Οι κυνηγημένοι από τις πατρογονικές εστίες Έλληνες Πόντιοι από την περιοχή Κάρς του Καυκάσου όταν έβαλαν την καμπάνα στο κάρο για την μεταφέρουν στην νέα τους πατρίδα δεν σκέφτηκαν να γλιτώσουν πρώτα την ζωή τους.
Σκέφτηκαν να σώσουν την καμπάνα για να χτυπήσει στην νέα τους πατρίδα και να τους μαζέψει όλους κοντά της, να προσευχηθούν και να αρχίσουν από την αρχή κάτι καινούργιο με το θέλημα του Θεού.
Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες και έρευνες αξίζει να σταθούμε σε εκείνα τα σημεία που θαρρείς και τα ευλόγησε ο Θεός να γίνουν στις μέρες μας μηνύματα για να ρωτάμε τι είναι αυτή η καμπάνα.
Όχι τυχαία το ταξίδι της καμπάνας με τον τρόπο που ξεκίνησε για να φτάσει στο μέρος της, και χωρίς το γλωσσάρι της, που κάποιοι φρόντισαν να χαθεί για να μπορούν να συμμετέχουν σε εκείνες τις συνθήκες της ιστορίας και να γίνονται όλα σιωπηλά και αθόρυβα χωρίς τους ήχους μιας καμπάνας που θα ένωνε ξανά τον λαό της.
Η καμπάνα αν και έλιωσε στον τόπο της συνεχίζουν τα κομμάτια της να χτυπούν στις καρδιές μας.
Μια όμορφη Κυριακή του Οκτώβρη η καμπάνα έρχεται από το παρελθόν στολισμένη με την εικόνα του Χριστού και τη Παναγίας και γύρω της τα παιδιά έτοιμα να την συνοδέψουν με μουσική με λάβαρα και σημαίες.
Ανθρώποι που πάσχησαν λίγοι μα δυνατοί, ανοίγουν τον δρόμο να περάσει η καμπάνα να ξεσηκώσει τον κόσμο που αναρωτιέται "τι γίνεται;" Τι κουβαλάνε; Γιατί χαίρονται; Τι είναι σήμερα; Τι είναι αυτή η καμπάνα;
Ήταν μια άλλη μέρα.
Ένα λαό μπορεί να τον αιχμαλωτίζεις να φοβάσαι όμως τις ιδέες του!
Να φοβάσαι εκείνα τα περίεργα συναισθήματα που δημιουργούν τα χαμένα γλωσσάρια της ιστορίας και γίνονται δύναμη για να μένει πάντα ο ευλογημένος και βασανισμένος λαός μας δυνατός και ενωμένος.
Συγχαρητήρια στον σύλλογο " Αργοναύτες Κιλκίς" και όσους προσπάθησαν και στήριξαν την ιδέα.
Συγχαρητήρια στον σύλλογο " Αργοναύτες Κιλκίς" και όσους προσπάθησαν και στήριξαν την ιδέα.
Κάτι ωραίο και ουσιαστικό για την σημερινή εποχή ισοπέδωσης των πάντων.
Μακάρι να ζωντανέψουν και άλλες καμπάνες και όλες μαζί να χτυπήσουν ξανά για το καλό του τόπου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.