτωσης, διήθησης, απολύμανσης και επεξεργασία του νερού αντίστροφης πλύσης.

Το δεύτερο έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε δύο αντλιοστάσια λυμάτων του Κιλκίς ( ένα πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο και το άλλο στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών) και την προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού του συνολικού συστήματος εγκατάστασης Κιλκίς. Βάσει του έργου αυτού προβλέπεται η εγκατάσταση αυτοματισμών και σύγχρονων εξοπλισμών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη εποπτεία της Ε.Ε.Λ., στη μικρότερη δυνατή συντήρησή της, στην ελαχιστοποίηση των βλαβών καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος το οποίο θα καλύψει μέρος των ενεργειακών αναγκών της Ε.Ε.Λ.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Σισμανίδης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις ισχυρές υποδομές που επιτυγχάνονται για την πόλη του Κιλκίς για τα επόμενα πολλά χρόνια στους τομείς της ύδρευσης και αποχέτευσης. Εξήρε την υψηλή διαχειριστική και εκτελεστική ικανότητα της ΔΕΥΑΚ η οποία αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι σε θέση και να σχεδιάζει και να υλοποιεί μεγάλες επενδύσεις.

Επισήμανε δε ότι η Δημοτική Αρχή έμεινε πιστή στις διακηρύξεις της σχετικά με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, ιδιαίτερα την κατασκευή του διυλιστηρίου στο αντλιοστάσιο του Γαλλικού ποταμού, έργο που παρουσίαζε μελετητική ωριμότητα, και για το οποίο είχε δεσμευθεί προσωπικά ο ίδιος από το 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.