Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το Μουσείο Πήγε Σχολείο

"Το Μουσείο Πήγε Σχολείο" χθες ντυμένο με ιστορικές παραστάσεις της Ελληνικής Επανάστασης. Την περιοδική έκθεση του Πολεμικού Μουσείου, που φιλοξενείται στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Ταξίαρχος της 71ης Α.Μ. ‘’Πόντος’’ ΒασίληςΤσάμης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς δρ. Γεωργία Στρατούλη και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Πουντζουκίδης και περιηγήθηκαν στους χώρους της μαζί με μαθητές από το 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς επαίνεσε την πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου να μεταφέρει στο Κιλκίς και σε άλλες δεκαέξι πόλεις της επικράτειας την περιοδική έκθεση με τα άρματα των αγωνιστών και την ιστορία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, αποτυπωμένη σε banners, υπογραμμίζοντας τη διδακτική όψη και τη συμβολή της στη διατήρηση της εθνικής μνήμης. "Οφείλουμε κατά κύριο λόγο να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τα ιδανικά της Επανάστασης, τη φιλοπατρία, την ομοψυχία του έθνους, την αγάπη για την ελευθερία στη νέα γενιά" ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ο Δήμος επεχείρησε ανάλογη εκπαιδευτική πρωτοβουλία το περασμένο καλοκαίρι με τους ‘’Πρωινούς Ιστορικούς Περιπάτους’’ φέρνοντας κοντά τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με την ιστορία του τόπου τους, την επική μάχη του Κιλκίς, μέσω των επισκέψέων τους στο Πολεμικό Μουσείο Κιλκίς.

Στην έκθεση συμμετέχει με οπτικοακουστικό υλικό και εστίαση στο Κιλκίς της οθωμανικής περιόδου η Εφορία Αρχαιοτήτων Κιλκίς.

Η περιοδική έκθεση ‘’Το Μουσείο Πάει Σχολείο’’ τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και την ΚΕΔΕ.

Είναι επισκέψιμη για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων από τις 9:30 έως τις 12:30 και για το κοινό από τις 18:00 έως τις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.