Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Παύλος Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μιλά στη Γνώμη, στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Μπάμπη


Ο Παύλος Μαρινάκης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας και Δικηγόρος Αθηνών μιλά στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Χαράλαμπο (Μπάμπη)

Πρόεδρε είσαι επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ από 2019. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το σημαντικότερο επίτευγμα σου; Οι νέοι αγκάλιασαν την παράταξη, η παράταξη αγκάλιασε τους νέους;
Στόχος μας από την πρώτη ημέρα ήταν μια ΟΝΝΕΔ για όλους, μια πολιτική νεολαία που θα εκφράζει την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων παρεμβαίνοντας αποτελεσματικά στο δημόσιο διάλογο. 

Προτεραιότητά μας ήταν πάντα να ακούμε τα προβλήματα των νέων και μέσα από την επαφή μας μαζί τους, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα περήφανοι που προτάσεις καταφέραμε να φτάσουν να γίνουν νόμοι του κράτους, όπως η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, η ενίσχυση της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια που αποτελούσε μια πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Το πρώτο μας μέλημα είναι οι άνθρωποι, γι’ αυτό και φροντίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Πραγματοποιούμε τακτικές αιμοδοσίες και συμμετέχουμε στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών, ενώ σε κάθε ευκαιρία συναντούμε κοινωφελείς οργανισμούς προσπαθώντας να συνεισφέρουμε με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο τους. 

Σημαντικότερο όλων είναι ότι σε αυτή τη διαδρομή δύο χρόνων έχουμε συνοδοιπόρους νέους ανθρώπους που αγωνίζονται και πετυχαίνουν, που δημιουργούν ενωμένοι για να κατακτήσουν το μέλλον που μας αξίζει. 

Αυτούς τους ανθρώπους τους γνωρίσαμε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Project 2030gr, όπου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους ιστορίες και το πως κατάφεραν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Η παρουσία του Πρωθυπουργού σε μια εκδήλωση με τέτοιο μήνυμα αποδεικνύει ότι παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους νέους ανθρώπους πριν δυο χρόνια, για πολλές από τις οποίες μίλησε και από του βήματος της ΔΕΘ. 

Η παράταξη και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αγκαλιάζει σε κάθε ευκαιρία τους νέους ανθρώπους ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους. Και αυτό το βλέπουμε και εμείς καθημερινά μέσα από τις ξεχωριστές πρωτοβουλίες δύο ανθρώπων: του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκου.

Είσαι γνήσιος στρατιώτης της παράταξης. Σε λιγότερο από δύο χρόνια λήγει η συνταγματική θητεία της Κυβέρνησης. Που θα βρουν ή που θέλει ο Παύλος Μαρινάκης να τον βρουν οι επόμενες εκλογές;

Έχω την τιμή εδώ και δύο χρόνια να βρίσκομαι στο τιμόνι της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας μετά την εκλογή μου στο 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση δεσμεύτηκα στα μέλη της Οργάνωσης αλλά και στον εαυτό μου ότι θα βρίσκομαι ουσιαστικά στο πλευρό των νέων και ανοίγοντας τους ορίζοντες της Οργάνωσης, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω. 

Η επόμενη μέρα με οδηγό τους νέους υπήρξε φέρνει την εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νεολαία, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός και η ΟΝΝΕΔ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την πορεία προς τη βελτίωση της καθημερινότητας για τους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους.

Κρίση του Κορωνοϊού, Lockdown. Σε έχει επηρεάσει προσωπικά, επαγγελματικά; Θεωρείς ότι η διαχείριση ήταν ορθή ή θα θέλατε να δείτε κάτι παραπάνω; Κυρίως σε ότι αφορά την γενιά μας.

Για να διαφυλάξουμε την υγεία μας όλοι θυσιάσαμε καθημερινές στιγμές, περιορίσαμε την επαφή με αγαπημένα μας πρόσωπα και δημιουργήσαμε μια νέα πραγματικότητα. Είδαμε τη δουλειά μας να αλλάζει και τα σχέδιά μας να ανατρέπονται. Η πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο υποδομών και μέτρων ενώ με την συνεργασία κράτους και πολιτών η Ελλάδα κατόρθωσε να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης της πανδημίας αποτελεί ο ταχύτατος σχεδιασμός του προγράμματος και της πλατφόρμας εμβολιασμού κατά της Covid-19 με τη δυνατότητα οι πολίτες να κλείνουν εύκολα και γρήγορα το ραντεβού τους, το σχέδιο ενίσχυσης και θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον διπλασιασμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την πρόσληψη χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών αλλά και η οικονομική στήριξη των πολιτών που επηρεάστηκαν οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες με έκτακτες ενισχύσεις με σκοπό η χώρα να παραμείνει όρθια στην πιο δύσκολη στιγμή της. Η πανδημία δεν έχει σταματήσει. 

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και οφείλουμε όλοι και να παραμένουμε προσεκτικοί αλλά και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξ’ αιτίας του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε ένα πακέτο μέτρων, το οποίο θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα και θα προσπαθήσει να ισορροπήσει τα οικονομικά απότοκα της πανδημίας, με στόχο την επαναφορά της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Έχεις μια σημαντική πορεία τόσο στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσο και στην ΟΝΝΕΔ. Τι σε ώθησε να ασχοληθείς ενεργά με τα κοινά και γιατί με την Κεντροδεξιά Φιλελεύθερη-Πατριωτική Παράταξη;

Από τα φοιτητικά μου χρόνια στη Νομική Σχολή Κομοτηνής μέχρι και σήμερα η ενασχόληση μου με τα κοινά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου, γιατί πάντα θεωρούσα την πολιτική το μέσο για την αλλαγή και τη βελτίωση. Έχω την πεποίθηση πως κάθε νέα γενιά οφείλει να συμμετέχει στις εξελίξεις και στα κοινά, ώστε να καθορίζει η ίδια το μέλλον της. 

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει πρωταγωνιστήσει στην εξέλιξη της πατρίδας και έχει την ευθύνη για τα μεγαλύτερα άλματα προόδου στην ιστορία της χώρας. Την ένδοξη αυτή κληρονομιά συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βλέμμα στο αύριο, μέσα από ένα πλαίσιο πολιτικών που στρέφονται ουσιαστικά προς τη νέα γενιά με στόχο μια Ελλάδα δυναμική και εξωστρεφή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.