Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Δ. Σισμανίδη στο Κιλκίς



Δελτίο τύπου συνδυασμού Δ. Σισμανίδη
Η πρώτη δημόσια παρουσία της ‘’Ανόδου – 7Πολις’’ στην ιδρυτική διακήρυξη του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη θύμιζε έντονα μια μεγάλη γιορτή της Αυτοδιοίκησης!

Την Παρασκευή 2 Μαϊου η εικόνα αυτή μεγεθύνθηκε. Η πλατεία Ειρήνης βούλιαξε από κόσμο, απέπνεε ζωντάνια, αγωνιστικότητα και παλμό στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού του Δημήτρη Σισμανίδη.

Οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Κιλκίς, με τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, έδωσαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα, δεκαπέντε μέρες πριν από την προσφυγή τους στην κάλπη: Ότι ζητούν την Άνοδο του τόπου, ότι εμπιστεύονται τις τύχες του σε ανθρώπους που έχουν διαγράψει μια αξιόλογη πορεία στην Αυτοδιοίκηση. Ότι εμπιστεύονται το Δημήτρη Σισμανίδη και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, έμπειρους και νέους που βρίσκονται στο πλευρό του, για να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στο Δήμο Κιλκίς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς μίλησε από καρδιάς στην ογκώδη συγκέντρωση υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την αποστολή που καλείται να αναλάβει η Δημοτική Παράταξή του ως η νέα Δημοτική Διοίκηση.

Κατέστησε σαφές ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Ανόδου αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στο Δήμο ως διάθεση για έργο, για να πάει ο τόπος πολλά βήματα μπροστά. Δεν εμφορούνται από προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε βλέπουν το Δήμο ως εφαλτήριο για τις ικανοποιήσουν.

Ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζουν την’’Άνοδο – 7Πολις’’ και σημείωσε ότι δε θα διαψεύσει τις προσδοκίες τους. Σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Σισμανίδης είπε χαρακτηριστικά:

‘’Βλέπουμε αυτή τη λάμψη της ελπίδας στα μάτια σας. Και εμείς αυτή τη σπίθα της ελπίδας, θα την κάνουμε φλόγα δυνατή για να ανάψει και να ζεστάνει τις καρδιές μας. Θα κάνουμε αυτή τη φλόγα παραγωγικό έργο και θετική παρέμβαση που θα τη νιώσει ο Κιλκισιώτης για ένα Κιλκίς Αυτοδύναμο που μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τη δική του οικονομική ανάπτυξη για ένα Κιλκίς ισχυρό διοικητικό κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες και έργο στο δημότη για ένα Κιλκίς Κοινωνικό Δήμο δίπλα στους αδυνάμους, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. για ένα Κιλκίς με υποδομές στην πόλη και στα χωριά, με ζωντάνια με καινοτομία, με δημιουργικότητα’’.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κιλκίς Βαγγέλης Μπαλάσκας, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Περικλής Κολότσιος και οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέργιος Δημογιάννης, Αμαλία Ξοπλίδου, Αναστασία Σωτηριάδου, Λεωνίδας Τζαβέλας, Άννα Χαρτοματσίδου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, πρόεδρος της ΑΝ.ΚΙ Παύλος Πασσαλίδης, ο π. Δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, ο π. υπουργός Κώστας Κιλτίδης, ο π. βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο π. πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δημήτρης Βουλγαράκης και πλήθος κόσμου.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του Δημήτρη Σισμανίδη:

"Δημότισσες και δημότες, φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, μας δίνετε θάρρος και δύναμη,να συνεχίσουμε αυτό τον όμορφο αγώνα.

Με αισιοδοξία, με δύναμη, με αξιοπρέπεια.

Σας καλέσαμε απόψε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Άνοδος -7Πολις για να κάνουμε μαζί το επίσημο ξεκίνημά μας στο δρόμο για τις δημοτικές εκλογές.

Για να δώσουμε τα χέρια, για να συνεννοηθούμε.Να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε στο Δήμο μας, πως θα το κάνουμε και τι θα χρειαστούμε.Πολύτιμο εφόδιό μας σ’ αυτό τον αγώνα μέσα στις επόμενες 16 μέρες που μας χωρίζουν από τις κάλπες, είναι η δική σας αγάπη, το δικό σας συγκινητικό ενδιαφέρον, η αγωνία και η προσδοκία ο τόπος αυτός, επιτέλους,να πάει πολλά βήματα μπροστά.

Εσείς είστε η δύναμη της Ανόδου ο λόγος για τον οποίο πολιτευόμαστε και στεκόμαστε δίπλα σας με αίσθημα υψηλής ευθύνης και συνέπειας. Εσείς, οι δημότες είστε το ισχυρό μας κίνητρο για να παλέψουμε,για να διεκδικήσουμε και ότι μας αξίζει και ακόμα περισσότερα.

Σας το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή:Δεν είμαι υποψήφιος Δήμαρχος επειδή είμαι φιλόδοξος, ούτε έχω να διεκδικήσω κάτι.

Είμαι έμμισθος, έχω δουλέψει σαράντα χρόνια.Ούτε εγώ ούτε οι υποψήφιοι της Ανόδου είμαστε ανεπάγγελτοι. Δόξα τω Θεώ,είμαστε άνθρωποι δημιουργημένοι και έχουμε καταξιωθεί στους χώρους εργασίας μας αλλά και στην κοινωνία.Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή σας είπα ότι κατέρχομαι στο Δήμο Κιλκίς για να κτίσω και όχι να γκρεμίσω, για να ενώσω και όχι να διχάσω για να δώσω τη μάχη μαζί με άξιους ανθρώπους, ώστε το Κιλκίς να γίνει ένα ισχυρό αστικό κέντρο, μια πόλη όμορφη, ανθρώπινη, με ζηλευτές υποδομές.

Να δώσουμε τον αγώνα ώστε μαζί με την πόλη, και τα χωριά μας να αποκτήσουν ζωντάνια και όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε τη γνώση και την εμπειρία,την πολύχρονη εμπειρία της Διοίκησης και της Τοπικής Ανάπτυξης.Αυτά τα σημαντικά εργαλεία τα καταθέτουμε στην κρίση σας για να αξιολογήσετε την προσπάθειά μας.

Γνωρίζουμε ότι μας εμπιστεύεστε και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Γνωρίζουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που τους χρειάζεται όλους.

Και έμπειρους και νέους.Γι’ αυτό το λόγο κάναμε πράξη την ανανέωση του αυτοδιοικητικού δυναμικού.Στο πλάι μας έρχονται νέοι άνθρωποι δυναμικοί, που έχουν ενθουσιασμό και νέες δημιουργικές ιδέες. Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί, κάνοντας τη σύνθεση του έμπειρου με το καινούριο και θα πετύχουμε.Είμαι αλήθεια, υπερήφανος που έχω κοντά μου όλο αυτό το έμψυχο δυναμικό του τόπου μας.

Η Παράταξή μας η ‘’Άνοδος’’ διαθέτει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο.Ένα ψηφοδέλτιο που εκπροσωπείται αναλογικά από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Έχουμε μια εντυπωσιακή δυναμική με γερές βάσεις. Έχουμε τη δύναμη των ιδεών μας, έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας,δε φοβόμαστε τίποτε. Είμαστε για τα δύσκολα.

Βλέπετε, φίλες και φίλοι

Έχουμε σημαντικές διαφορές από άλλους που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε.

Στις ιδέες, στη νοοτροπία, στην πρακτική.

Πιστεύουμε στο δημότη. Θέλουμε και επιδιώκουμε με κάθε τρόπο την

άποψή του, τη συμμετοχή, τη συνεργασία για το καλό και το συμφέρον του τόπου μας.

Ποτέ, κανείς μας δεν πρέπει να το ξεχάσει αυτό:Το δημότη υπηρετούμε με λόγο και με έργο. Με λόγο διεκδικητικό και αποφασιστικό στο Δήμο,στην Περιφέρεια, σε κεντρικό επίπεδο.Με καλές υπηρεσίες στη Διοίκηση,με σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων, με τη δημιουργία σημαντικών υποδομώνπου οφελούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του δημότη.

Αυτή με λίγα λόγια, είναι η δική μας αποστολή στο Δήμο του Κιλκίς.

Ο Δήμος είναι μια συνεχή πάλη του καλού με το καλύτερο, ένας χώρος σκληρής δουλειάς και ευθύνης.Δεν είναι εργαστήριο για πειράματα,ούτε εκκολαπτήριο προσωπικής ανέλιξης.

Συμβαίνει ένα παράδοξο στο Δήμο μας, που αξίζει σχολιασμού: Οι φετινές εκλογές έχουν εξαφανίσει το πρόβλημα της ανεργίας στο Κιλκίς! Είναι φοβερό αυτό που γίνεται! Η υποσχεσιολογία έχει χτυπήσει ταβάνι!Τάζουν στους πάντες, τα πάντα: Μοιράζουν θέσεις, αξιώματα, μισθούς, εκμεταλλεύονται την αδυναμία και τον πόνο του ανέργου και εκβιάζουν συνειδήσεις.Μιλάμε για τέτοια κατάντια, τέτοια αναλγησία!Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο που διολισθαίνουν, υπό τον πανικό της βέβαιης ήττας. Τους παραδίδουμε στην κρίση σας γιατί πιστεύουμε στο αλάνθαστο κριτήριό σας.

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε δει ή έχετε διαβάσει τις βασικές μας προτάσεις,τις προγραμματικές μας προτάσεις για την ερχόμενη πενταετία.Ως Δημοτική Διοίκηση δίνουμε προτεραιότητα στην Κοινωνική Φροντίδα και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη.

Η ΑΝΟΔΟΣ, όλοι εμείς, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση της καθημερινότητας.Να ανταποκρινόμαστε άμεσα και ευέλικτα στα αιτήματα του δημότη, για το φωτισμό, το νερό, την αποκατάσταση μιας βλάβης, το φωτισμό και ότι άλλο χρειαστεί.Να είμαστε δίπλα του τη στιγμή που μας χρειάζεται και όχι να αδιαφορούμε και να τον αφήνουμε να ταλαιπωρείται.

Ο Δήμος Κιλκίς οφείλει και πρέπει να προστατέψει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους αδύναμους, να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία του,ισχυροποιώντας τις κοινωνικές δομές και τον εθελοντισμό.

Λέμε, και το εννοούμε ότι η αρνητική οικονομική συγκυρία δε θα σταθεί εμπόδιο στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό.

Θα δουλέψουμε σκληρά, με πίστη στους στόχους και στο όραμά μας.Με οργανωμένο σχέδιο, με στοχευμένες παρεμβάσεις.Πέρασε ο καιρός των κομματικών δημάρχων. Πέρασε ο καιρός που οι υπουργοί άνοιγαν το συρτάρι και σκόρπιζαν χρήμα στους εκλεκτούς τους χωρίς να πιάνει τόπο τις περισσότερες φορές.

Οι συνθήκες έχουν αλλάξει.Για να πάρεις χρήματα,για να κάνεις έργο, πρέπει να πείσεις, πρέπει να έχεις ετοιμότητα, πρέπει να έχεις ώριμες μελέτες και να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για τον τόπο σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δουλέψουμε στο Δήμο. Με οργάνωση και επιχειρησιακή ετοιμότητα και να ξέρετε πως ότι κερδίσουμε,θα το κερδίσουμε με το σπαθί μας.

Φίλες και φίλοι

Η Άνοδος είστε εσείς, είμαστε όλοι εμείς, μια οικογένεια που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, με νέα μέλη, με νέους και παλιούς συνεργάτες.Η επικοινωνία με τον απλό κόσμο καθημερινάείναι για μένα και για όλους μας μια πολύ χρήσιμη εμπειρία.Βλέπουμε ότι οι δημότες έχουν εναποθέσει σε εμάς τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο.Βλέπουμε αυτή τη λάμψη της ελπίδας στα μάτια σας. Και εμείς αυτή τη σπίθα της ελπίδας, θα την κάνουμε φλόγα δυνατή για να ανάψει και να ζεστάνει τις καρδιές μας. Θα κάνουμε αυτή τη φλόγα παραγωγικό έργο και θετική παρέμβαση που θα τη νιώσει ο Κιλκισιώτης για ένα Κιλκίς Αυτοδύναμο που μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τη δική του οικονομική ανάπτυξη για ένα Κιλκίς ισχυρό διοικητικό κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες και έργο στο δημότη για ένα Κιλκίς Κοινωνικό Δήμο δίπλα στους αδυνάμους, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. για ένα Κιλκίς με υποδομές στην πόλη και στα χωριά, με ζωντάνια με καινοτομία, με δημιουργικότητα

Δημότισσες και δημότες, φίλες και φίλοι

Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά. Έχουμε διαλέξει το πεδίο της μάχης.

Αυτό, της δημιουργίας, της συνεννόησης, της συνεργασίας. Αλλά και το πεδίο της ρήξης και της σύγκρουσης, αν χρειαστεί, για να διεκδικήσουμε,για να κερδίσουμε, για να πετύχουμε να κάνουμε το Δήμο Κιλκίς – Πρότυπο Δήμο.

Η Άνοδος είναι εδώ να παλέψει,να εγγυηθεί, να δουλέψει με πρόγραμμα και σχέδιο,για να πάμε μπροστά.

Δώστε μας την ευκαιρία για να κάνουμε το όραμά μας σχέδιο και πράξη. Πάμε μαζί, πάμε δυνατά από την πρώτη Κυριακή.

Ήρθε η ώρα της Ανόδου, ήρθε η ώρα του Κιλκίς, των δημοτών και της Αυτοδιοίκησης.

Σας ευχαριστώ."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.