Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

"Το ποντιακό ζήτημα δεν είναι “λεία” για πολιτικάντηδες"

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων καταδικάζει κάθε μορφή βίας, 
απ’όπου και αν προέρχεται, απερίφραστα, χωρίς εξαιρέσεις. Όμως, είναι προφανές ότι τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα έχουν τόση σχέση με τους Πόντιους, όση σχέση έχει ο σημερινός υπουργός Παιδείας με το ποντιακό ζήτημα...

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν, σχετικά με την διοργάνωση της διαμαρτυρίας
και τις κινήσεις που επιλέγονται από συγκεκριμένες πλευρές. Όμως, δεν είναι η ώρα για αυτές τις συζητήσεις. Τώρα, προέχει να στείλουμε το μήνυμα, ότι
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ,  επειδή “κάποιος” υπουργός θέλησε να δημοσιοποιήσει “κάποια” ... προσωπική του άποψη.

Κόντρα στην τάση αποπροσανατολισμού και συνεχίζοντας στο πνεύμα του βασικού συμπεράσματος της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, επιμένουμε ότι ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 

Σε αυτήν τη βάση, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Π.Ο.Π.Σ. να παραβρεθούν στην διαμαρτυρία της προσεχούς Δευτέρας, αντιπροσωπεύοντας τις αξίες και τα ιδανικά μας.

Μάλιστα, προκειμένου να προφυλαχθεί η εκδήλωση από τυχόν απόπειρες προβοκάτσιας, καλούμε την διοργανώτρια να συμπαραταχθεί στην πρώτη γραμμή με τους εκπροσώπους των Ποντιακών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, μακριά από πολιτικούς-κομματικούς φορείς.

Επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους, ότι το ποντιακό ζήτημα είναι εθνικής εμβέλειας και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφήνεται ως “λεία”, σε όσους πολιτικάντηδες επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν για λόγους κομματικής ψηφοθηρίας.

Καλούμε όλους τους φίλους, τις φίλες και τους συμπολίτες μας, σε ένδειξη καταδίκης των όσων ισχυρίζεται ο κ. Υπουργός παιδείας, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, ,που εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες στις πατρίδες τους και μεταφέρονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με την ελπίδα σωτηρίας, από εμπόρους ψυχών, στα νησιά της πατρίδας μας, αφήνοντας φόρο αίματος τα άψυχα σώματα των παιδιών τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από ώρα, 11.00π.μ. -3.00μ.μ, μπροστά στο άγαλμα της Ποντιακής Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας ,να καταθέσουν τρόφιμα, ρουχισμό και φάρμακα.

Διανύουμε την τέταρτη ημέρα από την ώρα που ο σημερινός υπουργός Παιδείας υπέπεσε στο ατόπημα της αμφισβήτησης της Γενοκτονίας του Πόντου και, ακόμη, περιμένουμε από τον κύριο Πρωθυπουργό να πράξει τα δέοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.