Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μήνυμα Τρ. Πέτρογλου για τις Ευρωεκλογές

Γράφει ο Τριαντάφυλλος Πέτρογλου
Πρόεδρος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς
Η 25η Μαΐου είναι η ημέρα που οι Ευρωπαίοι πολίτες εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Μία εκλογική αναμέτρηση διαφορετική και πρωτόγνωρη αφενός μεν για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας αφού από πλευράς εκλογικής διαδικασίας για πρώτη φορά η εκλογή των αντιπροσώπων των πολιτών γίνεται με σταυρό προτίμησης και αφετέρου για την χάραξη (επιτέλους) κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής λόγω των διευρυμένων πλέον νομοθετικών αρμοδιοτήτων του ευρωκοινοβουλίου.

Μια εκλογική αναμέτρηση ιδιαιτέρως κρίσιμη για την Ενωμένη Ευρώπη ,καθώς καταγράφεται δημοσκοπική άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και των ακραίων πολιτικών παρατάξεων γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα τα αυξημένα προβλήματα που προκάλεσε σε πολλές κοινωνικές ομάδες η οικονομική κρίση.
Μια εκλογική αναμέτρηση που κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να συσχετίσουν με διαμαρτυρία και τιμωρία της επαχθούς ομολογουμένως κυβερνητικής πολιτικής ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 

Πρόκειται αλήθεια για μια μάχη σταθερότητας για τη χώρα μας, για μια μάχη καταξίωσης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό στερέωμα, για μια μάχη ανάκτησης κεκτημένων που εν πολλοίς έχουν χαθεί.

Και επειδή ακριβώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως σε μεγάλο βαθμό οι βασικές εγχώριες πολιτικές κατευθύνσεις χαράσσονται στις Βρυξέλλες , επειδή πλέον έχει ο Έλληνας την δυνατότητα να επιλέξει ποιοι θέλει να τον εκπροσωπούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων ήρθε η ώρα να σταλεί το διπλό μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους και στις ντόπιες Κασσάνδρες ότι πρώτον συμμετέχουμε μαζικά στην κομβική για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης διαδικασία εκλογών και δεύτερον ότι από τον εγχώριο λαϊκισμό των οπισθοδρομικών επιλέγουμε τον δρόμο της σταθερότητας που μοιραία και αναπόφευκτα περνάει από την Ευρώπη.

Για τους ανωτέρω λόγους οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι εξόχως πολιτικές και πέραν της όποιας δικαιολογημένης πικρίας υπάρχει στις τάξεις όσων ασπάζονται τα ιδεώδη της φιλελεύθερης αλλά με κοινωνικό πρόσημο πολιτικής , είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η συμμετοχή σε αυτές και ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτης πολιτικής δύναμης.

Της Νέας Δημοκρατίας που ως μέλος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Κόμματος , του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μπορεί να παρέχει τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για κραταιές Ευρωπαϊκές Συμμαχίες μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο με θετικά αποτελέσματα για τον πολύπαθο τόπο μας.

Της Νέας Δημοκρατίας που συνεχίζει να υποστηρίζει την ιστορική επιλογή και το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που πίστευε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Της Νέας Δημοκρατίας που δεν φυγομάχησε όταν η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και που με αργά , επώδυνα αλλά σταθερά βήματα παλεύει για την καταξίωση της χώρας εντός Ευρώπης και χωρίς παλινωδίες παιδιάστικες και ψευτοδιλήμματα τύπου ευρώ ή δραχμή .

Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε με αίσθημα ευθύνης αλλά και με προοπτική το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.