Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Ο ορυκτός πλούτος στη Βουλή - Συζήτηση για το χρυσό στο Κιλκίς (Video)

Οι αρνητές "ενημερώνουν"...
Η πολιτεία λόγω έλλειψης χρημάτων, ΟΧΙ!
Όλες οι παράμετροι του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης Δημόσιου Μεταλλευτικού Χώρου στην περιοχή Βάθης – Γερακαριού του Κιλκίς, εξετάστηκαν κατά τη πολύωρη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η οποία συνήλθε την Πέμπτη 16.02.12 ύστερα από πρόταση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.
Ο Γιάννης Μανιάτης αλλά και οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ, του ΙΓΜΕ και καθηγητές ΑΕΙ που πήραν το λόγο, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
1. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας πρέπει να διέπεται από τρεις βασικές αρχές:
1.1 της πλήρους διαφάνειας και της ανάθεσης της εκμετάλλευσης μόνο μέσα από διεθνείς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς,
1.2 χωρίς ληστρικό τρόπο, αλλά με διαδικασίες ορθολογικής εκμετάλλευσης, εφαρμογής αρχών βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, καθώς και πιστή εφαρμογή των αυστηρών κανόνων για το περιβάλλον που έχει θεσπίσει η Ε.Ε και το εθνικό Δίκαιο,
1.3 με ύπαρξη πολύ ισχυρών ανταποδοτικών ωφελειών προς την τοπική κοινωνία.
2.Για την περιοχή Βάθης – Γερακαριού τα στοιχεία των Υπηρεσιών καταγράφουν ένα κοίτασμα του οποίου η ακαθάριστη αξία στα βεβαιωμένα αποθέματα είναι της τάξης του 1,5 δις Ευρώ, ενώ η ακαθάριστη αξία στα δυναμικά αποθέματα είναι της τάξης των 7 δις Ευρώ.
3. Έως σήμερα, το ΥΠΕΚΑ έχει προχωρήσει στις ακόλουθες δράσεις:
3.1 Συγκρότησε στις αρχές του 2011, ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων με στόχο να μελετήσει τους 100 δημόσιους μεταλλευτικούς χώρους και να προτείνει την αξιοποίησή τους,
3.2 Δημοσίευσε τον πιο σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κώδικα Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (Κ.Μ.Λ.Ε), που διασφαλίζει πλήρως την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων στο σύνολο των εξορυκτικών εργασιών και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με aειφόρο και βιώσιμο τρόπο,
3.3 Με πρόσφατη Νομοθετική ρύθμιση αύξησε από 50% έως 100% το επί 40 χρόνια σταθερό μίσθωμα που πλήρωναν οι επιχειρήσεις μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της χώρας, με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων του ελληνικού δημοσίου.
3.4 Απάλειψε την απαγόρευση επιβολής τοπικού φόρου, τέλους, ή μισθώματος για τις τοπικές κοινωνίες και πλέον σε αυτές θα διατίθεται το 20% των εσόδων του Δημοσίου από μισθώματα.
4. Στα κριτήρια ανάθεσης του διαγωνισμού υπάρχουν τα ακόλουθα καινοτόμα στοιχεία, τα οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στη χώρα μας σε αντίστοιχο διαγωνισμό :
4.1 Η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης θα έχει συντελεστή βαρύτητας 7%
4.2 Οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα αξιολογηθούν με συντελεστή 8%
4.3 Η δημιουργία θέσεων εργασίας αποκλειστικά κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, θα προσμετρηθεί με συντελεστή βαρύτητας 7%
4.4 Οι πρόσθετες περιβαλλοντικές δαπάνες, πέραν των προβλεπόμενων από την υφιστάμενη νομοθεσία, θα εκτιμηθούν με συντελεστή βαρύτητας 5%
Συνολικά, οι εν λόγω δράσεις θα έχουν συντελεστή βαρύτητας 27% επί των κριτηρίων αξιολόγησης και βαθμολόγησης των προσφορών που θα υποβληθούν.
5. Η έναρξη και λειτουργία μιας νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας όπως η συζητούμενη, σημαίνουν
5.1 Με την έναρξη εκμετάλλευσης, δημιουργία 50 άμεσων θέσεων εργασίας, που στην πλήρη εκμετάλλευση του μεταλλείου θα φτάσουν τις 500.
5.2 Για κάθε 50 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, αναμένονται : α) 1.000.000 Ευρώ καθ΄ έτος από μισθούς στη τοπική κοινωνία και β) 500.000 Ευρώ έσοδα του δημοσίου από άμεσους και έμμεσους φόρους των μισθών.
5.3 Τα ανωτέρω μαζί με τις υποστηρικτικές μονάδες που θα χρειαστεί το μεταλλείο για να λειτουργήσει (εργολαβίες μεταφοράς, συνεργεία κλπ.) θα δημιουργήσουν σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα τουλάχιστον άλλες 150 έμμεσες θέσεις εργασίας.
5.4 Συμβατική υποχρέωση του αναδόχου εκμεταλλευτή για εκτέλεση έργων στη τοπική κοινωνία.
6. Το Υπουργείο δεσμεύεται επίσημα για τα ακόλουθα :
6.1 Οποιοδήποτε σχέδιο σύμβασης πιθανόν υπάρξει στο μέλλον, θα κατατεθεί, συζητηθεί και επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από εκτενή διαβούλευση και ανάλυση.
6.2 Mε δημόσια δαπάνη θα συγκροτηθεί -πέραν των προβλεπομένων από το Νόμο- επιπλέον ειδική Επιτροπή επιστημόνων που θα τους επιλέξει η τοπική κοινωνία του Κιλκίς. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελεί ταυτόχρονα τον σύμβουλο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της Κυβέρνησης, σε όλα τα σχετικά ζητήματα.
6.3 Καμία επένδυση τέτοιου είδους δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν συμφωνούν οι τοπικές κοινωνίες. Η έκφραση της τοπικής κοινωνίας όμως, δεν θα γίνει από αυτοαναγορευόμενους εκφραστές της. Θα γίνει από τους βουλευτές, τους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, από τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο, το Εργατικό Κέντρο, από το Επιμελητήριο, από τους άλλους θεσμοθετημένους φορείς του Κιλκίς.
7. Από το μέχρι σήμερα δημόσιο διάλογο προέκυψε μια σειρά παρερμηνειών αντεπιστημονικής και λαθεμένης πληροφόρησης της κοινής γνώμης του Κιλκίς. Με τρόπο κατηγορηματικό και ως απάντηση σε απολύτως ανεύθυνη πληροφόρηση που δίδεται από δήθεν «ειδικούς», διευκρινίζονται από το ΥΠΕΚΑ τα ακόλουθα :
7.1 Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυάνιο σε καμία φάση της επεξεργασίας των μεταλλευμάτων. Αυτό θα τεθεί και ως όρος στο τελικό κείμενο της σύμβασης.
7.2 Δεν θα υπάρξει στο περιβάλλον της περιοχής όξινη απορροή, λόγω της εκμετάλλευσης.
7.3 Τα απορρίμματα είναι αδρανή.
7.4 Η βασική μέθοδος εξόρυξης θα είναι υπόγεια, συνδυαζόμενη με περιορισμένης έκτασης επιφανειακή εξόρυξη, σε μέγιστο ποσοστό 5%.
7.5 Η περιοχή των Κρουσσίων παρουσιάζει και σήμερα πρόβλημα νερών, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιδεινωθεί από τη μεταλλευτική δραστηριότητα, καθώς οι απαιτήσεις της δραστηριότητας αυτής σε βιομηχανικό νερό είναι πολύ μικρές. Η πιθανή εκμετάλλευση θα διενεργηθεί μετά από εκπόνηση και με βάση ειδική υδρογεωλογική μελέτη που θα συνοδεύει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
7.6 Καμιά ιδιωτική περιουσία δεν κινδυνεύει από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, γιατί : α) τo ΥΠΕΚΑ κηρύσσει με μεγάλη φειδώ (και αφού πρώτα εξαντληθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών) αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, που αφορούν κυρίως άγονη γη, μακριά από κατοικημένες περιοχές, για τις ανάγκες μεταλλευτικών μεταλλείων όπως αυτό του εν λόγω διαγωνισμού και β) κατά την τελευταία δεκαπενταετία σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν συντελεστεί αναγκαστικές απαλλοτριώσεις άγονης γης συνολικής έκτασης μόλις 2.000 στρεμμάτων. Και βέβαια δεν υπήρξε ποτέ αναγκαστική απαλλοτρίωση καμίας κατοικίας.
8. Επειδή και από τη σημερινή συζήτηση προκύπτει η ανάγκη συνέχισης του διαλόγου, το ΥΠΕΚΑ εισηγείται:
8.1 Nα υπάρξει νέα κοινή συνεδρίαση, της Ειδικής Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας επί θεμάτων Υγείας, με συμμετοχή και άλλων ειδικών επιστημόνων που θα αναλύσουν ακόμη περισσότερο τις τυχόν επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία των πολιτών.
8.2 Να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής που θα παρακολουθεί την υπόθεση, με συμμετοχή βουλευτών-εκπροσώπων όλων των κομμάτων, των τοπικών βουλευτών του Κιλκίς, καθώς και εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Αναδημοσίευση απο το www.econews.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αξιολογούμε το βίντεο με την ομιλία του Υφυπουργού Π.Ε.Κ.Α. Γιάννη Μανιάτη ως άξιο παρακολούθησης, καθώς ο ίδιος παραδέχεται την τραγική ολιγωρία, που επέδειξε το υπουργείο στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς. Ολιγωρία την οποία εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρο, όπως φαίνεται η γνωστή ομάδα της αντιμεταλλευτικής ιδεοληψίας...
Ο κ. Μανιάτης απέδωσε, όπως θα δείτε, αυτήν την ολιγωρία, στην έλλειψη χρημάτων από την πλευρά του Υπουργείου, για να ταξιδέψει η επιστημονική ομάδα της Διεύθυνσης Ορυκτού Πλούτου στο Κιλκίς...!!! Όταν τα χρήματα βρέθηκαν και πήγαν εκεί την περασμένη εβδομάδα, τονίζει σε ένα σημείο της ομιλίας του, πως οι επιστήμονες προπηλακίστηκαν από κάποιους που παρίσταντο στην ενημερωτική ημερίδα..., με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία διάθεση να ξαναπάνε στην περιοχή, όπως υποστηρίζει!
Αυτή η παρατήρηση νομίζουμε πως είναι χαρακτηριστική με το τι είδους "επιχειρηματολογία", εμπλουτίζει..., η συγκεκριμένη ομάδα τα κατά τόπους ακροατήρια της...
Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι για αυτού του τύπου ομάδες βρίσκονται χρήματα για να αλωνίζουν την περιφέρεια και να την δηλητηριάζουν με παραεπιστημονικά μυθεύματα(από πού βρίσκονται άραγε; Θα πάρουμε ποτέ κάποια απάντηση;)...
Ενώ οι επιστήμονες της επίσημης πολιτείας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα γραφεία τους...
Καλό θα είναι να σταματήσει να μας απασχολεί το αίνιγμα, "Γιατί η χώρα μας έφτασε σε αυτό το σημείο ;" ...
Μια από τις πολλές απαντήσεις, με τον ίδιο παρανομαστή, ως κεντρική ιδέα, βρίσκεται στο βίντεο που ακολουθεί... στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=8QXrnYGd8zQ

84 σχόλια:

  1. Κατά τη συνεδρίαση αυτή αποδείχθηκε η ασχετίλα, η βιασύνη, η ανωριμότητα για να μη πω η σκοπιμότητα όλων αυτών που δήθεν εκπροσώπησαν το Κιλκίς, του ρασοφόρου μη εξαιρουμένου ( τι θέαμα κι αυτό!).
    Καλλιέργησαν στον κόσμο φοβικά σύνδρομα, ανησυχία, ψυχώσεις και άλλα με ψεύδη και ανακρίβειες που απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Μία απλή ακρόαση της συζήτησης θα πείσει και τον τελευταίο πολίτη που έχει στοιχειώδη αντικειμενικότητα.
    Μετά περιμένουμε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pros: polite o Aristotelis

    SAS FTINOUNE RE DEN PSIHALIZI.........
    POLI AIDIASTIKI AN8ROPOI EISASTE KAI POLI KALA PLIROMENI GIA NE HETE TOSI MA TOSI EPIMONI NA GRAFETE AR8RA GIA ENA 8EMA POU DEN AFORA TON TOPO SAS.

    GLIODES AN8ROPOI TIS HALKIDIKIS. TOSI MA TOSI XEFTILA DEN EHO XANADI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα τα λες. γλοιωδες ανθρωποι της Χαλκιδικης. Ναι απο εκει ειναι ο λαοπλανης σας. Και ειναι υπευθυνος για σας, που σας εκανε να μισητε την πατριδα σας. Δεν ντρεποσαστε λιγο.... Αλλα δεν πιραζει. Ολα εκει παν, στο εργο!!! Γεια , χαρα, αλλα που να την βρεις, με το φαρμακη που σε ποτησαν. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ξυπνα. Η Θρακη μπηκε στο παιχνιδη μεταλλουργικο!! συρα σας.
      http://envthink.blogspot.com/2012/02/blog-post_21.html.
      καλημερα, και προσεξε μη φαρμακοθεις.

      Διαγραφή
    2. PROS: POLITE O ARISTOTELIS

      OI PATRIOTES !!!!!!!!!!!!!!!!

      afou re lamogio agapas ti patrida sou tote na tin ipostirizis kiolas...aftin kai tous simpatriotes sou. (pou sisomi oli oi foris edo sto kilkis apofasinan allo dromo anaptixis) kai na papsis na ipostirizis tis kanadezikes kai amerikanikes polie8nikes...gia ena xerokomato.

      P.S. oloi ma oloi oi prodotes i dikeologia pou provaloun eine: "to ekana gia ti patrida"

      Διαγραφή
    3. ασε αγορι μου, θα δειξει μετα τις εκλογες, ποιως θα βγει τωρα να σου πει απο τους βουλευτες κατι διαφορετικο....Που ζεις? .....UNO MOMENTO. Εσεις στο Κιλκις αφησατε μια ομαδα να σας κανει πλυση εγκεφαλου και τωρα το υπουργειο θα το δορθωσει . Μα ηδη το εκανε. λεγοντας οτι δεν μπορει ο καθε αυτοαπκαλουμενος γνωστης να παραπλανει!!! Αυτη η οικονα στο video που σηκωνει το χερι ο παπαγεωργιου να σας ηρεμησει ( ο Θεοσ!!) οταν μιλανε οι ΕιδικΟΙ ΕΙΝΑ ΑΚΡΟΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙ. Θα γινει μεσο βουλης.κι ξεριεσ γιατι. γιατι ειναι ομοφωνο το οχι αλλα ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟς.θΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ..ΚΑΛΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΜΑς ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣΕΙ? δεν εκανε σωστα τι δουλια το υπεκα. Δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβες. Εκτος αν θεσ να πεισ οτι ολοι εκει σε σας ειναι...δεν θα εκφραστω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

      Διαγραφή
    4. hahahahaha re se ena grapto kimeno den mporis na stihio8etisis apopsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      kai prospa8is na ekferis gnomi gia metalia kai perivalon hahahahahaha.

      kai telos panton akros ntropiastika eitan afta pou elegan oi tou ipourgiou prosvalontas mas ammesa ...kai anaggasan to kosmo se ipodixis sto na sovareftoune ...pragma pou i8elima den ginotan "antilipto" apo TOUS ekprosopous tou ipourgiou...me apotelesma sto telos na tous arhisoun tis fones mpas kai stamatisoun na lene afta pou lene kai poune kai mia sovari protasi,,,, en kontologis afta pou legane eitan foumara kai alaroumpes kai emeis EDO STO KILKIS DEN TA TROME..... ESEIS STI HALKIDIKI AFOU SAS ARESOUN NA TA TROTE...dikeoma sas ....edo omos eine kilkis kai OHI halkidiki.
      I 8rasisittita sas kai i ipokinoumeni hrimatika epimoni sas na kanete koumanto kai na perasete tis apopsis sas STON TOPO MAS ehi xeperasi ka8e orio.

      Διαγραφή
    5. Κάποιοι ήρωες του λαού μάθετε πρώτα να μιλάτε και να γράφετε ελληνικά και μετά συζητάμε!Κατεβήκατε τώρα από τα βουνά να μας κάνετε μαθήματα αγάπης στον τόπο μας και τα βράδυα πάτε και τα ακουμπάτε στα καζίνο των Σκοπίων.

      Διαγραφή
    6. hahahahahha alla logia na agapiomaste etsi!!!!!!!

      bouna ehi i halikidiki kai pola malista hahahahahaha

      Διαγραφή
    7. Κιλκισιώτης γράφει το παραπάνω σχόλιο βρε ζαλισμένε.

      Διαγραφή
    8. den ehi simasia!!!!!
      APEF8IENETE SE ZALISMENOUS HALKIDIKIOTES!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ....ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΒΛΑΚΕΣ" ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΣΤΟN ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΙΛΚΙΣΤΑΝ; ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ...ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΤΕΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ ΤΩΡΑ...ΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΥΤΕΥΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολίτες Αριστοτέλη ,με αφεντικά και άγνωστα συμφέροντα, τσιράκια των πολυεθνικών, αφού πουλήσατε το τόπο σας, τώρα πουλάτε και τη ψυχή σας .Θα έπρεπε να ονομάζεστε : Πολίτες μισθοφόροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεις ειμαστε τσιρακια των πολυεθνικων... Φερε στην εξουσια τους κομμουνιστες και μετα θα γινουμε τσιρακια των αριστερων μεταλλευτικων συμφεροντων. μα τωση βλακια που την αγοραζετε???? Η κομμουνιστικες χωρεσ που το βρηκαν το χρυσο, στο χοραφη φυτρωσε? αντε αντεεεεε...
      τον τοπο μας το πουλησανε αλλοι και σκεψου ποιοι.

      Διαγραφή
    2. "αντε αντεεεεε..."

      ETSI SAS FONAZI O ERGODOTI SAS MESA STIS TRIPES???????

      Διαγραφή
  5. Τα μεταλλεία της Χαλκιδικής είναι δικά σας ; Τα αφεντικά σας δεν έχουν γνώμη; Mήπως ως μισθοφόροι έχετε χάσει κάθε έλεγχο ; Μόνοι σας έχετε απαξιώσει το τόπο σας. Αφήστε το Κιλκίς στην ησυχία του, δεν σας πέφτει λόγος.Εμείς όταν θέλουμε καθαρή θάλασσα επιλέγουμε το πρώτο και δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Το Ελ Ντοράντο στο Στρατώνι σας το χαρίζουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα, εσυ την εχεις κολλησει του Τολη την αρρωστια. Σε εμας ομοφωνα βγηκε το ΝΑΙ.

      Διαγραφή
    2. DITE TO "OMOFONO" NAI

      http://www.youtube.com/watch?v=8Hu0w86v_eI&feature=related

      Διαγραφή
  6. pros: Polite O Aristotelis

    poli orea...poli kala praxate kai sevasto to NAI sas.

    tora me ti sira sas 8a prepi kai esis na sevastite to diko mas omofono OHI kai na stamatisete aftes tis aidies peri parapliroforisis...kai plisis eggefalou prosvalontas tin noimisimi mas kai na stamatisete na mas ENOHLITE sevomeni emprakta to diko mas omofono OHI.

    gia na doume lipon ti idos sevasmou 8a iparhi apo ti plevra sas????????
    edo 8a apokalif8i pleon kai i piotita tou haraktira sas...kai ean ontos afta ta opia grafete sta tosa ar8ra sas ishioun kai stin praxi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το υπουργείο αναγκάστηκε να κάνει όλες αυτές τις κολοτούμπες,γιατί είδε την αντίδραση.Αν πράγματι ήταν έτσι τα πράγματα γιατί δεν έκανε τις διαβεβαιώσεις αυτές από τις 19/1 που κατέβηκαν στο υπουργείο οι αιρετοί???είδαν τα ζόρια και άλλαξαν τροπάρι,όσο για το αν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις, να είστε σίγουροι!!!ΟΠΩΣ ΤΗΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!
    Δε θα απαντήσω στις γελοιότητες για τις απαλλοτριώσεις,τα κυάνια και την έκταση της επέμβασης,γιατί όποιος παρακολουθεί το θέμα αντιλαμβάνεται ότι αυτά μπορεί να ισχύουν για τα δεδομένα των μέχρι στιγμής ερευνών.Αν από την έρευνα δεν προκύψουν επιπλέον κοιτάσματα ίσως να μην είναι και συμφέρουσα η εκμετάλευση.Αν όμως προκύψουν τότε αλλάζουν τα δεδομένα και πολύ πιθανό να μην ισχύουν και οι δεσμεύσεις....
    Το υπουργείο μας δουλευει ψιλό γαζί,αλλά ευτυχώς δεν τους εμπιστεύεται κανείς.Αν ακούσατε προσεκτικά στη βουλή θέλουν να γίνουμε το πειραματόζωο.Μπορεί να υπάρχουν 1500 περιπτώσεις μέχρι σήμερα που δεν πήγαν καλά δεν τηρήθηκαν αυτά που έπρεπε να τηρηθούν,αλλά το Κιλκίς θα είναι η 1η που θα παν όλα ρολόι!!!!Και αυτά τα είπε η Καραβασίλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. oi polites tou aristoteli as asxolountai me ta dika tous xrisorixeia kai metalleia. TOSO POLI KOPTONTAI GIA TO KILKIS....... I MIPOS EXOUN KAI AYTOI SIMFERONTA EDO.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουν, έχουν η ίδια εταιρεία θέλει θράκη Χαλκιδική Κιλκίς

      Διαγραφή
  9. Θες να γίνεις πιο αναλυτικός, κάτι καταλάβαμε και μεις αλλά για λεγε, για λέγε...Πρέπει να τα λέμε για να ξέρουμε από που θα μας έρθει.
    Ε! πωλητές Αριστοτέλη, πουληστε και τη μάνα σας και αλλάξτε και λημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχετε ακούσει ποτέ για τους έξυπνους-βλάκες ?
    Είναι αυτοί που παρασυρμένοι από τους δήθεν προοδευτικούς νομίζουν οτι ανακάλυψαν την Αμερική με το να εναντιωθούν στην εκμετάλλευση των δώρων της φύσης. Στην περίπτωση για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου είναι γύρω μας ! Ψάξτε και θα τους βρείτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. re lamogio exipnoblaka gia pes mou poso apo to hrisafi -pou mas dihnete sti fotografia kai pou eftisan aima oi papoudes sas kai oi paterades sas na to bgaloun gia na to dosoun stin eteria- poso apo afto to hrisafi ehis stis tsepis sou????????????????????

      Διαγραφή
    2. Μπράβο 0119 ! Με το παραπάνω σχόλιό σου κέρδισες μία θέση στο πάνθεο των "έξυπνων - βλακών" φασιστοειδές της πλάκας.

      Διαγραφή
    3. hahahaha poli koutizma sikoni i plati sas !!!!!!!!
      8a gini megali kazoura !!!!!!! hahahahaha
      sinehiste me tin idia epimoni na grafete ta gelia ar8ra sas kai na apokaliptete ti geliotita sas hahahahahahahahahahaha

      Διαγραφή
  11. έχετε ακούσει ποτέ για τους δουλοπρεπείς-υπαλληλίσκους????
    άλλοι βγαζουν τα φράγκα και τα τσιράκια τους πωλούν και την ίδια τους τη μάνα,όλο αυτό το βαφτίζουν ανάπτυξη,και προσπαθούν να πείσουν κι άλλους ότι είναο το σωστό.
    ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι γελοιότητες από κάποιους σαν εσένα 0107 που δεν έχετε τη στοιχειώδη γενναιότητα να δεχθείτε την άλλη άποψη και ας μην συμφωνείτε.
      Είστε απλά φασιστοειδή.

      Διαγραφή
    2. η απάντηση του Κιλκίς είναι ομόφωνα ΟΧΙ .τα φασιστοειδή είστε εσείς που δε δέχεστε θέση διαφορετική από τη δική σας

      Διαγραφή
    3. Ποιό Κιλκίς είπε ομόφωνα ΟΧΙ ? Μόνο το Κιλκίς αυτών που έπαθαν ομαδική παράκρουση ! Ας γίνει ένα δημοψήφισμα στο Κιλκίς να δούμε τι θα δείξει.
      Αποκαλύφθηκε η αλήθεια στη σύσκεψη στο Υπουργείο αποδεικνύοντας το πόσο ανόητοι είστε και τώρα σας έπιασε παραζάλη. Κουτουλάτε...

      Διαγραφή
    4. POLI SOSTA!!!
      NA GINI DIMOPSIFISMA!!!!!

      Διαγραφή
  12. telika poious ekprosopeite eseis oi polites tou aristoteli? apo pou ksepidisate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλή λογική ,την εταιρεία,που για να είναι συμφέρουσα η μεταλλουργία στις Σκουριές,θέλει κι άλλο υλικό που θα προκύψει από το Κιλκίς...Δε νομίζω ότι χρειάζεται και πολύ μυαλό.Αλλιώς γιατί κόπτονται τόσο πολύ για την ¨ανάπτυξή ¨μας!!!!Οσο για το ποια ειναι φασιστοειδή, εγώ δέχομαι το ναι όπου υπάρχει, οι πολίτες Αριστοτέλη και ο Μανιάτης δε δέχονται το όχι σε Θράκη και Κιλκίς.

      Διαγραφή
  13. Ο Υφυπουργός Μανιάτης, ο Γραμματέας της Περιφέρειας Σιώκος και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν εξαιρετικοί με υπεύθυνες και ξεκάθαρες θέσεις σε σντίθεση με τους εκπροσώπους του Κιλκίς που ήταν αξιοθρήνητα φανατικοί χωρίς μία θετική πρόταση, παρά μόνο άρνηση-άρνηση-άρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. pros tiflopontikes tou Aristoteli.......

    GRIGORA STI TRIPA GIA DOULIA
    I ETERIA 8ELI TA LEFTA!!!!!!!!!!!

    EISASTE POLI SOURGELA KAI TO MONO POU SAS EXIZI EINE OI GELIOPIISI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. kai to tiflopontikes sas axizi paragmatika

    «Η τρέλα είναι κακία του πνεύματος,
    όταν κάποιος επιδιώκει κέρδη από όλες τις πηγές "- Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε καλώς τους κυνηγούς των φαντασμάτων!
    Ξύπνησαν και άρχισαν το θεάρεστο έργο τους της κατασπίλωσης όσων
    έχουν αντίθετη άποψη, οι Κιλκισιάρχες της πλάκας.
    Αντε για καμιά μπιρίμπα στο καφενείο του χωριού ή κανένα καζίνο στα Σκόπια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. se efharisto gia tin epiveveosi tis geliotita sas

      Διαγραφή
    2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ !
      ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΙΣΤΕ
      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ 'Η ΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΕΣ.
      ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΛΚΙΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ,
      ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΕ, ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ, ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΛΠ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΕΙΣ, ΚΛΠ ΚΛΠ.
      ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ, ΑΝ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ.

      Διαγραφή
    3. μα αν είναι δυνατόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      αξιο θαυμασμού η γελοιότητα σας!!!!!!!!

      μα από που είστε ???????? απο τι Χαλκιδική!!!!!!!!!!

      συνεχίστε να γράφετε και άρθρα και σχόλια ...
      τα διαβάζουμε και ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ!!!

      Διαγραφή
    4. TΩΡΑ ΜΕ ΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ 0508 ΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
      ΚΑΦΡΙΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ !
      ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ.

      Διαγραφή
    5. μα για αυτους τους λογους ανοίγουμε "διάλογο" με εσάς!
      για να μάθουμε από εσάς πως σέβεστε τι δικη μας άποψη!!!!!!
      και το αποδεικνύετε με τα αρθα σας και τα σχολια σας!!!!!!!
      σας ευχαριστήσουμε για την εκμάθηση!!!

      πιος ηταν ο δάσκαλος σας ??? Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    6. H ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΩΝΥΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΓΙΩΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ !

      Διαγραφή
    7. ΑΑΑΑ!!!! σκαλώσαμε στην απουσία ενός "Ο" τώρα,

      Διαγραφή
    8. ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!

      Διαγραφή
    9. μα για αυτους τους λογους ανοίγουμε "διάλογο" με εσάς!

      για να μας μάθετε γράμματα και να μας κάνετε με το ζόρι τυφλοπόντικες μεταλλωρύχους

      Διαγραφή
  17. Παιδιά easy οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ σας σπρώχνουν να κάνετε εμετό και δεν το πήρατε χαμπάρι. Οι άνθρωποι σας παίζουν γιατί σας βρήκαν αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ela re tora mi mas ti halas!!!!!!!!!!!1

      vrikame sourgela na kourtizoume!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανόητε 0221 οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ είναι και εξαιρετικά ενημερωμένοι και έχουν εξαιρετικά υπεύθυνες θέσεις, αν και τις εκφράζουν με λίγο προκλητικό τρόπο, ίσως επειδή αντιλαμβάνονται οτι απέναντί τους έχουν ξύλα απελέκητα και ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης! Μάλλον αυτοί σας δουλεύουν και κάνετε εμετό.

      Διαγραφή
    3. hahahahaha mesa apo tis tripes kai ta lagoumia tou latomiou ti enimerosi mas les oti ehoun hahahahahaha
      sas ehi piraxi gia ta kala to latomio!!!!!!!!

      GRIGORA STI TRIPA GIA DOULIA an8ropoi ipsilis noimosinis hahahaha
      kai emas me to hamilo epipedo noimosinis afiste mas sta horafakia mas na hazevoume ton galazio ourano hahahahahahahaha

      Διαγραφή
    4. ΠΟΛΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΕΦΤΕΙ 0523 ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΧΑΝΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ? ΧΑΧΑΣ !!
      ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΕ ΤΥΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ!
      ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΜΟΝΟ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ( ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ )!

      Διαγραφή
    5. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      Διαγραφή
    6. SIGA SIGA 8A TSATISTITE KAI DE 8A MAS MILATE KIOLAS!!!!!!!!
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      Διαγραφή
    7. Λεβέντες δε γνωρίζει η δεξιά σας τι ποιεί η αριστερά σας. Είστε σε πλήρη σύγχιση ! Η αποκάλυψη της αλήθειας στην Επιτροπή της Βουλής όπου αποδείχθηκε οτι κυνηγούσατε φαντάσματα σας ζάλισε ! Αντε ελάτε να αρχίσουμε τα ανέκδοτα για να περάσετε την ώρα σας και να παρηγορηθείτε.
      Από εδώ και πέρα θα αποδεικνύεται καθημερινά η ανοησία σας ή η σκοπιμότητά σας. Και μην ξεχνάτε από τη διεθνή εμπειρία υπάρχει η πιθανότητα η ανάδοχη εταιρεία να χρυσώσει ή ασημώσει πρώτα και μόνο αυτούς που σήμερα γαυγίζουν εναντίον ! Εχετε πιθανότητες λοιπόν ! Τόσο γαύγισμα δε θα πάει χαμένο !

      Διαγραφή
    8. na kai enas die8nologos alla distihos apo tis skoulikotripes tis Halkidikis den ide tipote allo sto kosmo.

      Διαγραφή
    9. hahahahahaha goustaro anekdota....

      an8ropoi geni8ikate ...tifloponikes ginate

      tifloponikes ginate ...SOURGELA KATALIXATE HAHAHAHAHAHAHAHA

      Διαγραφή
    10. Εαν διεθνή εμπειρία έδειχνε κάτι τέτοιο τότε σίγουρα ΕΣΥ θα μιλούσες εναντίον τον μεταλλείον

      Διαγραφή
    11. ΦΙΛΕ ΜΟΥ 0912 ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ?
      ΑΝ ΝΑΙ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

      Διαγραφή
    12. τι να κάνω αφίσα το σχολείο μικρός και δουλεύω μεταλλωρύχος

      Διαγραφή
  18. re mania polites tou aristoteli me to kilkis! mipos prepei na metoikisete stin perioxi vathis pontokerasias.. den sas ftanoun ta dika sas metalleia? kai endiafereste gia to kalo tou kilkis......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ !
      ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΑΠΟΨΗΣ 'Η Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΒΟΥΚΟΛΟΙ ????

      Διαγραφή
    2. HAHAHAHA SOTIRES MAS!!!!!!!!
      EFTIHOS POU YPARHETE KAI ESEIS KALOI MOU AN8ROPOI KAI MAS ANIXATE TA MATIA !!!!!!!!
      VLEPO TORA VLEPO!!!!!!!! 8AVMA!!!!!!
      MAS PISATE ...EHETE DIKIO!!!!!!
      avrio 8a protino NA STI8I AGALMA TOU AI METALORIHOU -me maska kai fiali oxigonou gia tin pnevmokoniasi- hahahahahahaha

      Διαγραφή
  19. o aristotelis imnouse tin fisi kai oxi ta xrisorixeia kirioi polites tou aristoteli..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τούτοις οι αρχαίοι στήριζαν τη δύναμη της εξουσίας τους στο χρυσό !

      Διαγραφή
    2. Ναι που τον έβρισκαν σε κομμάτια στα ποτάμια ή σε μικρά ορυχεία,όχι αλέθοντας ολόκληρα βουνά και ξεπλένοντας τα με κυάνιο.
      Και εσύ νομίζεις ότι τον χρυσό θα τον πάρει το Ελληνικό κράτος?Εκτός από μερικους μισθούς και εισφορές στο ικα για 15 χρόνια μετά θα πάρει το τρίτο το μακρύτερο.Και τι θα αφήσει στους κατοικους η καλή εταιρεία?Τα ωραιότερα τέλματα αποβλήτων που μπορείς να φανταστείς!

      Διαγραφή
    3. HAHAHAHAHA ENO OI SIMERINOI ELLINES STIRIZOUN TIN EXOUSIA TOUS SE ROUFIANOUS TIFLOPONTIKES

      Διαγραφή
    4. Η βλακεία αν ήταν χρυσός θα είχατε πλουτίσει ήδη.
      Κοιμηθείτε τον ύπνο της άγνοιας !

      Διαγραφή
    5. eno esis pou ehete hriso ...PLOUTISATE OLOI HAHAHAHHAHAHAHAHA

      Διαγραφή
  20. Είμαι περίεργος να μάθω συνεχίζετε να πιστεύετε οτι ο χρυσός υπάρχει από μόνος του ή συνυπάρχει μέσα στο χαλκοπυρίτη παρέα και με άργυρο όπου κύριο μέταλλο είναι ο χαλκός?
    Συνεχίζετε να πιστεύετε οτι θα χρησιμποποιηθεί κυάνιο για την απόληψη του ?
    Συνεχίζετε να πιστεύετε οτι θα γίνει επιφανειακή εκμετάλλευση και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλες εκτάσεις όπου θα μετακινηθούν και χωριά ?

    Αν συνεχίζετε να τα πιστεύετε αυτά, τότε ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή παίζετε άλλα παιχνίδια.

    ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ASE TO INTERNET KAI GRIGORA STI TRIPA GIA DOULIA...I ETERIA 8ELI POLA LEFTA !!! MOU EMA8ES KAI TO INTERNET TIFLOPONTIKA ...ANTE ANTEEEE!!!

      Διαγραφή
    2. Οταν θα αναγκαστείτε να φύγετε μετανάστες στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού τότε θα δω τη μαγκιά σας ! Βλαμμένοι και περιθωριακοί all together !

      Διαγραφή
    3. RE DE PIGES GIA DOULIA ....AKOMI STO INTERNET ISE????
      GRIGORA STI SKOULIKOTRIPA SKLAVE TIFLOPONTIKA...

      Διαγραφή
  21. Και στη χαλκιδικη οι περισότεροι είναι κατά http://www.youtube.com/watch?v=8Hu0w86v_eI

    Μετά το συλλαλητηριο στην Ιερισσό που οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ενα μεγάλο ΟΧΙ,
    οι γλύφτες,όλοι οι κάτοικοι του Στρατωνίου (ολοι οι κάτοικοι δουλεύουν στο υπάρχον μεταλλείο και τους απειλούν οτι αν δεν γίνει ο χρυσός θα κλείσει και θα τους απολύσουν) και τα τσιράκια των πολυεθνικών οργάνωσαν και αυτοί το δικο τους συλλαλητήριο http://www.youtube.com/watch?v=QNxBRTd5gBM

    Συγκρίνετε τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οταν θα ξεκινήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα κάτι που δε μπορείτε να αποτρέψετε είστε πολύ μικροί τότε να δείξετε μαγκιά και να μη πάτε να ζητήσετε δουλειά μέσω των βουλευτικών γραφείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπα!!!! να και ο υπουργικός σύμβουλος !!!! ο λαδωτηρας μας !!!!

      Διαγραφή
  23. Αδέλφια βγάζετε πολλή χαζομάρα. Ποιός μπορεί να σας πάρει στα σοβαρά.
    Γνωρίζετε οτι το παιχνίδι των εντυπώσεων το χάσατε στην Επιτροπή της Βουλής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλαξες ύφος βλέπω... αλλα παραμένεις ο ίδιος...

      Διαγραφή
  24. me sahlous pou mplexame sahlamares tous grafoume giati mono aftes katalavenoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παιδική εκπομπή τελείωσε ! Αντε τώρα για υπνάκο !

      Διαγραφή
    2. afto pou mou aresi perisotero eine ...pou ka8e fora me epiveveonete!!!!

      eiste ontos apehti!!!!

      i kazoura kai to kourtisma avrio pali....

      Διαγραφή
  25. Ως επίλογο να παραθέσουμε και το πώς έλιξε η συγκεκριμένη συνεδρίαση της επιτροπής (στο βίντεο δεν υπάρχει).

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ (Προεδρεύουσα της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Δημητριάδης.

    ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (Καθηγητής Γεωλογίας στο Α.Π.Θ.): Κύριε Υπουργέ, από τα λεγόμενά σας συμπεραίνω και πείτε μου εάν είναι σωστό ή όχι ότι μέχρι τώρα δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση;

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής): Δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία πρόταση.

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Το λόγο έχει ο κ. Σημαιοφορίδης.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ (Πρόεδρος Τερπύλλου Κιλκίς): Κύριε Υπουργέ, αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας να το κρατήσετε ζωντανό, αλλά όσοι από εμάς βρισκόμαστε εδώ είμαστε εκλεγμένοι και εκπροσωπούμε κάποιους φορείς. Οι φορείς αυτοί έχουν διατυπώσει την άποψή τους καθαρά όπως και οι βουλευτές του νομού, οι οποίοι σας είπαν, θυμάμαι τον κ. Παραστατίδη, ότι δεν πρέπει να το κάνετε. Επομένως, οι φορείς έχουν μιλήσει και το Κιλκίς έχει αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς μεταλλεία.

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Αν θεωρείτε ότι μετά από την ενημέρωση που έγινε και μετά και από πολλούς δικούς σας εκπροσώπους που είπαν ότι δεν υπήρξε πληροφόρηση και ζητήθηκε να υπάρξει, ότι δεν έχουμε κάνει ένα βήμα φοβάμαι ότι δεν είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Εγώ θεωρώ ότι η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ζητήσει και άλλη πληροφόρηση και κρατήστε τη δέσμευση της κυβέρνησης και του Υπουργείου ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα αν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, οι φορείς έχουν βγάλει αποφάσεις. Το δημοτικό συμβούλιο στάθμισε κάποια πράγματα και έβγαλε μια απόφαση. Το ίδιο έκανε και η περιφερειακή ενότητα και τα τοπικά συμβούλια.

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Δεν ήθελα να εμπλακώ σε αυτή τη συζήτηση, αλλά από ό,τι βλέπω στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου νομίζω ότι το πρώτο σημείο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η χρήση κυανίου και αποδείχθηκε εδώ ότι το πρώτο σημείο της απόφασης δεν ισχύει διότι στηρίχθηκε σε λάθος πληροφόρηση κάποιων που θέλησαν να ενημερώσουν λανθασμένα το Δημοτικό Συμβούλιο. Το δεύτερο σημείο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και για αυτό λέω ότι χρειαζόμαστε όλοι αντικειμενική και επιστημονική πληροφόρηση, είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους εξαιτίας των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Δεν σας απασχόλησε αυτό που είπε ο αρμόδιος υπάλληλος ότι δεν είναι έτσι; Το τρίτο σημείο της απόφασης είναι ο μη σαφής και κατηγορηματικός αποκλεισμός του κυανίου διότι το πρώτο σημείο της απόφασης είναι η μέθοδος της επιφανειακής εξόρυξης που πρόκειται να εφαρμοστεί. Όταν λέμε ότι μόνο το 5%, θα είναι επιφανειακή εξόρυξη και το 95%, θα είναι υπόγεια εξόρυξη δεν αναιρεί αυτό το επιχείρημα;
    Εγώ δεν λέω να το ανατρέψουμε, εγώ λέω να το ξανασυζητήσουμε και εάν επιμείνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ασφαλώς και θα γίνουν αυτά αποδεκτά και ασφαλώς θα γίνει αποδεκτή η όποια άποψη του Εργατικού Κέντρου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου και η όποια άποψη των βουλευτών. Όμως, δεν αισθάνεστε την ανάγκη για περισσότερη πληροφόρηση, όταν εμείς αφήνουμε ένα παράθυρο ανοικτό στον πολίτη για να πληροφορηθεί; Το Υπουργείο λέει να κάνουμε και άλλη συζήτηση και ενημέρωση. Ποιος έχει σκοπιμότητα αν δεν ενημερώνεται πλήρως ο πολίτης; Δεν μιλάμε για λήψη απόφασης μιλάμε για ενημέρωση. Να καλέσουμε και άλλους καθηγητές στην επιτροπή και να καλέσουμε και τους υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας, διότι τέθηκαν και θέματα υγείας. Αυτό προτείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Το λόγο έχει ο κ. Αναστασιάδης.

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Αντιδήμαρχος του Νομού Κιλκίς): Κυρία Πρόεδρε, ακούσαμε με σεβασμό αυτά που είπε ο κ. Υπουργός, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τοποθετηθεί. Έχει πάρει απόφαση που έχει γραφτεί στα πρακτικά και μιλάμε για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προέκυψε από μια ενδελεχή έρευνα. Δεν βγάλαμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Στις 19 Ιανουαρίου, ήρθαμε στην Επιτροπή και ενημερωθήκαμε από κάποιους επιστήμονες, επισκεφθήκαμε την περιοχή του Στρατωνίου και μιλήσαμε με ανθρώπους της εταιρείας, μιλήσαμε και με ανθρώπους που είναι ενάντια στην εταιρεία και στη μεταλλευτική δραστηριότητα και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα. Νομίζω ότι η δέσμευση νούμερο δύο, όπως την έθεσε ο κ. Υπουργός στην εισήγησή του, τελικά δεν ισχύει. Μήπως νομίζετε ότι μέσα στο διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων όπου εκπνέει η ημερομηνία του διαγωνισμού, ο κόσμος και η κοινωνία θα πειστεί και θα αποκτήσει εξοικείωση με την μεταλλουργία; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εγώ προτείνω μεταφέροντας τις αγωνίες των συνδημοτών μου να αποσυρθεί η διακήρυξη και αυτό να το πει σήμερα ο κύριος Υπουργός και όταν και εφόσον η τοπική κοινωνία, η εκάστοτε τοπική κοινωνία γιατί αυτό το θέμα δεν θα απασχολήσει μόνο το Κιλκίς θα απασχολήσει και τη Θράκη και τον Έβρο, αποκτήσει εξοικείωση με την μεταλλουργία τότε θα το συζητήσουμε σε μια άλλη βάση και ενδεχομένως με ένα άλλο κράτος, όπου ο πολίτης θα το εμπιστεύεται.

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Το λόγο έχει ο κ. Τσιραμπίδης.

    ΑΝΑΝΙΑΣ ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ (Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. στο Τμήμα Γεωλογίας): Η καταγωγή μου είναι από το Κιλκίς και μολονότι, γνωρίζουν οι δήμαρχοι και οι άλλοι αιρετοί ποιες είναι οι θέσεις μου δεν με κάλεσαν ποτέ να μιλήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς, του Πολυκάστρου και να παραβρεθώ σε χωριά όπου έκαναν τοπικές συνάξεις και ενημέρωσαν τον κόσμο διαστρεβλώνοντας κάποια πράγματα. Μόνο μια φορά παραβρέθηκα με παράκληση του αρμόδιου Υφυπουργού του ΥΠΕΚΑ, στις 6 Φεβρουαρίου όπου με καθόλου καλούς κανόνες δεοντολογίας δεν επέτρεπαν στους εκπροσώπους του ΥΠΕΚΑ να μιλήσουν. Όφειλαν να μας αφήσουν να πούμε την άποψή μας, να ακούσουμε και τις απόψεις των άλλων και να γίνει ένας διάλογος. Εγώ θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των αιρετών, οι οποίοι επιθυμούν την αξιοποίηση και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Ή θα πάμε μπροστά με γοργά βήματα ή θα μείνουμε πίσω να μας λοιδορούν οι ξένοι.

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Εμείς διοργανώσαμε μια ημερίδα όπου καλέσαμε ανθρώπους του Υπουργείου και ανθρώπους από την άλλη πλευρά για να γίνει ενημέρωση.

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗΣ (Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης του Νομού Κιλκίς): Κύριε καθηγητά, σε εσάς αναφερόμουν όταν είπα ότι ήσασταν προκλητικός και στη Γενική Συνέλευση.

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Το λόγο έχει ο κ. Παπαβασιλείου.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Γενικός Διευθυντής του Ι.Γ.Μ.Ε.): Πραγματικά υπάρχουν κάποιες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, όμως το πρόβλημα είναι ότι διαπιστώσαμε με λύπη μας, ότι συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες που να αντικρούουν αυτά που λέει το ΙΓΜΕ δεν υπήρξαν. Υπήρξε κινδυνολογία καλά μελετημένη και οργανωμένη. Επομένως, ας μην κυνηγάμε φαντάσματα. Έχει δίκιο ο κ. Υπουργός, που λέει ότι η συζήτηση τώρα αρχίζει, όπου υπάρχουν και οι μελέτες και τα επιχειρήματα, αλλά ας έρθει και η άλλη πλευρά με επιστημονικές μελέτες από υπεύθυνους φορείς, όπως τα πανεπιστήμια και το ΙΓΜΕ να φέρουν αντίθετα επιχειρήματα, όμως να είναι επιχειρήματα.

    ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Η εισήγησή σας για να γίνει η συνεδρίαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα μεταφερθεί στον πρόεδρο της Επιτροπής και θα ενημερωθούν και οι φορείς της περιοχής και το Υπουργείο.
    Στο σημείο αυτό γίνεται η γ’ ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψέματα ειπώθηκαν πολλά αυτούς τους μήνες. Δύο όμως είναι τα μεγαλύτερα.

    ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΙΜΑΣ (Βουλή 16-02-2012): Θα ήθελα να σας πω, επίσης, ότι πριν φτάσουμε στον καθορισμό της περιοχής αυτής, όλη η επιτροπή που δουλεύει γι' αυτό το σκοπό, που είμαστε, όπως σας είπα, χωρίς καμία ντιρεκτίβα, πήγαμε σε όλες τις περιοχές και ο λόγος που επιλέξαμε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή για να βγάλουμε στο διαγωνισμό ήταν γιατί δεν έχει δάσος. Δηλαδή, η κάλυψη εκεί που εμφανίζονται τα κοιτάσματα δεν έχει δάσος, ενώ η Ποντοκερασιά που είναι επίσης ένα σημαντικό κοίτασμα δεν προωθήθηκε.
    Διευκρίνηση: Στην ίδια δημόσια διαβούλευση υπήρχε και το Πάικο. Και αυτό μάλλον επειδή δεν έχει δάσος το επέλεξαν.
    --------------
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ (Βουλή 16-02-2012): Ο κ. Πολλατίδης ορθά σημείωσε ότι υπάρχει ελλιπέστατη και κακή ενημέρωση των κατοίκων και συμφωνώ απόλυτα, όπως και με εσάς, κύριε Δήμαρχε. Όμως, σας ξαναλέω δεν είχαμε άλλες δυνάμεις. Για να σας το πω και ωμά, δεν είχαμε ούτε εκτός έδρας να τους δώσουμε. Και για να σας το πω ακόμα πιο κυνικά, γύρισαν πίσω και μου είπαν «άκου, μας υποσχέθηκες ότι δεν θα προπηλακιστούμε. Δεν ήταν έτσι όπως μας υποσχέθηκες. Εμείς δεν ξαναπάμε και να μην γίνει ποτέ η επένδυση». Δημόσιοι υπάλληλοι είναι, δεν θα αυξηθεί ο μισθός τους εάν γίνει η επένδυση.
    Διευκρίνηση: Δε προπηλακίστηκε κανείς στο Κιλκίς. Οι κ. Τσιραμπίδης και Αρβανιτίδης το ‘’ψάχνανε’’ με την εριστικότητα που βγάζανε αλλά δεν τους το ‘’δώσαμε’’.
    ---------
    Και μια αφελέστατη ερώτηση. ¨Όταν το κράτος δεν έχει να δώσει οδοιπορικά σε 5 υπαλλήλους του για να ανέβουν 2-3 φορές στο Κιλκίς, που θα βρει τα χρήματα για να πληρώσει παράσταση σε 100 βουλευτές οι οποί θα είναι παρόν στις επιτροπές Περιβάλλοντος και Υγιεινής? (Ξέρω άλλος κωδικός οι αμοιβές των βουλευτών στις επιτροπές της Βουλής. Αυτό δείχνει όμως και το πόσο έχει πάρει σοβαρά το κράτος την τοπική κοινωνία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.