Σε στάδιο υλοποίησης περνά το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος. Στην Επιτροπή προέδρευσε, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος Διαχειριστής του Προγράμματος. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των φορέων που αποτελούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως υπεύθυνοι για την εξέλιξη του Προγράμματος.
Το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες και αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση του ψηφιακού και οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας, αλλά και ευρύτερα στην οικοδόμηση της «Ψηφιακής Ελλάδας». Διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 943 εκατ. ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς αξιολογήθηκε ως κομβικής σημασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, το Πρόγραμμα εστιάζει στην αξιοποίηση και την ενσωμάτωση των τεχνολογιών αιχμής, αλλά και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Προς τον σκοπό αυτό, κινείται σε τρεις βασικούς στρατηγικούς άξονες:
• Τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημόσιου Τομέα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 513 εκατ. ευρώ και με στόχο την παροχή νέων και αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως και η διασφάλιση της διαλειτουργικότητας των ψηφιακών υπηρεσιών.
• Την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας με ευρυζωνική πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων, όπου θα διατεθούν 303 εκατ. ευρώ
• Την ανάπτυξη των κατάλληλων ψηφιακών δεξιοτήτων με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 113 εκατ. ευρώ, με στόχο όλοι οι πολίτες να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα στη νέα ψηφιακή εποχή, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, την ευημερία της κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.