Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Έρευνα για τις ιστορικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου της Γουμένισσας»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας στην 4η τακτική του συνεδρίαση στις 20 Μαρτίου 2014, έλαβε μια ιστορική απόφαση, με αριθμό 39/2014, για τα δεδομένα του Δήμου. Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με θέμα: «Έρευνα για τις ιστορικές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου της Γουμένισσας»
Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Γουμενίσσης και το κτίριο του Εκπαιδευτηρίου κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα και αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δυάδες ιστορικών οικοδομημάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Η αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία του Εκπαιδευτηρίου είναι αναντίλεκτη και η ανάδειξή του, μέσα από την έρευνα, αποτελεί στόχο με πολλαπλά οφέλη και για το παρόν και για το μέλλον του τόπου μας.

Το κόστος του ερευνητικού προγράμματος είναι 47.000,00€ και θα καλυφθεί πλήρως από πόρους του Δήμου. Τα αποτελέσματα θα έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία και μέσα από συμπληρωματικές δράσεις θα συμβάλλουν στην προβολή και στην αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται πως για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος θα εργαστούν περίπου 15 εξειδικευμένοι ερευνητές για 6 μήνες.

Στη θετική εισήγηση του Δημάρχου Παιονίας, Αθανάσιου Λαπόρδα, και στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνωρίστηκαν οι συστηματικές προσπάθειες της αντιδημάρχου Κοινωνικής Απασχόλησης, Αλληλεγγύης και Υγείας, της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Μαρίας Παλάνη, που σε στενή συνεργασία με τον π. Χριστόδουλο Παπακώστα, υπεύθυνο του γραφείου Ανάπτυξης και Σχεδιασμού της Ι. Μητρόπολης, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου τεκμηρίωσαν την αναγκαιότητα του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.