Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ετήσια Πυροσβεστική Εκπαίδευση στη Γουμένισσα

Στα πλαίσια της Ετήσιας Πυροσβεστικής Εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας κατά το χρονικό διάστημα από 28 – 04 – 2014 έως 30 – 04 – 2014, πραγματοποιήθηκαν:

- την 29 – 04 – 2014, Άσκηση απεγκλωβισμού και διάσωσης κινδυνευόντων ατόμων από τροχαία ατυχήματα, σε υπαίθριο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του «πρώην Στρατοπέδου Γκόνου Δογιάμα» στην Γουμένισσα, με την παραχώρηση – διάθεση ενός «ανακυκλώσιμου οχήματος» από ιδιωτική εταιρεία Οδικής Βοήθειας. 


Ακολούθησε Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε όχημα. Συγκεντρωτικά έλαβαν μέρος δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα εκ των οποίων το ένα είναι εξοπλισμένο με την διασωστική σειρά HOLMATRO και έξι (6) Πυροσβέστες. 

- την 30 – 04 – 2014, Άσκηση ετοιμότητας με σενάριο «υποτιθέμενης πυρκαγιάς» στον ισόγειο Χώρο Συνάθροισης Κοινού (χώρος αθλητικών εκδηλώσεων), με την επωνυμία «ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» ιδιοκτησίας Δήμου Παιονίας, που βρίσκεται στην Δ.Κ. Αξιούπολης (εντός σχεδίου) με ταυτόχρονη διάσωση κινδυνευόντων ατόμων. 

Κινητοποιήθηκαν δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Γουμένισσας με έξι (6) Πυροσβέστες, χρησιμοποιήθηκαν αναπνευστικές συσκευές ανοιχτού κυκλώματος και ανάλογος αριθμός σωλήνων εκροής των 0.045 – 0.062 με αυλούς. 

Στο σενάριο της Άσκησης συμμετείχαν σαράντα πέντε (45) μαθητές της Β΄ τάξεως Γυμνασίου της Αξιούπολης (συνοδευόμενοι από τον κ. Διευθυντή τους) ως θεατές «υποτιθέμενης» αθλητικής εκδήλωσης, κατά την διάρκεια της οποίας εκδηλώθηκε το «υποτιθέμενο» συμβάν ακολουθώντας τις δοθείσες οδηγίες εκκένωσης του κτιρίου από τον υπεύθυνο του Κλειστού Γυμναστηρίου σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκέντρωσής τους σε ασφαλή εξωτερικό χώρο. 

Μετά το πέρας της Άσκησης έγινε ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου Αξιούπολης από την Αναπληρωτή Διοικητή και Υπαξιωματικούς της Υπηρεσίας μας σε θέματα προληπτικής πυρασφάλειας και στη χρήση πυροσβεστήρων και ακολούθησε αξιολόγηση – συζήτηση μεταξύ των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας εντός του Γυμναστηρίου για την πορεία και εξέλιξη της συγκεκριμένης Άσκησης.

Σε όλα τα παραπάνω συμμετείχαν δέκα εφτά (17) πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας και δέκα (10) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.