Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο Ριζοσπαστισμός του “Αλλά..ζω” ή αλλιώς τι νέο κομίζει στα δημοτικά ήθη της πόλης του Κιλκίς

Άννα Ριζάκη
“Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής ΑΛΛΑ...ΖΩ”​
Μέχρι σήμερα, κάθε πολιτικός χώρος επέλεγε ένα πρόσωπο της αρεσκείας του και το προωθούσε επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης που την έλεγχε σε μεγάλο βαθμό.
Η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής “Αλλά..ζω” ανέτρεψε αυτό το δεδομένο.

Ένας αριθμός σκεπτόμενων πολιτών με ενεργή πολιτική ή κοινωνική δράση συνήλθε και συγκρότησε ένα συντονιστικό το οποίο προχώρησε σε λαϊκές συνελεύσεις που ψήφισαν την ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής κίνησης, τον κανονισμό λειτουργίας της και ανέδειξαν την επικεφαλής Ι. Ρούσσου.

Μέχρι σήμερα, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ήταν άνδρες, εκλεκτοί κάποιων πολιτικών χώρων.

Η Πρωτοβουλία “Αλλά..ζω” ανέδειξε μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ως επικεφαλής, για πρώτη φορά μια γυναίκα, την Ιωάννα Ρούσσου.

Μέχρι σήμερα, οι δημοτικές παρατάξεις διαμόρφωναν το πρόγραμμά τους με τη βοήθεια κάποιων συμβούλων, υιοθετώντας προτάσεις που είχαν παρουσιασθεί και στο παρελθόν και δεν υλοποιούνταν ποτέ.

Στην Πρωτοβουλία “Αλλά..ζω” τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.

Οι ομάδες εργασίας συγκροτήθηκαν από ανθρώπους με αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο αλλά και ανάλογο ενδιαφέρον, συγκέντρωσαν στοιχεία και μέσα από τις επαφές των μελών της πρωτοβουλίας με τους πολίτες του Κιλκίς διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο του προγράμματος, το οποίο τέθηκε στην κρίση της λαϊκής συνέλευσης και ψηφίσθηκε από αυτήν.

Μέχρι σήμερα, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων επισκέπτονταν τα χωριά και την πόλη του Κιλκίς και υπόσχονταν ότι θα υλοποιήσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν πραγματοποιούνταν στη συνέχεια. Μάλιστα, πρόσφατα, ορισμένοι επιστράτευσαν και επιχειρηματίες τους οποίους εμφανίζουν ως υπερ-ήρωες και σωτήρες του τόπου.

Οι πολίτες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία “Αλλά..ζω” δεν υπόσχονται μόνο ότι θα είναι συνεπείς σε όσα διακηρύσσουν προεκλογικά αλλά ακούν τον προβληματισμό των συμπολιτών τους και ζητούν την ενεργή συμμετοχή τους, για να προτείνουν, να ελέγχουν την πορεία της πρωτοβουλίας και να βρίσκουν από κοινού τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα του δήμου. Υπερασπίζονται τον διάλογο και δεν είναι διατεθειμένοι να απαξιωθούν με την ποδοσφαιροποίηση των υποθέσεων της πόλης τους. Δεν εμπιστεύονται τους υπερ-ήρωες παρά μόνο τους εαυτούς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.