Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε (αρθ.4 παρ.1 Ν.2703/1999, ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999) ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014
1.α.Γενικό σημαιοστολισμό σε όλο το Νομό από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσεως του ηλίου την ημέρα της εορτής.

β.Τέλεση δοξολογίας στην πρωτεύουσα του Νομού, στην πόλη του Κιλκίς και ώρα 10:30 π.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου & Αγ. Αθανασίου κ.κ. Εμμανουήλ.

Πέρας προσέλευσης επισήμων 10:30 π.μ., και λοιπών 10:15 π.μ.

· Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

γ.Στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν:

· Επιμνημόσυνη δέηση.

· Κατάθεση στεφάνων.

· Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

2.Στεφάνια θα καταθέσουν:

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

3.Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής, Κιλκισίου & Αγίου Αθανασίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων & των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών & Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων & Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων & Συλλόγων και όλοι οι πολίτες.

4.Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

α.Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση της δοξολογίας.

β.Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς - Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

γ.Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου.

δ.Η Αστυνομική Διεύθυνση τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

ε.Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς σχετικά με τον ορισμό του ομιλητή.

5.Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελή Ιορδανίδη.

6.Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.