Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Ημέρα βράβευσης του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης»

H Δ.Δ.Ε. νομού Κιλκίς και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων σας προσκαλεί στην εκδήλωση απονομής επαίνων και διακρίσεων στα σχολεία που συντονίζουν και συμμετέχουν στο Δίκτυο με θέμα: «Ενδιαφέρομαι – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι το συνάνθρωπο» και αφορά στη συλλογή πλαστικών καπακιών για την ανταλλαγή ή αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.
Ο σκοπός της δραστηριότητας, ανθρωπιστικός πρωτίστως, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα εθελοντισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανακύκλωσης και αποτελεί μέρος μιας οργανωμένης προσπάθειας που ξεκίνησε από το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου με συντονιστή εκπαιδευτικό τον Διευθυντή του., κ. Σ. Κοψαχείλη.

Η δράση του Δικτύου παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή των σχολείων της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η ανάλογη τελετή απονομής των διακρίσεων, ενώ ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. νομού Κιλκίς, σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο του νομού και τα συντονιστικά σχολεία Γ/σιο και ΓΕ.Λ Σ.Σ. Μουριών, έκαναν γνωστή στον εκπαιδευτικό κόσμο της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης την επιτυχή ανάπτυξη του εν λόγω Δικτύου στο νομό Κιλκίς, όπου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα υπήρξε ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, συμμετοχή Κοινωνικών Φορέων υποστήριξης και επιθυμία να συντονιστεί η προσπάθεια κατά το δυνατόν επιτυχώς.

Με τη σκέψη πως τέτοιες δράσεις αναπτύσσουν τη συνεργασία των Φορέων προς όφελος της Παιδείας και της προαγωγής του κοινωνικού γίγνεσθαι ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε,ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς σας καλεί στις 14 Μαΐου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Δ.Ε Κιλκίς(1ος όροφος). και ώρα 12.00-14.00, προκειμένου να γίνει έκθεση των πεπραγμένων του Δικτύου, να κατατεθούν προτάσεις για τη συνέχεια του εγχειρήματος και να δοθούν έπαινοι στις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν και συντόνισαν τη συλλογή.

Τη σημασία του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς θα συνομολογήσει με την παρουσία του ο Ερυθρός Σταυρός του νομού Κιλκίς, καθώς η Πρόεδρος κα Κ. Φραγγίδου – Παναγιωτίδου θα προβεί σε μια σύντομη ενημέρωση των δράσεων και των οραμάτων όλων όσων ενεργά εμπλέκονται στον εθελοντισμό.

Οι Διευθυντές και οι εκπρόσωποι εκπαιδευτικοί του Δικτύου από κάθε σχολείο θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.