Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ψήφιση τροπολογίας για τον τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Αγαπητοί συνάδελφοι, με την παρούσα ανακοίνωση θέλω να σας εκφράσω την πλήρη αντίθεσή μου στην τροπολογία σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων Πρωτοβάθμιας (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ), η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με αυτήν παύεται, ένα χρόνο πριν τη λήξη της και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για τυχόν παρατυπίες, η θητεία των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία θα συγκροτηθούν εκ νέου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο κάθε Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα μπορεί να επιλέξει όποιον συνάδελφο εκπαιδευτικό επιθυμεί για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, με μοναδικό προσόν να έχει τουλάχιστον δεκαπενταετή (15) εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Καλούνται να επιλέξουν εκείνοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές, που μετά από μία παντελώς διαβλητή και με απολύτως στενά κομματικά κριτήρια διαδικασία τοποθετήθηκαν στις θέσεις που κατέχουν την άνοιξη του 2015.

Αυτό και μόνο με προϊδεάζει τόσο για τον τρόπο, όσο και για τα κριτήρια επιλογής των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων στο εγγύς μέλλον.

Είναι τραγικό, την ώρα που τα κενά στις σχολικές μονάδες της χώρας είναι πολλές χιλιάδες με υπαιτιότητα του Υπουργείου Παιδείας, εκείνο να ασχολείται με το πώς θα ’’αλώσουν’’ τις εκπαιδευτικές διοικητικές θέσεις φίλοι και ημέτεροι.

Ως αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς και Γενικός Γραμματέας ΔΑΚΕ Καθηγητών Κιλκίς δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για να επικρατεί η διαφάνεια και η νομιμότητα, τόσο στον τρόπο συγκρότησης, όσο και στη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου, μιας και μόνο έτσι θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η δέουσα ηρεμία και θα μπορέσει να κυριαρχήσει το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

* M.Sc., Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.