Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Οι Κιλκισιώτισες καθηγήτριες Ελένη Λιαρετίδου και Γεωργία Ιωαννίδου, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο «Να ξαναφανταστούμε το σχολείο»

Στις 24, 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Να ξαναφανταστούμε το σχολείο», στο οποίο παρουσιάζοντια και συζητούνται έρευνες και μελέτες και κατατίθενται προτάσεις σχετικές με καινότομες και πρωτοποριακές πρακτικές και δράσεις, που εφαρμόστηκαν σε σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με στόχο την βελτίωση και αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίου, Σύμβουλοι Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο Συνέδριο πήρε μέρος ως μέλος του με γραπτή εισήγηση η καθηγήτρια Λιαρετίδου Ελένη, κλάδου ΠΕ02 φιλόλογος, ενώ στην παρουσίαση της εισήγησης συμμετείχε η καθηγήτρια Ιωαννίδου Γεωργία κλάδου ΠΕ06, Αγγλικής φιλολογίας.

Η γραπτή εισήγηση της Λιαρετίδου Ελένης με τίτλο «Θρανία στα φώτα της ράμπας: μια ματιά στο μέλλον της βιωματικότητας» παρουσίασε τη δίχρονη εμπειρία θεατρικής δράσης στο 2ο ΓΕΛ Κιλκίς που υλοποιήθηκε κατά τα σχολικά έτη 2013-2014 με την θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και 2014-2015 με τη θεατρική παράσταση «Σουρη-αλιστικά σατιρογραφήματα» του Γ. Σουρή.

Η εμπειιρία που αποκτήθηκε καθώς και τα συμπεράσματα από την εφαρμογή της παραπάνω δράσης σ΄ότι αφορά τη χρήση θεατρικών τεχνικών και γενικά εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας στην εκπαιδευτική και συνολικά παιδευτική διαδικασία, αποτέλεσαν την κυρίως αναφορά της εισήγησής, που συνοδεύτηκε από φωτογραφίες (από τις πρόβες και παραστάσεις των 2 ετών) καθώς και από σύντομο απόσπασμα από τη βιντεοσκόπηση της παράστασης «Σουρη-αλιστικά σατιρογραφήματα».

Η Συμμετοχή και παρουσία στο Συνέδριο άφησε θετικές εντυπώσεις ενώ η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους από άλλα σχολεία και πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού αποτελεί εποικοδομητική εμπειρία για τις συμμετέχουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.