Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε...» στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και το Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και Πολιτισμού, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών, η Θεατρική Ομάδα «Κλαυσίγελως» και η Ομάδα «Θεάτρου Όραμα» του Δήμου Θέρμης στο πλαίσιο του εορτασμού των εκδηλώσεων “Ελευθέρια 2014” παρουσιάζουν την παράσταση «Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε...» του Βασίλη Μητσάκη την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ένα εξαιρετικό κείμενο του Βασίλη Μητσάκη, ένα κείμενο που η γραφή του δε χαρίζεται σε κανέναν, μ’ ένα σπαρακτικό και συγχρόνως κωμικό τρόπο. Καυτηριάζοντας τα κουσούρια της γενιάς του, χωρίς έλεος, ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες ανθρώπων που δεν μας είναι άγνωστοι και απόκοσμοι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε μια χώρα που δείχνει να μη διδάχθηκε ποτέ από τα λάθη της βαδίζοντας σε δρόμους αφασίας, ξετσιπωσιάς, ποταπότητας, και ωχαδερφισμού.

Ένα κείμενο που δε βασίζεται σε ηρωικές προσπάθειες ερμηνευτικού τυχοδιωκτισμού για να προκαλέσει το γέλιο αλλά αυτό διαγράφεται αβίαστα στα χείλη την ώρα που πρέπει. Λες κι έπεσε κατάρα πάψαμε να είμαστε δημιουργικοί και οραματιστές κοιτώντας μονάχα τον εαυτούλη μας, εκφραστές του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο ....» σαν να ανακαλύψαμε την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης σ’ αυτό το τρίπτυχο αδιαφορώντας για το συνάνθρωπό μας, υλιστές, άκρατοι και μοναχοφάηδες χωρίς στάλα ιδεαλισμού στις αποσκευές μας. Σαν να μη γεννήθηκαν σ αυτόν τον τόπο τα μεγαλύτερα πνεύματα που δίδαξαν όλους τους άλλους πλην ημών.

Είμαστε ένας λαός που θα μπορούσαμε κάλλιστα να μετατρέψουμε την Ακρόπολη χωματερή αρκεί να μην έχουμε τα σκουπίδια δίπλα μας. Ένας λαός που δε διδάχτηκε τίποτα από τους εμφύλιους σπαραγμούς και ξεσκονίζει μισαλλόδοξα συγγράμματα δολοφόνων της ανθρωπότητας αντί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, του Καβάφη και του Ελύτη, του Καζαντζάκη και του Ρίτσου. Παλέψαμε ηρωικά για να μπούμε στο πετσί των ηρώων και να σας προσφέρουμε συγκίνηση, γέλιο και προβληματισμό.

Στους φίλους θεατές να υπενθυμίσουμε ότι πέραν του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε…» υπάρχει και το «παν μέτρον άριστον» πριν μας βρουν χειρότερα δεινά.

Στην υγειά σας!

ΣυντελεστέςΣκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος | Δώρα Σκαρλάτου
Σκηνογραφία : Θάνος Καρώνης

ΔιανομήΘρασύβουλος: Θεόφιλος Λάλος| Πέτρος Παπαντωνίου
Τασία: Άννα Γεννησαριώτου| Τάνια Βρατσκίδου
Άγγελος: Γρηγόρης Σούγγαρης| Νίκος Παπαφιλίππου
Αγνή: Άλκηστις Γιωγιού | Αθηνά Κερανά

Τιμή εισιτηρίου Γενική είσοδος 7€
Μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας 5€



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.