Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Εβδομάδα υγιεινής διατροφής στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, το θέμα της εβδομάδας μας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη Διατροφή. Αφού συζητήσαμε για το πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα στη διατροφή μας, κατασκευάσαμε με τους μικρούς μας φίλους ένα πιάτο με τρισδιάστατα φρούτα. Κόψαμε και κολλήσαμε τα φρούτα μας στο πιάτο και η κατασκευή μας ήταν έτοιμη.

Μια υγιεινή μαγειρική ολοκληρώθηκε με τους μικρούς μας σεφ να φτιάχνουν μπισκότα με βρώμη, μπανάνα, φιστικοβούτυρο και κουβερτούρα! Επιλέξαμε αυτά τα μπισκότα για να είναι υγιεινά όπως το θέμα της εβδομάδας! Πλάσαμε την ζύμη μας, τα βάλαμε στον φούρνο και τα μπισκότα μας ήταν έτοιμα και γευστικά.

Κάθε Τρίτη μόλις το ρολόι δείχνει 7, τα φίμο και τα εργαλεία κάνουν εμφάνιση και οι καλλιτέχνες του ΚΔΑΠ Kinesis παίρνουν θέση. Μιας και το θέμα της εβδομάδας είναι η διατροφή, αυτήν τη φορά διακοσμήσαμε ένα βαζάκι, ώστε να είναι κατάλληλο για μέλι. Με κίτρινο, μαύρο και λευκό χρώμα φτιάξαμε τα σχέδιά μας τα τοποθετήσαμε στο βαζάκι, ψήσαμε και...υπήρχαν μόνο χαμόγελα ικανοποίησης από το αποτέλεσμα.

Άλλη μία δραστηριότητα που αφιερώσαμε στην υγιεινή διατροφή ήταν στην ώρα του "Φτιαξ' το μόνος σου". Σχεδιάσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε διάφορες υγιεινές τροφές αλλά και ανθυγιεινές και φτιάξαμε το δικό μας παιχνίδι. Σκορπίσαμε στο πάτωμα τις διάφορες τροφές και στόχος μας ήταν να διασχίσουμε την πίστα χωρίς να πατήσουμε στις "κακές" τροφές. Μάθαμε, παίξαμε και διασκεδάσαμε.

Από το πρόγραμμά μας δεν έλειψε βέβαια και η zumba, όπου κάναμε τα λιονταράκια για να ζεσταθούμε και στη συνέχεια κάναμε επανάληψη τη χορογραφία του "Barbie girl", ενώ έπειτα ξεκινήσαμε μία καινούρια.

Παίξαμε, ακόμη, στα αγγλικά bingo και sudoku μαθαίνοντας λέξεις σχετικές με το φαγητό.

Τις Παρασκευές τις αγαπάμε λίγο παραπάνω στο ΚΔΑΠ Kinesis γιατί στο πρόγραμμα έχουμε μαγειρική. Η συνταγή μας έγραφε "τυρόψωμα". Βάλαμε ποδιές, συγκεντρώσαμε τα υλικά μας και ξεκινήσαμε. Φτιάξαμε το αφράτο ζυμαράκι μας, το ανοίξαμε και το γεμίσαμε με τυράκι. Τα στοιχίσαμε στο ταψί και τα ψήσαμε στους 190 βαθμούς για 25'! Για να δούμε...τι φτιάξαμε αυτήν τη φορά;

Η ρομποτική για άλλη μία φορά μας εξέπληξε καθώς βήμα βήμα φτιάξαμε έναν γορίλλα και τον προγραμματίσαμε να κινείται.

Και η εβδομάδα μας έκλεισε με το πρώτο μάθημα με τίτλο "Νήμα & βελόνα " στο ΚΔΑΠ Kinesis να είναι γεγονός! Τα παιδιά μας με τη βοήθεια της κ. Αννίτας ξεκίνησαν το πρώτο τους εγχείρημα. Με πολύ ενθουσιασμό έπιασαν τα βελονάκια και με την καθοδήγηση της κυρίας τους ξεκίνησε το πλέξιμο. Για πρώτη φορά, έμαθαν να κάνουν θηλιές με τα δαχτυλάκια αλλά και με τα βελονάκια. Με μεγάλη προσήλωση έπλεξαν την αρχή ενός κασκόλ. Οι κούκλες από μαλλί και τα βελονάκια, περιμένουν το επόμενο μάθημα ώστε οι ανερχόμενες πλέκτριες να συνεχίσουν τη δημιουργία τους.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.