Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, στο Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς

Προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 27/9/2021, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης στο Κιλκίς.

Το Γενικό Γραμματέα πλαισίωναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνάντηση αρχικά έλαβε χώρα στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς και ξεκίνησε με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη και κ. Σωτήριο Μαρκάδα, να εκθέτουν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχολούν τις δύο Διευθύνσεις.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Γενικού σε ζητήματα που άπτονταν της έναρξης λειτουργίας των σχολείων κατά το σχολικό έτος 2021-2022, του εκπαιδευτικού έργου, της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας καθώς και ειδικότερων λειτουργικών θεμάτων, ενώπιον των Διευθυντών όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως του Κιλκίς οι οποίοι βρίσκονταν σε παρακείμενη αίθουσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα στη συνάντηση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης όλοι οι Διευθυντές των περιφερειακών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κιλκίς. 

Ο κ. Γενικός περιέγραψε την καθολική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας, χαιρέτησε τη λειτουργία των Πειραματικών σχολείων του Κιλκίς υπογραμμίζοντας πως αποτελούν αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στο Νομό μας και προανήγγειλε για την Τρίτη 28/9/2021 τη δεύτερη σειρά διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα σχολεία μας. 

Υπογράμμισε τους 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, τους πρώτους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Μίλησε για τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, σε ψηφιακά εργαλεία και σε εργαστήρια δεξιοτήτων. Μετά το πέρας της εισήγησης ο κ. Κόπτσης απάντησε και δια ζώσης και δια της τηλεδιάσκεψης σε πολλές ερωτήσεις των συμμετεχόντων Διευθυντών.

Ο κ. Γενικός ευχαρίστησε όλους τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλαν την περασμένη χρονιά εν μέσω πανδημίας και ευχήθηκε για μια νέα ελπιδοφόρα σχολική χρονιά, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους, σε ένα σχολείο πιο ελεύθερο, πιο σύγχρονο, πιο αυτόνομο. 

Το λόγο έλαβε ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης ο οποίος αφού απάντησε και αυτός σε ερωτήματα που τέθηκαν και άπτονταν της αρμοδιότητάς του συνεχάρη επίσης τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εργάστηκαν μεθοδικά και συστηματικά για την επιτυχία της τηλεκπαίδευσης και γενικά την άμεση ανταπόκριση στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση.

Πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κόπτσης έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Ανδρέα Βεργίδη με τον οποίο συζητήθηκαν όλα τα καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα της Π.Ε. Κιλκίς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.