Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης από την Επιμορφωτική Κιλκίς


Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. στο πλαίσιο της Πράξης «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.), πρόκειται να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης "Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-Από την Καλλιέργεια και την Παραγωγή έως τη διάθεση"

Το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει:

· 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης

· 18 ώρες πρακτικής άσκησης (case studies)

· 12 ώρες (2 εκπαιδευτικές επισκέψεις) σε βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

· Εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «Πιστοποιημένος ειδικός στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στην εκμετάλλευση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών»

Ωφελούμενοι της δράσης είναι 20 άτομα που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα (αγρότες και εργαζόμενοι σε γεωργικές επιχειρήσεις) εντός της περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, ήτοι όλης της Π.Ε. Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς.

Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης είναι ο εφοδιασμός του σύγχρονου καλλιεργητή με όλες τις γενικές και ειδικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια, συλλογή, μεταποίηση και εμπορία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Παράλληλα ο στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων υψηλού επιπέδου σε ότι αφορά την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τις χρήσεις τους, την μεταποίηση και τον μετασυλλεκτικό χειρισμό τους και τέλος την ανάλυση αγοράς και τις στρατηγικές προώθησης των τελικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της δια ζώσης κατάρτισης στο παράρτημα του ΚεΔιΒιΜ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ στο Πολύκαστρο.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής

1. Αίτηση (η οποία είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (www.epimorfotiki.gr)

2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

3. Αποδεικτικό Εκπαιδευτικού Επιπέδου (αντίγραφο απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Λυκείου ή Δίπλωμα ΙΕΚ ή Πτυχίου ή Μεταπτυχιακού τίτλου, ή Διδακτορικού τίτλου σπουδών της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ).

4. Εκκαθαριστικό εφορίας για την τελευταία οικονομική χρήση

5. Επίσημο έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται η ενασχόληση με το γεωργικό τομέα (στοιχεία μητρώου επιχείρησης από ΑΑΔΕ για αυτοαπασχολούμενους ή απόδειξη μισθοδοσίας συνοδευόμενο από στοιχεία μητρώου επιχείρησης για εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@epimorfotiki.gr είτε να την υποβάλλουν αυτοπροσώπως στις Δομές του ΚεΔιΒιΜ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει στις 29/9/2021 και λήγει στις 11/10/2021 . Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.ΕΠΕ
Κιλκίς
Δοϊράνης 56, Κιλκίς
Τηλ: 23410 28705 , 23410 29690
Email: info@epimorfotiki.gr

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.ΕΠΕ
Πολύκαστρο
Εθν. Αμύνης 37, Πολύκαστρο
Τηλ: 23430 97340,
Email: polikastro@epimorfotiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.