Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Χειροτονία Διακόνου από τον Κιλκισίου Βαρθολομαίο (Φωτογραφίες)

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως του Κιλκίς, ιερούργησε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, οι Παν. Αρχιμ. Ευγένιος Ιωάννου και Βαρθολομαίος Τασιούλης, ο Πρωτ. π. Νικόλαος Κοτσαπαρασίδης, ο Πρωτ. π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, οι Ιεροδιάκονοι π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, π. Σάββας Αμοιρίδης και π. Κωνσταντίνος Παζιώκης ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. Αρσένιος Ιωάννου.

Στις ευλογημένες στιγμές της λατρευτικής συνάξεως προστέθηκαν και οι στιγμές πνευματικής χαράς από την εισαγωγή του στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης του Μοναχού π. Συμεών Σαπρανίδη, πνευματικό ανάστημα του Πρωτ. π. Νικολάου Κοτσαπαρασίδη, Εφημερίου των Ενοριών Κοιλαδίου και Χειμαδιού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Κρουσσίων.

Πρόκειται για έναν ευλαβή νέο, που διακονούσε επί χρόνια το ιερό αναλόγιο, με πλούσια κοινωνική προσφορά, ο οποίος ζήτησε με ταπείνωση να εισέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας από τον Ποιμενάρχη της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Βαθειά συγκινημένος ο νέος Διάκονος π. Συμεών, προ της χειροτονίας του, απηύθυνε λόγους δοξολογίας προς τον Τρισάγιον Θεό αλλά και ευχαριστίας προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στο Κιλκίς, τους κληρικούς, τους γονείς του και τον πιστό λαό της περιοχής, οι οποίοι συνήργησαν στην κατά Θεόν προκοπή του.

"Καλείσαι από σήμερα να διακονήσεις τον Άγιο Τριαδικό Θεό και τον ευλογημένο Λαό Του, με εκκλησιαστικό φρόνημα, υπακοή, μετάνοια και αγάπη στην καρδιά σου. Καλείσαι να αναμορφωθείς πνευματικά και να αναμορφώνεις ψυχές, να παίρνεις δύναμη από το Ιερό Θυσιαστήριο και να διακονείς θυσιαστικώς τον πολύπαθο άνθρωπο και ιδίως τη νεότητα!" είπε απευθυνόμενος στον π. Συμεών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος και ενισχύοντάς τον με πατρικές συμβουλές και νουθεσίες τον κάλεσε να εισέλθει στη χαρά του Κυρίου, αναφώνοντας θερμά την ευχή "Άξιος!".

Στο τέλος, το πυκνό εκκλησίασμα που συμμετείχε προσευχητικώς, ευχήθηκε καταλλήλως στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα του Κιλκίς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.