Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, διατράνωσε ο "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας
O Οκτώβριος παγκοσμίως είναι ο μήνας αφιερωμένος στην Πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα ηχηρό ροζ μήνυμα έστειλε και ο πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας: "Ότι με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Ας μην παραμελούμε τον εαυτό μας. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση και ας κάνουμε τον καρκίνο παρελθόν".

Θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και σωστής ενημέρωσης όλων των γυναικών για τη σοβαρή αυτή ασθένεια, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου, πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα οκτώ (78) κλινικές εξετάσεις μαστού σε γυναίκες από την έμπειρη ειδική ομάδα της κλινικής "Γένεσις" με επικεφαλή τον κ. Γεώργιο Συμπιλίδη, χειρουργό μαστού, σε συνεργασία με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" και προγραμματίστηκαν δωρεάν σαράντα (40) απεικονιστικές εξετάσεις και υπέρηχοι μαστού σε γυναίκες.

Ειδικοί και καταξιωμένοι επιστήμονες σε ένα κάλεσμα αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας, τόνισαν με έμφαση τη σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ως παράγοντες καθοριστικοί για τη θεραπεία της νόσου, που αφορά γυναίκες και άντρες.

Ευχάριστη νότα στη δράση αυτή έδωσε η παρουσία της Ε' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας. Αφού πραγματοποιήθηκε σχετική με τη δράση του συλλόγου συζήτηση, δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες αφίσες θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της πρόληψης. Φορώντας ροζ και άσπρα μπλουζάκια και κρατώντας στο χέρι από ένα ροζ τριαντάφυλλο, κατευθύνθηκαν στα γραφεία του συλλόγου και τα πρόσφεραν στο ιατρικό προσωπικό. Κατόπιν όλοι μαζί φωνάζοντας δυνατά το σύνθημα "Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ" απελευθέρωσαν τα ροζ μπαλόνια που κρατούσαν να… ζωγραφίσουν με χρώμα ελπίδας τον ουρανό.

Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί το ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα τον κ. Συμπιλίδη, τον Σύλλογο καρκινοπαθών, τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευσαν και τον κ. Θ. Τιρεκίδη για την προσφορά του Catering.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.