Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ομιλία Χ. Γκουντενούδη στον Ευρωπό

Δελτίο τύπου συνδυασμού Χ. Γκουντενούδη
Δε σταμάτησε να βρέχει το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον Ευρωπό. Κι όμως οι κάτοικοι της περιοχής απεδείχθησαν εξαιρετικά ανθεκτικοί αφού έδωσαν το βροντερό παρόν τους στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γκουντενούδης αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές δεσμεύσεις του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ για όλους τους τομείς ανάπτυξης του Δήμου εστιάζοντας στη Διοίκηση, στην Κοινωνική Προστασία, στην Παιδεία, στη διαχείριση της καθημερινότητας. Τόνισε ότι για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού, θα δοθεί ειδική βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα καθώς αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος.

‘’Στόχος μας είναι μια γεωργία με ανοιχτούς ορίζοντες.Δηλ. να αναζητήσουμε νέα δίκτυα διανομής και αγοράς αρχικά στη Β. Ελλάδα ώστε να διοχετευθεί εκεί η τοπική παραγωγή μας, που είναι άριστη σε ποιότητα.Τολμούμε την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων ώστε να αποκτήσουν τοπική ταυτότητα, να γίνουν ανταγωνιστικά και να λάβουν προστιθέμενη αξία.

Η αρχή έγινε με το κάστανο, από μένα ως Αντιπεριφερειάρχη, και προβλέπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια. Άλλη φιλόδοξη πρόταση με αποτέλεσμα,είναι και το καλάθι αγροτικών προϊόντων, ώστε τα τοπικά μας προϊόντα σε συνδυασμό με τη γευσιγνωσία να βρουν την πρώτη θέση στις αγορές.

Με τον τρόπο αυτό θα δούμε να αυξάνεται και το αγροτικό εισόδημα αλλά και οι αγρότες μας να είναι ικανοποιημένοι με τη σοδειά τους και επιπλέον να έχουν μεγαλύτερα κίνητρα για νέες παραγωγικές καλλιέργειες’’ σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας και πρόσθεσε ότι θα κατασκευαστούν όπου χρειαστεί μικρά ή μεγάλα αρδευτικά έργα ώστε να εξυπηρετήσουν την άρδευση των δυναμικών καλλιεργειών.

‘’Πέραν τούτου’’, ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης ‘’η περιοχή προσφέρεται για την οργανωμένη τουριστική ανάπτυξη με σημεία αιχμής τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, το μουσείο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την τοπική γευσιγνωσία των Μικρασιατών’’. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας δεσμεύθηκε, τέλος, για:

- την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του οδικού άξονα Ευρωπού – Γουμένισσας, καθώς ενώνει τα δύο μεγάλα αυτά οικιστικά σύνολα και δημιουργεί μελλοντικά γέφυρες για μια ισχυρή οικονομία

- την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

- την αποπεράτωση του ημιτελούς συνεδριακού κέντρου και τη διάθεσή του για κοινωφελείς χρήσεις

- την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία του αγροκτήματος Ευρωπού

- την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου κατασκευής τμήμτος του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του γηπέδου και σύνδεσής του με το κεντρικό δίκτυο

την ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του αναδασμού

- την κατασκευή γεφυροπλάστιγγας και στεγάστρου στις συνεταιριστικές αποθήκες

- την τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα σε δρόμους που έχουν φθαρεί.

- την κατασκευή ραντιστικών συστημάτων, ανεξάρτητων από το υδρευτικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου