Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 28/9/2021, 6:48 μ.μ.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Εμμανουήλ Παππά, με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, καθώς και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών ανδρών, για κλοπές.


Ειδικότερα, χθες (27 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα, εντοπίστηκαν, σε περιοχή των Σερρών, οι ανωτέρω να κινούνται με δύο οχήματα και σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν.

Ωστόσο, σύντομα εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε δύσβατη αγροτική περιοχή, ενώ τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκαν σε αγροτικό δρόμο, όπου τα είχαν προηγουμένως εγκαταλείψει.

Σε έρευνα των οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης καθώς και ένας μετασχηματιστής ηλεκτρικής ενέργειας, που όπως προέκυψε από την έρευνα, είχαν αφαιρέσει, μαζί με έναν συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, νωρίτερα την ίδια ημέρα, από δύο σταθμούς παροχής νερού.

Τα κλοπιμαία, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι ανωτέρω για την παράνομη δραστηριότητά τους και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν μέσα σε αυτά.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

· Συνελήφθησαν χθες (27 Σεπτεμβρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε αγροτική περιοχή 12 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 175 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 88,8 γραμμαρίων.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/376699893932002

· Συνελήφθη χθες (27 Σεπτεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 190 εκατοστών. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 84,5 γραμμαρίων, ποσότητα ηρωίνης, βάρους 3,3 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης βάρους 53,2 γραμμαρίων και 2 μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης.


Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2021 με την αποστολή απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν ημεδαπό, κατάφερε να υφαρπάξει τους προσωπικούς τραπεζικούς του κωδικούς και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις απατών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απατών (εκ των οποίων μία σε απόπειρα) και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας 46χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό άνω των 2.700 ευρώ, πραγματοποιώντας 26 ηλεκτρονικές αγορές.

Δύο ημεδαπών ηλικίας 32 και 37 ετών, διότι ανήρτησαν απατηλή αγγελία πώλησης συλλεκτικών χαρτονομισμάτων και ενώ έλαβαν χρηματικό ποσό από 38χρονο, δεν προέβησαν στην αποστολή του χαρτονομίσματος.

27χρονου ημεδαπού, ο οποίος ως εκπρόσωπος εταιρείας έλαβε από 41χρονη ως αντίτιμο αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου χρηματικό ποσό άνω των 2.000 ευρώ, χωρίς να αποστείλει το προϊόν.

Δύο ημεδαπών (γυναίκες) 33 και 39 ετών, καθώς επιχείρησαν να αποσπάσουν κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αναρτήσει σε αγγελία πώλησης 39χρονος ημεδαπός, αναφέροντάς του ψευδώς ότι έχουν καταθέσει χρηματικό ποσό για την αγορά του.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημαντική μείωση παρουσιάζεται σε διάφορους δείκτες παραβατικοτήτας στο κέντρο της πόλης κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους

Στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στην εντατική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης (Πλατεία Αριστοτέλους, Βλάλη Πλατεία Δικαστηρίων, Ροτόντα), πραγματοποιούνται καθημερινά εποχούμενες και πεζές περιπολίες για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των καθημερινών αλλά και πιο εξειδικευμένων ειδικών επιχειρησιακών δράσεων, είναι να υπάρχει σημαντική μείωση σε διάφορους δείκτες παραβατικότητας στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ενδεικτικά:

Μείωση (43,4%) παρουσιάζεται σε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, ενώ αντίστοιχα παρουσιάζεται αύξηση στις εξιχνιάσεις ανάλογων περιστατικών.
Μειώθηκαν κατά (12,8%) οι κλοπές τροχοφόρων, ενώ το ποσοστό των ανευρεθέντων οχημάτων για το 2021 ανέρχεται σε (60,3%).

Μείωση (37,9%) σημειώθηκε σε περιστατικά ληστειών. Αντίστοιχα, εντός του 2021 έχει εξιχνιαστεί ποσοστό (69,5%) περιπτώσεων ληστειών και (66,3%) για το 2020.
Αναφορικά με περιπτώσεις λαθρεμπορίου παρουσιάστηκε μείωση κατά (44,3%).

Επίσης, σημαντική μείωση (76,9%) σημειώθηκε στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, σε περιστατικά πλαστογραφίας (40%) και σε διάφορα άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (19,7%).

Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών το ίδιο χρονικό διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά (50) άτομα και κατέσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 94.767 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.163 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 286 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

92 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 81 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Θεσσαλονίκη,

17 στη Δυτική Ελλάδα,

15 στην Ήπειρο,

9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

8 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στην Κεντρική Μακεδονία,

6 στο Βόρειο Αιγαίο,

5 στη Στερεά Ελλάδα,

3 στην Πελοπόννησο,

1 στην Κρήτη,

1 στη Θεσσαλία και

1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.454 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.460 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.994 των 150 ευρώ.

22 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

9 στην Κεντρική Μακεδονία,

7 στο Βόρειο Αιγαίο,

3 στη Δυτική Μακεδονία,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.393 ομοειδείς παραβάσεις.

172 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για κατοχή πλαστών πιστοποιητικών,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε εστιατόριο και παντοπωλείο, για απασχόληση εργαζομένων, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζόμενους,

500 ευρώ πρόστιμο, στον ιδιοκτήτη καταστήματος, για απασχόληση εργαζομένου, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον εργαζόμενο,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 εργαζομένους για μη χρήση μάσκας,

5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενο, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ πρόστιμο, σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων,

300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.258 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.491 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.