Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Εθελοντές κάτοικοι στο Μεσιανό Κιλκίς αναβαθμίζουν το χωριό

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Το χωριό Μεσιανό του Νομού Κιλκίς αποφάσισαν να βοηθήσουν εθελοντές κάτοικοι υλοποιώντας ιδέες για την διάσωση του και προσκαλώντας τον κόσμο του Νομού Κιλκίς (και όχι μόνο) να γνωρίσει τις ομορφιές του.

Θεωρώντας άδικη την ερήμωση των όμορφων χωριών του Νομού Κιλκίς οι εθελοντές κάτοικοι του Μεσιανού έπιασαν δουλειά ξεκινώντας να διορθώνουν αρκετά από τα στολίδια του όπως οι δημόσιες σπασμένες βρύσες που υπήρχαν στις γειτονιές αντικαθιστώντας με καινούργιες (προσφορές) και διατηρώντας τον παραδοσιακό ρυθμό.

Έβαψαν τις στάσεις του ΚΤΕΛ.

Διόρθωσαν τα σπασμένα παγκάκια.

Καθάρισαν το μεγάλο Πάρκο καθώς και τα κοιμητήρια.

Έβαψαν εκκλησάκια.

Οι Εθελοντικές δράσεις άρχισαν να ενθουσιάζουν τους λιγοστούς κατοίκους και μια άλλη διάσταση με μηνύματα αισιοδοξίας άρχισε να δίνει ζωή στο όμορφο και μικρό χωριό.

Αξίζει να σημειωθεί η δράση με τα παιδιά που έγινε στο καθαρό πάρκο παίζοντας παιχνίδια όπως παλιά, τσουβαλοδρομίες, μηλάκια, γύρω γύρω όλοι, και πολλά άλλα.

Η στάση ΚΤΕΛ δίπλα στο πάρκο αναβαθμίζεται σε βιβλιοθήκη η οποία θα δώσει πολλές ιδέες στον όμορφο χώρο που βρίσκεται καθώς πρόκειται να προβληθούν και άλλες δράσεις μέσο της σελίδας στο διαδίκτυο "Μεσιανό Κιλκίς (Δουρασανλή)".
Για όσους θέλουν να γνωρίσουν το χωριό δεν πρέπει να παραλείψουν τον φιλόξενο χώρο που έχει φτιάξει ο Φώτης και η Αθηνά οι οποίοι σερβίρουν τέλειο Ελληνικό καφέ καθώς νόστιμους μεζέδες και ότι "τραβάει η όρεξη".

Η ταβέρνα είναι το πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού και διατηρεί την ταυτότητα του με άλλο χαρακτήρα.

Μπορούμε άνετα εν όψει του χειμώνα να γνωρίσουμε τα όμορφα χωριά του Νομού Κιλκίς με μια Κυριακάτικη βόλτα.

Μια φωτογραφία σε μια ανάρτηση, ένα κεράκι στην εκκλησία του χωριού.

Το χωριό Μεσιανό είναι έτοιμο και σας περιμένει.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.