Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φαχουρίδης και Χαλίτσιος στο Παλιό Αγιονέρι

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης
Το Σάββατο 3 Μάη πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς Γιάννη Φαχουρίδη και από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Κώστα Χαλίτσιο, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πολιτική προεκλογική συγκέντρωση στο Παλιό Αγιονέρι.
Ο Γιάννης Φαχουρίδης αναφέρθηκε στη στάση και τη δράση των 2 εκλεγμένων στο Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στον τρόπο με τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να φέρουν στο προσκήνιο τα λαϊκά προβλήματα, ώστε να παρθούν αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ανέφερε, επίσης, ότι από πολύ καλύτερες θέσεις θα πάλευε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» αν είχε περισσότερους συμβούλους, πράγμα που πρέπει να συμβεί σ’ αυτές τις εκλογές. 

Ακόμα, μίλησε για το ρόλο του Καλλικράτη, ο οποίος έχει μετατρέψει τους Δήμους από τοπική αυτοδιοίκηση σε τοπική διοίκηση στενά συνδεδεμένη με τον κρατικό μηχανισμό και τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, έτσι ώστε και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να λειτουργούν σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι σε όφελος του λαού. Και το εξήγησε αυτό με παραδείγματα από την καθημερινότητα, μιλώντας για τα ανταποδοτικά τέλη και την τοπική φορολόγηση, για την ιδιωτικοποίηση του νερού, της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου που τις μετατρέπουν σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό.

Στη συνέχεια ο Κώστας Χαλίτσιος, σημείωσε ότι η ζωή του εργατόκοσμου χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και ότι η αιτία είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ανέφερε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, έχουν παρθεί πριν από χρόνια στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι αρχή αυτού του κακού ήταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ την οποία ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. 

Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα καθυστέρησαν να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, γιατί υπήρχε το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα που έβαλε εμπόδια σ’ αυτές επιλογές του κεφαλαίου, όμως σήμερα χρειάζεται Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των ανέργων, της νεολαίας και των γυναικών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ώστε ο λαός να βγει στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. 

Στο τέλος, κάλεσε σε καταδίκη - και στις τρεις κάλπες των επερχόμενων εκλογών - των κομμάτων και των παρατάξεων του Ευρωμονόδρομου και αναφέρθηκε ξεχωριστά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από τις εξαγγελίες για «κατάργηση των μνημονίων» πριν δυο χρόνια κατέληξε αυτές τις μέρες να μιλάει για «άρση των αδικιών των μνημονίων» και για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων «όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», δηλαδή ότι υπόσχεται και η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα.

Με τη ολοκλήρωση των ομιλιών, δόθηκε ο λόγος στους παρευρισκομένους και ακολούθησε συζήτηση.

Νωρίτερα οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και υποψήφιους συμβούλους τοπικών κοινοτήτων περιόδευσαν στα γύρω χωριά, όπου συζήτησαν με τον κόσμο τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.